ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ¨ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ" ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ; Α;

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ¨ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ" ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ; Α;.

ΣΤΟΝ  χαώδη και αχανή χώρο του διαδικτύου, μπορεί ως γνωστόν ο οιοσδήποτε,  να γράψει  οτιδήποτε  για τον  οποιονδήποτε, χωρίς να είναι δυνατός ο έλεγχος της αξιοπιστίας της ανάρτησης αυτής, από τον οποιονδήποτε…

ΚΑΙ το εξωφρενικότερο της υπόθεσης, είναι πως συνήθως γράφειαναρτά κάποιος κάτι, ακόμη και σε θεωρούμενα έγκυρα και αξιόπιστα δημοσιογραφικά SITE  και εντός ολίγου…. «αναπαράγεται» αυτό από άλλα!

ΟΡΙΣΜΕΝΑ  τουλάχιστον, έχουν την λεβεντιά και διαθέτουν αν πρόκειται για δημοσιογράφους την αίσθηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας αναφέροντας έστω την ΠΗΓΗ της αναδημοσίευσης – ανάρτησης. √ ΟΙ περισσότεροι όμως, το «αναπαράγουν» απλώς και…. γυρίζουν πλευρό για να «κοιμηθούν» ήσυχα...

ΠΟΛΛΑ από τα αναρτώμενα λοιπόν δημοσιεύματα, θεωρούνται αξιόπιστα και ενίοτε είναι. √ ΑΛΛΑ όμως είναι  ανυπόστατα και κατασκευασμένα ή προϊόν παραπληροφόρησης αλλά και… λάθους ανάγνωσης και ερμηνείας από τον «αντιγραφέα» της «ΕΙΔΗΣΗΣ» του διαδικτύου, λέμε τώρα.

ΤΑ προαναγραφόμενα, γράφονται με αφορμή και ερέθισμα ασφαλώς όχι πρώτο ούτε και τελευταίο βεβαίως, μια «ΕΙΔΗΣΗ» που αναρτήθηκε – δημοσιεύτηκε και σε τοπικά SITE, αντλούμενη από το επίσημο SITE του Υπουργείου  Εσωτερικών, το AFTODIOIKISI.gr.

ΠΟΥ αναφέρεται κυρίως σε θέματα αφορώντα αποκλειστικά και μόνο την ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Α΄ και Β΄ βαθμού.

ΣΥΜΦΩΝΑ λοιπόν με σχετική ανάρτηση, ασκούνται (;) ποινικές διώξεις κατά Περιφερειάρχη, Δημάρχων, Αντιδημάρχων κλπ.

ΜΕΤΑΞΥ των υποθέσεων αυτών, οι ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ (36) κατά τα αναρτώμενα στα διάφορα site πάντα,   αφορούν την Ήπειρο. √ ΠΟΥ σημαίνει ότι σήμερα, τελούν εν διώξει ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ (36) Αιρετοί της Ηπείρου...

ΕΙΝΑΙ όμως όντως έτσι; √ ΟΧΙ βέβαια. √ ΓΙΑΤΙ αν διάβαζαν προσεκτικότερα την ανακοίνωση, θα διαπίστωναν  ότι η αναφορά  αυτή σε διώξεις αιρετών, με ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ (36)  στην Ήπειρο, αφορούν περίοδο του πρόσφατου αλλά και απώτερου παρελθόντος.

ΜΕ πολλές από τις περιπτώσεις αυτές των ποινικών διώξεων, να μη έχουν συσχέτιση με την ιδιότητα τους ως αιρετών. √ ΑΛΛΑ να αφορούν π.χ προσωπικές οικογενειακές ή επαγγελματικές τους υποθέσεις.

ΚΑΙ το επίσης σημαντικό, μεγάλος αριθμός από αυτούς στους οποίους ασκήθηκε όντως ποινική δίωξη,  να έχουν ΑΘΩΩΘΕΙ πανηγυρικά και τελεσίδικα από την Δικαιοσύνη.

ΜΕΤΑΞΥ αυτών, όσον αφορά τους τριάντα (36) Αιρετούς τέως  και νυν γιατί ούτε αυτό διευκρινίζεται  στο ρεπορτάζ, συμπεριλαμβάνεται και η ταπεινότητα μας.  √ ΑΦΟΥ και στην ημετέρα ταπεινότητα, κατόπιν εγκλήσεων – μηνύσεων γνωστών – άγνωστων και… συνηθισμένων υπόπτων, ασκήθηκε ποινική δίωξη για υποτιθέμενα… «κακουργήματα» μου ως Δημάρχου.

ΔΕΝ αξίζει τον κόπο να αναφερθούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες. √ ΕΚΕΙΝΟ που έχει σημασία είναι ότι ΑΘΩΩΘΗΚΑΜΕ πανηγυρικά.

ΚΑΙ όμως, με την «αναπαραγωγή» του δημοσιεύματος αυτού, πολλοί συμπολίτες, κυρίως  αυτοί των οποίων η…. κοινωνική κριτική αποτελεί την βασική «τροφή», σε  ατέρμονες  καφενειακές συζητήσεις, ως άλλοι σύγχρονοι… ΚΛΟΥΖΩ  έψαχναν να βρουν ποιοί είναι οι ύποπτοι…  ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ  της περιοχής.

ΣΕ ποιόν…. Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Δήμαρχο δικό μας η  από άλλο νομό της Ηπείρου, ασκήθηκε ποινική δίωξη και γιατί…

ΕΛΑ μου ντε. √ ΑΥΤΗ την απορία έχουμε και εμείς. √ ΟΣΟΝ αφορά τουλάχιστον την Ήπειρο, μόνο δύο (2)  περιπτώσεις διωκόμενων ποινικά αιρετών της Αυτοδιοίκησης,  ενός τέως και ενός νυν βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για τον τ. Δήμαρχο Φιλιατών, ο οποίος δικάζεται τον Σεπτέμβριο δεν έχει οριστεί ακόμη η ακριβής ημερομηνία  για το γνωστό έλλειμμα στα ταμεία του Δήμου  επί θητείας του.

ΕΠΙΣΗΣ επίκειται η εκδίκαση της υπόθεσης  με την χορήγηση βεβαιώσεων για Δημοτικές εκτάσεις σε Δημότες, μια περίεργη τουλάχιστον ιστορία, με κατηγορούμενο τον Δήμαρχο Πάργας Αντώνη Νάστα.

Η υπόθεση αυτή θα εκδικαστεί εξ’ αναβολής, χωρίς και γι’ αυτή να έχει προσδιοριστεί ο ακριβής χρόνος. √ ΒΕΒΑΙΩΣ και για τους δύο προαναγραφόμενους κατηγορούμενους Αυτοδιοικητικούς, όπως και για κάθε κατηγορούμενο μέχρι να τελεσιδικίσει δικαστικά η υπόθεση και να αποφανθεί  οριστικά και αμετάκλητα η Δικαιοσύνη, ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας.

 

ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ (34) υποθέσεις ποινικής δίωξης Αυτοδιοικητικών Α΄ και Β΄ βαθμού της Ηπείρου, ποιές είναι ρε σείς «λεβέντες» της δημοσιογραφίας του κ…..λου α; √ ΚΑΙ μετά έχετε την απαίτηση να μας εμπιστεύετε ο κοσμάκης. √ ΚΑΤΑΝΤΙΑ και ανύπαρκτη και δημοσιογραφική δεοντολογία...

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια