ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ - ΖΥΜΩΣΕΙΣ - ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ... – ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ - ΖΥΜΩΣΕΙΣ - ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ... – ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ.

ΚΑΙ  εμείς  που γράφαμε ότι παρά – παρά άρχισε όψιμα, τοπικά  η προεκλογική περίοδος έστω και άτυπα  προς το παρόν για τις ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  του 2019.

ΜΑΛΛΟΝ πέσαμε έξω, γιατί νεότερες πληροφορίες μας επιμένουν ότι οι διαπραγματεύσεις και ζυμώσεις, είπαμε προς το παρόν άτυπα και σε θεωρητικό επίπεδο,  έχουν αρχίσει.

ΜΑΛΙΣΤΑ δε, προσκεκλημένη στην εκπομπή «ΕΛΕΥΘΕΡΑ» του Τηλεοπτικού Σταθμού ART TV της οποίας έχω την ευθύνη παρουσίασης η κ. ΑΛΕΚΑ ΚΟΤΣΩΝΗ ως πρόεδρος του Δ.Σ  του Κέντρου πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» αλλά και ως Δημοτική Σύμβουλος της πλειοψηφίας (;) στο Δήμο Ηγουμενίτσας, ανακοίνωσε ήδη δημοσίως την υποψηφιότητα της.

 

ΩΣ επικεφαλής συνδυασμού στις προσεχείς εκλογές  για Δήμαρχος  του Δήμου Ηγουμενίτσας το διευκρινίζουμε και όχι ως Δημοτική Σύμβουλος.

 

ΠΙΕΖΟΜΕΝΗ δε από εμάς να απαντήσει, τι θα κάνει; ΜΕ ποιόν θα πάει και ποιόν  θ’ αφήσει αν δεν κατορθώσει  συνδυασμό να καταρτίσει, η ΚΥΡΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ήταν απόλυτη και κατηγορηματική.

ΟΤΙ δηλαδή, δεν υπάρχει περίπτωση να μη καταρτίσει συνδυασμό. √ ΚΑΙ άφησε να εννοηθεί από τα… συμφραζόμενα, ότι ήδη «κινείται» από τώρα προς την κατεύθυνση αυτή.

ΚΑΙ επειδή ως γνωστόν η ΑΛΕΚΑ είναι γνωστή για την προεκλογική της τακτική ανέκαθεν, τουτέστιν ως εφαρμόζουσα την άκρως αποτελεσματική  μέθοδο τουλάχιστον μέχρι σήμερα σε σειρά εκλογικών αναμετρήσεων  που συμμετείχε με επισκέψεις…  DOOR TO DOOR, ήτοι επί το ελληνικότερον ΑΠΟ ΠΟΡΤΑ ΣΕ ΠΟΡΤΑ

ΚΑΙ αφού αυτή η μέθοδος επικοινωνίας με τον λαό της αποδίδει, τότε το πιθανότερο είναι η ΑΛΕΚΑ να κάνει συνδυασμό και να διεκδικήσει τον Δήμο.

ΤΟ ζήτημα όμως αυτό δεν είναι τόσο απλό ούτε τελειώνει εδώ.

ΓΙΑΤΙ προς το παρόν και είμαστε ακόμη  στο 2017 αν και αυτό ουσιαστικά δεν «μετρά» γιατί εκπνέει σε τρεις μήνες, η δημόσια δήλωση της  ότι κατέρχεται  στην τοπική πολιτική κονίστρα  ως επικεφαλής  συνδυασμού  διεκδικώντας τον Δήμο Ηγουμενίτσας, θα της βγει σε καλό ή σε κακό.

ΘΑ δείξει …

ΕΝΩ το  ερώτημα που τίθεται από τώρα είναι αν θα είναι υποψήφιοι μόνο αυτή και ο ΛΩΛΟΣ, αν τελικά ο τελευταίος είναι εκ νέου υποψήφιος γιατί μπορεί να μη θελήσει η να μη… μπορεί  να είναι από τον χώρο της ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ άντε και με ολίγη  από ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ένεκα ΑΔΩΝΗ και ΒΟΡΙΔΗ (βλέπε βαριοπούλα) διεκδικώντας τον Δήμο Ηγουμενίτσας.

ΚΑΙ αν ναι, η Ν.Δ σε ποιόν, ποιά θα δώσει το χρίσμα; √ ΕΚΤΟΣ αν δεν δώσει χρίσμα ή δώσει στο Λώλο και κατέβει η Αλέκα… αχριμάτιστη!  

ΚΑΙ άλλες υποψηφιότητες δεν θα υπάρξουν; √ ΑΛΛΟΙάλλες ενδιαφερόμενοι – ενδιαφερόμενες που ακόμη δεν έχουν «ανοίξει τα χαρτιά τους»;

ΕΙΤΕ γιατί ακόμη το σκέφτονται είτε γιατί «μετρούν» και καταγράφουν αντιδράσεις από συμπολίτες που θα ήθελαν να συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο  τους.

 

ΜΕ την προϋπόθεση ότι αυτοί θα είναι σοβαροί και όχι γραφικοί για να είναι και αυτό, το ψηφοδέλτιο δηλαδή σοβαρό και με προοπτικές νίκης.

 

ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ  για παράδειγμα, τι θα κάνει ο ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ Αντιπεριφερειάρχης σήμερα, δύο φορές εκλεγείς πανηγυρικά Περιφερειακός Σύμβουλος, τ. Νομαρχιακός Σύμβουλος και Αντινομάρχης βλάχος στην καταγωγή Ιατρός Δημήτρης Δημάκος;

Ο οποίος και στο παρελθόν είχε εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον για το Δήμο Ηγουμενίτσας αλλά τελικά δεν «προχώρησε» ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ γιατί έκρινε πως τότε οι συνθήκες γενικότερα, πολιτικές και όχι μόνο δεν τον ευνοούσαν να κάνει το μεγάλο βήμα.

ΚΑΙ να διεκδικήσει τον Δήμο Ηγουμενίτσας με αξιώσεις όμως, στηριζόμενος στο πανίσχυρο όταν θέλει να βοηθήσει κάποιον (βλέπε Μπέζα στο παρελθόν) ΤΟΠΙΚΟ ΒΛΑΧΙΚΟ ΛΟΜΠΥ.

ΜΕ… βλάχους σήμερα σε θέσεις εξουσίας,  τους Περιφερειάρχη Καχριμάνη και Αντιπεριφερειάρχη ΠΙΤΟΥΛΗ. √ ΟΙ οποίοι,  λόγω  ιδιότητας και μόνο είναι γεγονός πως μπορούν να κατευθύνουν ικανό αριθμό ψηφοφόρων βλάχων και μη προς  Βλάχο ή μη Βλάχο υποψήφιο - α.

ΑΛΛΑ δεν έχει ερείσματα μόνο στο τοπικό βλάχικο λόμπυ ο Αντιπεριφερειάρχης  ΔΗΜΑΚΟΣ σε πιθανή διεκδίκηση από μέρους του, του  Δήμου Ηγουμενίτσας. √ ΔΙΑΘΕΤΕΙ κατ’ αρχάς  την… «ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ», μεταφορικά πάντα.

ΑΥΤΗ την «εξουσία», την ιδιαίτερη σχέση αν θέλετε ενίοτε και σε βαθμό εξάρτησης που αναπτύσσεται μεταξύ Ιατρού και ασθενή. √ ΜΕ τον δεύτερο να θεωρεί  και όντως να  είναι γι’ αυτόν, τον γιατρό του ανεξαρτήτως ειδικότητας ως… ιδιαίτερο άτομο.

ΛΟΓΩ της φύσης του επαγγέλματος που έχει να κάνει με την υγεία   και κυρίως με προβλήματα υγείας που πολλοί από εμάς η τα παιδιά μας έχουν ή θα έχουν στο μέλλον.  √ ΚΑΙ ο γιατρός μας, αναλόγως  ποιόν επιλέγει ο  κάθε ένας είναι αυτός που θα  τα αντιμετωπίσει πρώτος.  

ΠΟΥ θα μας εξετάσει, θα εντοπίσει ενδεχόμενη ασθένεια,  θα λειτουργήσει σε κάποιες περιπτώσεις προληπτικά ή θεραπευτικά. √ ΜΕ  τον ασθενή και το περιβάλλον του, να δίνει… ευχές στο γιατρό που τον περιέθαλψε.

ΔΕΝ είναι άλλωστε τυχαίο ότι και τοπικά, υποψήφιοι  Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Νομαρχιακοί στο παρελθόν  αλλά και Δημοτικοί, Ιατροί στο επάγγελμα ήταν στις πρώτες επιλογές  υποψηφίων Δημοτικών ή Περιφερειακών Συμβούλων.

ΟΠΩΣ επίσης δεν είναι τυχαίο, ας κάνουμε τοπικά μια πολιτική αναδρομή στο πρόσφατο και απώτερο παρελθόν και θα διαπιστώσουμε με παραδείγματα πλέον και με ονοματεπώνυμο ότι ΟΛΟΙ οι Ιατροί της περιοχής, όσοι συμμετείχαν τις τελευταίες δεκαετίες ως υποψήφιοι Δημοτικοί, Νομαρχιακοί  και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εξελέγησαν και μάλιστα με καλή σειρά, ορισμένοι και πρώτοι σε ψήφους. ΟΛΟΙ.ΤΥΧΑΙΟ; Δεν νομίζουμε.

ΜΕ αυτά τα «όπλα» λοιπόν στην πολιτική του φαρέτρα ο Δημήτρης Δημάκος αλλά και γενικότερα με τον ήπιο και φιλικό χαρακτήρα του πρωτίστως προς όλους, αν τελικά επιδιώξει και τεθεί επικεφαλής συνδυασμού με στόχο την διεκδίκηση του Δήμου Ηγουμενίτσας, θα είναι μια άκρως αξιόλογη και διόλου αμελητέα υποψηφιότητα κατά την εκτίμηση μας.

 

√ «ΜΕΤΡΑΜΕ» λοιπόν ήδη, δύο (2) πιθανές και αξιόλογες υποψηφιότητες, είπαμε από τον χώρο της Κεντροδεξιάς Παράταξης, με ολίγη από… Ακροδεξιά για τον Δήμο Ηγουμενίτσας.

 

 

 

ΑΝ προστεθεί σε αυτές και αυτή του σημερινού Δημάρχου, επίσης γέννημα – θρέμμα της Παράταξης, το ερώτημα κατ’ αρχάς είναι όπως προαναφέρουμε,  σε ποιόν – ποιά από τους προαναφερόμενους αν κατεβάσουν και «στήσουν» τρείς (3) συνδυασμούς, κομμάτι δύσκολο βεβαίως αλλά είπαμε αν, θα δώσει το ΧΡΙΣΜΑ  η Ν.Δ του Προέδρου ΚΥΡΙΑΚΟΥ και γιατί σε αυτόν…

ΕΚΤΟΣ αν όπως επίσης προαναφέρουμε «κατέβει» υποψήφιος – υποψήφια  αγνοώντας την… Κομματική ευλογία,  προερχόμενος και αυτός από τον ίδιο κομματικό  χώρο όπως είχε συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν με τους χαρακτηριζόμενους ως… « ΑΝΤΑΡΤΕΣ».

ΛΕΤΕ να έχουμε ανάλογα  φαινόμενα Κομματικού  αντάρτικου και εδώ; √ ΚΑΙ αν ναι από ΠΟΙΟΝ – ΠΟΙΑ;  √  ΠΟΙΟΣ – ΠΟΙΑ «Αιρετικός – ή» υποψήφιος-α  θα ρισκάρει να… «σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης» τοπικά, αγνοώντας την κομματική γραμμή;

ΠΟΙΟΣ – ΠΟΙΑ θα φύγει «από το Κομματικό μαντρί» για να το «ΦΑΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ», κατά την γνωστή ρήση  του αειμνήστου Ευάγγελου Αβέρωφ; √ ΓΙΑ να δούμε τι θα δούμε! √ ΤΟ μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα πλήξουμε καθόλου.

 

ΓΙΑΤΙ πιστέψτε μας έχει να δει ο μάτης μας και να ακούσουν  τα’ αυτιά μας, για πρόσωπα και πράγματα… πράματα και θάματα.

-ΑΦΗΣΑΜΕ τελευταίο από τα ονόματα που «παίζουν» στην τοπική πολιτική – Αυτοδιοικητική πιάτσα για πιθανοί υποψήφιοι Δήμαρχοι, στον Δήμο Ηγουμενίτσας αναφερόμαστε  σήμερα, με τους άλλους  θα ασχοληθούμε προσεχώς, του τ. Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη, Περιφερειακού Σύμβουλου σήμερα Νικόλα Κάτσιου.

 

-Ο οποίος και αυτός «παίζει» να ηγηθεί συνδυασμού και μάλιστα αξιόλογου. ΤΟ ερώτημα που  προκύπτει όσον αφορά τον ΝΙΚΟΛΑ είναι τι τελικά ο ίδιος αποφασίσει να κάνει.

-ΑΝ δηλαδή έχει στόχο την Κεντρική πολιτική σκηνή, υπενθυμίζουμε ότι ήταν υποψήφιος Βουλευτής με τη Ν.Δ πάντα και στις εκλογές του 2007 νεαρός τότε που πήρε το πρώτο πολιτικό «βάπτισμα του πυρός» και σε αυτές του 2015.

-ΣΤΙΣ οποίες, κατέλαβε μεν την Τρίτη θέση  με δύο χιλιάδες επτακόσιους ογδόντα έναν (2.781) συμπολίτες να τον εμπιστεύονται και να τον τιμούν με την ψήφο τους. ΑΡΙΘΜΟΣ όχι  ευκαταφρόνητος αν λάβει κανείς υπόψη τα πολιτικά και κομματικά δεδομένα των εκλογών εκείνων, καθώς και τους συνυποψήφιους του Νικόλα Κάτσιου.

-ΔΗΛΑΔΗ τον ΓΙΟΓΙΑΚΑ, είπαμε εκφραστή εκτός των άλλων της «Ιατρικής εξουσίας» και όχι μόνο. ΑΦΟΥ είχε ήδη διατελέσει Νομάρχης και μάλιστα την προ κρίσης «Χρυσή τετραετία» και περίοδο των «παχέων Αγελάδων» για την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

-ΕΧΟΝΤΑΣ δηλαδή τότε τη δυνατότητα να ασκήσει πελατειακή και ρουσφετολογική πολιτική, όπερ και έπραξε στο μέγιστο δυνατό βαθμό. ΙΚΑΝΟΠΟΙΩΝΤΑΣ σχεδόν κάθε αίτημα συμπολίτη και «φτιάχνοντας» έτσι δικό του πολιτικό – κομματικό «στρατό» ορκισμένων ΓΙΟΓΙΑΚΙΚΩΝ!

 

-ΕΝΩ η απώλεια του Δήμου Ηγουμενίτσας πέντε (5) χρόνια πριν όταν εκτέθηκε ως υποψήφιος Δήμαρχος, εκτεθειμένος  όμως ακόμη τότε στην Δικαιοσύνη με την οποία δεν είχε «ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΕΙ» από τις αποδιδόμενες σε αυτόν κατηγορίες. ΚΑΙ αυτό έπαιξε τον ρόλο του, στις Βουλευτικές εκλογές του 2015.

 

-ΟΤΑΝ  δικαιωμένος ήδη οριστικά και αμετάκλητα από την Δικαιοσύνη για όσα του καταλόγιζαν,  διεκδίκησε την ψήφο  των συμπολιτών απαλλαγμένος από τα μέχρι τότε «ΒΑΡΙΔΙΑ», για την εκλογή του ως Βουλευτής αυτή τη φορά.

 

-ΚΑΙ στις εκλογές αυτές, ένας επίσης όχι ευκαταφρόνητος αριθμός συμπολιτών που τον είχαν καταψηφίσει ως Υποψήφιο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, ακριβώς επειδή το πέπλο της αμφιβολίας για τις αποδιδόμενες σε αυτόν κατηγορίας επισκίαζε την τότε υποψηφιότητα του, τώρα τον υπερψήφισαν  ως Βουλευτή, αν θέλετε πολλοί και για να εξιλεωθούν απέναντι του.

 

-ΝΑ υπενθυμίσουμε επίσης πως στις εκλογές αυτές, συμμετείχε ως υποψήφιος και ο Αντώνης Μπέζας. Ο οποίος ως Κυβερνητικός Βουλευτής και Υπουργός στην μέχρι  τότε Κυβέρνηση ΣΑΜΑΡΑΒΕΝΙΖΕΛΟΥ αν και ασκούσε εξουσία και μπορούσε και υποθέτουμε το έκανε να εξυπηρετήσει με διάφορα  ρουσφέτια,  αριθμό συμπολιτών.

 

-ΑΝ και είχε επίσης διατελέσει στο πρόσφατο παρελθόν επί Κυβερνήσεων ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ κατ’ επανάληψη Κυβερνητικός Βουλευτής και πανίσχυρος με «ΒΟΥΛΑ» δηλαδή σφραγίδα και δικαίωμα υπογραφής Υφυπουργός Οικονομικών, τελικά δεν κατόρθωσε να «ΦΑΕΙ» το… στηθοσκόπιο, τον ΓΙΟΓΙΑΚΑ δηλαδή…

 

-ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ σε αυτές δεύτερος, με τρείς χιλιάδες τετρακόσιες εβδομήντα ψήφους (3.470) . ΗΤΟΙ έλαβε χίλιες εκατόν δέκα έξι (1116) ψήφους λιγότερες  από τον πρώτο ΓΙΟΓΙΑΚΑ (4.581) και ΧΙΛΙΕΣ ΕΞΑΚΟΣΙΕΣ ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΜΙΑ  (1.691) περισσότερες από τον ΚΑΤΣΙΟ.

 

-ΨΗΦΟΙ αισθητά περισσότεροι μεν αλλά όχι τόσοι που θα δικαιολογούνταν από τα προαναγραφόμενα αξιώματα και τη δυνατότητα άσκησης εξουσίας που είχε  μέχρι τότε με ότι συνεπαγόταν αυτό για τον εν λόγω υποψήφιο – τ. Βουλευτή.

 

-ΜΕ  αυτά λοιπόν τα πολιτικό - κομματικά, εκλογικά δεδομένα, καλείται τώρα ο Νικόλας Κάτσιος, να επιλέξει τι τελικά θα κάνει όσον αφορά τις πολιτικές του επιλογές.

 

-ΑΝ δηλαδή επιλέξει και επιδιώξει να είναι εκ νέου υποψήφιος Βουλευτής με την προϋπόθεση στην περίπτωση αυτή να επιλεγεί σίγουρα ως υποψήφιος από το ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ που δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες, ανεξαρτήτως  τι λέγεται σε θεωρητικό επίπεδο, πως θα λειτουργήσει αυτό.

 

-ΑΝ δεν επιλέξει την Κεντρική πολιτική σκηνή, πρέπει να δώσει δείγματα γραφής από τώρα όχι Νικόλα δεν είναι νωρίς, των τελικών προθέσεων του.

ΤΟΝ ενδιαφέρει τελικά ο Δήμος Ηγουμενίτσας; Μήπως αυτός του Σουλίου; ΚΑΙ αν ναι, είναι αποφασισμένος να «ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» και να επιχειρήσει να καταρτίσει, είπαμε αξιόλογο και όχι με γραφικούς, συνδυασμό αξιώσεων και με προοπτικές νίκης;

 

-ΚΑΙ θα «προχωρήσει» ανεξαρτήτως Κομματικού χρίσματος ως  υποψήφιος αν πρόκειται για τον Δήμο Ηγουμενίτσας ΚΑΙ επίσης ανεξαρτήτως ποιοί και ποιές άλλοι – άλλες θα επιχειρήσουν επίσης να «στήσουν συνδυασμό»;

 

-ΑΥΤΑ είναι ερωτήματα που υποθέτουμε σε έχουν απασχολήσει αγαπητέ ΝΙΚΟΛΑ. ΟΦΕΙΛΕΙΣ όμως κατά την ταπεινή μας άποψη πάντα, να αποφασίσεις έγκαιρα.

ΒΕΒΑΙΩΣ στην πολιτική το πολιτικό ΤΑΙΜΙΝΓΚ, ο πολιτικός χρόνος που κάποιος ανακοινώνει τις προθέσεις ή αποφάσεις του, είναι όντως καθοριστικός.

 

-ΓΙΑΤΙ μια πολύ καλή υποψηφιότητα η επιλογή μπορεί να «καεί»,  από την δημοσιοποίηση της σε χρόνο όχι κατάλληλο…

 

ΕΔΩ ολόκληρος ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ έχασε την πρώτη προεδρία του ΠΑΣΟΚ όταν άπληστος ων για εξουσία, έσπευσε να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του γι’ αυτήν, πριν οριστικοποιηθεί καν το αποτέλεσμα, που επισφράγιζε την ομολογουμένως συντριπτική ήττα του ΠΑΣΟΚ.

 

-ΑΠΟ την άλλη όμως να σου υπενθυμίσουμε σχετικές με την περίπτωση σου σοφές διαχρονικές λαϊκές παροιμίες όπως:  «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει σαράντα μέρες κοσκινίζει» ή το επίσης σοφό ρητό των αρχαίων ημών προγόνων που έρχεται και αυτό να  «δέσει» γάντι σε αυτή, δηλαδή το «ΒΟΥΛΕΥΟΥ ΜΕΝ ΒΡΑΔΕΩΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΔΕ ΤΑΧΕΩΣ ΤΑ ΔΟΞΑΝΤΑ» και επί το ελληνικότερον, σκέψου μεν αργά και βασανιστικά όταν πρόκειται να πάρεις μια απόφαση. ΟΤΑΝ όμως  αποφασίσεις, την όποια απόφαση  πάρεις εκτέλεσε την το ταχύτερο δυνατό. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ λοιπόν  τις τελικές σου αποφάσεις.

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια