ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Κ. Π. "ΑΡΙΑΔΝΗ" ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ... ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Κ. Π. "ΑΡΙΑΔΝΗ" ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ... ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

ΜΕ την ιδιότητα κυρίως της Προέδρου  του Δ.Σ του Κέντρου Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» παραχώρησε συνέντευξη στον γράφοντα και στην εκπομπή  «ΕΛΕΥΘΕΡΑ» του ART TV η κ. Αλέκα Κοτσώνη.

ΣΤΟ οποίο Κέντρο Πρόληψης, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η χρονιά που πέρασε ήταν μια από τις πλέον παραγωγικές αν όχι η παραγωγικότερη από της συστάσεως του, όσον αφορά την ανάπτυξη δραστηριοτήτων από αυτό.

ΚΑΙ αυτό το πιστώνεται η σημερινή Διοίκηση του, τα μέλη του  Δ.Σ και η Πρόεδρος  του αλλά και το επιστημονικό και λοιπό προσωπικό του. ΓΙΑΤΙ  χωρίς την αναμφισβήτητα καθοριστική συμβολή  των εργαζομένων, επιστημόνων  ψυχολόγων κλπ δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν,  τα οποιαδήποτε φιλόδοξα σχέδια του Δ.Σ και της Προέδρου.

ΕΚΤΟΣ όμως από τους επιστήμονες και μη εργαζόμενους σε αυτό, καθοριστική ήταν την χρονιά που διανύσαμε όσον αφορά τις δραστηριότητες  που ανέπτυξε το Κ.Π «ΑΡΙΑΔΝΗ» και η συμβολή σε αυτές,  εθελοντών – συμπολιτών.  

ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ όλων την ηλικιών, διαφόρων επιπέδων μόρφωσης και με επίσης διαφορετικές επαγγελματικές ιδιότητες αλλά με ένα κοινό χαρακτηριστικό.

ΤΗΝ διάθεση τους για προσφορά στον συνάνθρωπο και στο κοινωνικό σύνολο, στην τοπική κοινωνία που ζούμε. ΚΑΙ το Κέντρο πρόληψης  «ΑΡΙΑΔΝΗ» ειδικότερα με τη σημερινή Διοίκηση του, αφύπνισε  όπως διαπιστώνεται και ενεργοποίησε  τους  συμπολίτες αυτούς.

ΣΤΟΥΣ οποίους και οφείλουμε ένα μεγάλο δημόσιο ΜΠΡΑΒΟ και ευχαριστώ, προβάλλοντας αυτούς συγχρόνως ως παραδείγματα προς μίμηση.

ΟΧΙ μόνο στο Κέντρο Πρόληψης αλλά και σε άλλους τοπικούς Κοινωνικούς τομείς  δράσης  και προσφοράς, μπορούν να ενεργοποιηθούν  και να προσφέρουν εθελοντικά και αμισθί βεβαίως, τις Υπηρεσίες τους.

ΕΥΘΥΝΗ και υποχρέωση συγχρόνως για συλλογική κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση  εθελοντών συμπολιτών που επιθυμούν να προσφέρουν,  τους συνταξιούχους, κυρίως ενεργών  ακόμη ηλικιών έχουν πρωτίστως  οι Δήμοι.

ΟΙ οποίοι μπορούν να απευθύνουν σχετικό κάλεσμα μέσω των Υπηρεσιών τους και των Αυτοδιοικητικών  στελεχών τους βεβαίως προς συμπολίτες.

ΜΕ την προϋπόθεση πάντα,  ότι το κάλεσμα αυτό θα είναι  συγκεκριμένο  και στοχοποιημένο. ΓΕΓΟΝΟΣ που απαιτεί  οργάνωση, προετοιμασία και δουλειά από μέρους τους εκτός βεβαίως από την απαιτούμενη πολιτική βούληση των αιρετών – Δημάρχων.

ΝΑ υπενθυμίσουμε,  ότι ανάλογο εγχείρημα ανάπτυξης  «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ» στο Δήμο Ηγουμενίτσας ειδικότερα, είχε αποπειραθεί να υλοποιήσει  η τέως Δημοτική Αρχή ΚΑΤΣΙΝΟΥ.

ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ μάλιστα ως υπεύθυνο επικεφαλής του όλου εγχειρήματος, τον τότε Αντιδήμαρχο  πριν τον «υποχρεώσει» σε παραίτηση και τ. Δήμαρχο του τ. Δήμου Παραποτάμου, Γιάννη Τζάνη.

ΓΙΑ να ναυαγήσει το εγχείρημα εν τη γενέσει του σχεδόν. ΑΚΡΙΒΩΣ γιατί δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις που προαναφέρουμε.

ΔΗΛΑΔΗ δεν υπήρχε συγκεκριμένο πλάνο και σχέδιο εθελοντικών παρεμβάσεων και γενικώς η απαιτούμενη οργάνωση για την επιτυχή έκβαση του.

 

ΑΣ το ξαναδεί το ζήτημα η σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηγουμενίτσας αλλά και των άλλων Δήμων  του Νομού.

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια