ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ(;) ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ - "ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ" Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ...

ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ(;) ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ - "ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ" Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ....

Η περίοδος των ΠΑΝΗΓΥΡΙΩΝ στα χωριά μας κυρίως, με καθοριστική τη συμβολή τους στο αντάμωμα απόδημων  χωριανών με τους ελάχιστους κατοικούντες μόνιμα στα περισσότερα από αυτά κατοίκους.

ΜΕ τα πανηγύρια να δίνεται εκτός των άλλων, μια επί πλέον δυνατότητα να έλθουν σε επαφή, να συσφίξουν οι σχέσεις  τους, να μιλήσουν για τα προβλήματα της ιδιαίτερης πατρίδας αλλά και τα δικά τους, οι προαναφερόμενοι.

ΝΑ γνωρίσουν και τα νέα παιδιά, κυρίως των ξενιτεμένων την γενέτειρα τους αλλά και την Δημοτική μουσική μας παράδοση και κουλτούρα. √ ΚΑΙ τα πανηγύρια προσφέρονται (;) γι’ αυτό.

ΠΟΙΑ πανηγύρια όμως; √ ΤΑ σημερινά έτσι που τα κατάντησαν όποιοι τα κατάντησαν  και έχουν την ευθύνη  γι’ αυτό που είναι για τα… «ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ με ορχήστρες που εκτελούν (παίζουν) υποτίθεται παραδοσιακά, διαχρονικά καταγεγραμμένα ΑΘΑΝΑΤΑ στις μνήμες των παλαιοτέρων πραγματικά Δημοτικά Τραγούδια, με… ΝΤΡΑΜΣ, Αρμόνια, Ηλεκτρικές Κιθάρες και άλλα συναφή όργανα  που πράγματι ΕΚΤΕΛΟΥΝ (με  περίστροφο όμως, μεταφορικά πάντα), τα πραγματικά παραδοσιακά δημοτικά μας τραγούδια;

ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα περισσότερα πανηγύρια της περιοχής σήμερα, μόνο παραδοσιακά δεν είναι.

ΜΟΝΟ αυθεντική Δημοτική μουσική δεν ακούγεται,  μόνο η παράδοση δεν συντηρείται  και δεν μεταφέρεται στην νέα γενιά.

 

ΕΥΘΥΝΕΣ γι’ αυτό έχουν πολλοί. √ ΑΝ νομίζουν ότι πρέπει ας αναλάβουν πρωτοβουλία  για να σταματήσει επί τέλους αυτό το άθλιο  τις περισσότερες φορές, γιατί υπάρχουν και ελάχιστες όμως εξαιρέσεις, υποτιθέμενο  «παραδοσιακό» Δημοτικό πανηγύρι, με επίσης άθλια μουσικοχορευτικά θεάματα, που προσβάλλουν την παράδοση και την… εκτελούν κυριολεκτικά όμως!

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια