ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ... ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΟ

ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ... ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΟ.

Με τον Βαγγέλη Μάστορα...

 

ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ Τ.Ε.Π. ΚΑΙ... ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

CASUS BELLI (αιτία πολέμου), μεταξύ τοπικής Ν.Δ τυπικά, ουσιαστικά μεταξύ τέως Βουλευτή και Υφυπουργού μεταξύ άλλων και Υγείας στην προηγούμενη της σημερινής Κυβέρνησης ΜΠΕΖΑ και του σημερινού Υπουργό αναπλ  Υγείας Πολλάκη, τα πρόσφατα εγκαίνια του Τ.Ε.Π.

ΑΡΧΙΚΑ ήρξατο… «επίθεσης» στα εγκαίνια του Τ.Ε.Π και στον αρμόδιο Υπουργό, ο τέως «δικός» μας και τέως συνάδελφος του ΜΠΕΖΑΣ, εγκαλώντας τον για προχειρότητα, εγκαίνια… «μαϊμού», με μεταφερόμενο προσωπικό και γενικώς για μια τύποις ….. λειτουργία του Τ.Ε.Π.

ΓΙΑ να πάρουν στη συνέχεια τη σκυτάλη η ΝΟ.ΔΕ – Ν.Δ. και η ΔΗΜ.ΤΟ-Ν.Δ Ηγουμενίτσας και να «επιτεθούν» και αυτοί στον Υπουργό, αναφερόμενοι απαξιωτικά στα υποτιθέμενα και κατ’ αυτούς εγκαίνια…

Ο ΜΠΕΖΑΣ όμως αν θυμόμαστε καλά, διετέλεσε για ένα μεγάλο «ΦΕΓΓΑΡΙ» Υφυπουργός Υγείας στην προηγούμενη Κυβέρνηση της Ν.Δ. ΚΑΙ επί θητείας του, δεν… «κουνήθηκε φύλλο» όσον αφορά το Τ.Ε.Π και την λειτουργία του.

ΗΤΑΝ τότε που καταρτίστηκε από την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, το ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ λειτουργίας του, στο οποίο προβλεπόταν οι ειδικότητες και ο αριθμός των προσλαμβανόμενων μετά την επικύρωση του.

ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ η οποία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ

ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ο αριθμός των προς πρόσληψη προβλεπόμενων Ιατρών, Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού ήταν ανάλογης αυτού Νοσοκομείου προδιαγραφών… «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ», των Αθηνών!

ΓΙΑ να μείνει τελικά το ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ως… «ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ» στα χαρτιά. ΚΑΙ να φτάσουμε στις εκλογές του 2015 με τη Ν.Δ να τις χάνει πανηγυρικά…

ΗΤΑΝ τότε, επί Υφυπουργίας ΜΠΕΖΑ στο Υπουργείο Υγείας, που το κτίριο του Τ.Ε.Π είχε εγκαταλειφθεί πλήρως στην… τύχη του.

ΜΕ σπασμένα τζάμια και παραβιασμένες πόρτες. ΜΕ ζώα να κάνουν… περίπατο σε αυτό ενώ μέρος του Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που είχε ήδη προμηθευτεί και ήταν εγκατεστημένο εντός αυτού, να είναι εκτεθειμένο και πολύ εύκολο, ειδικά την περίοδο πριν την εγκατάσταση φωτισμού όταν επικρατούσε απόλυτο σκοτάδι, να τον «φορτώσει» οποιοσδήποτε, να φύγει και «ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ»!

ΓΙΑ όλα τα προαναγραφόμενα υπάρχει εκτενές δημοσιευθέν ΦΩΤΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ της «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ», την περίοδο εκείνη.

ΣΥΝΕΠΩΣ δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς.

ΠΟΛΥ περισσότερο εσύ τέως Βουλευτή και Υφυπουργέ ΜΠΕΖΑ, που εμφανίστηκες ο μόνος από τους λοιπούς τοπικούς Νεοδημοκρατικούς παράγοντες, να καταγγέλλεις τα εγκαίνια του Τ.Ε.Π και κατ’ επέκταση την πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας.

ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ που πράγματι δεν είναι η πλέον ενδεδειγμένη σε αυτόν τον  ευαίσθητο για όλους εμάς χώρο. ΚΑΙ όλοι εμείς, μπορούμε να αναφερθούμε σε πλείστες όσες παραλείψεις και ελλείψεις και στο δικό μας Νοσοκομείο, τα Κ.Υ κ.λπ επί σημερινής Κυβερνήσεως.

ΤΗΝ οποία επίσης έχουμε πλείστους όσους λόγους να την εγκαλέσουμε και να καταγγείλουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για πολλά που όφειλε να κάνει στον χώρο αυτό και δεν έκανε.

ΕΙΤΕ γιατί δεν το επιτρέπουν τα οικονομικά λόγω της εφαρμοζόμενης ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, την οποία όμως και εσείς, το κόμμα σας υπενθυμίζουμε ψήφισε και με τα… «δύο χέρια» την παραμονή της ΠΑΝΑΓΙΑΣ του 2015 «για να μη πέσει η χώρα στα βράχια», όπως λέγατε τότε.

ΕΙΤΕ γιατί οι σημερινοί Υπουργοί Υγείας αλλά και οι επιμέρους Διοικήσεις των Υ.ΠΕ (Υγειονομικών Περιφερειών) καθώς και οι Διοικήσεις πολλών Νοσοκομείων, είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ-ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ και ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ.

ΓΙΑ σένα όμως, ισχύει η γνωστή διαχρονικής ισχύος και σοφή λαϊκή ρήση «ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ».

ΑΛΗΘΕΙΑ δεν είδες τον «διάδοχο» σου στη Βουλή, ΓΙΟΓΙΑΚΑ να κρατά την κορδέλα των εγκαινίων και να απευθύνει χαιρετισμό επί τη λειτουργία του Τ.Ε.Π.; ΑΥΤΟΣ δεν… ανήκει στη Ν.Δ ή είναι μήπως ενδοτικός και… αποστάτης κομματικός; α;

ΔΕΝ είδες επίσης, τους δεξιούς ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ και ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΤΟΥΛΗ, τους δεξιούς Δήμαρχους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών να συμμετέχουν στα εγκαίνια και να μη προβαίνουν σε ΚΑΜΙΑ δήλωση όσον αφορά τη λειτουργία του Τ.Ε.Π, και την αδικαιολόγητη καθυστέρηση αυτής για τόσα χρόνια και γενικώς για όλα όσα προηγήθηκαν σε αυτό, με Κυβέρνηση την Ν.Δ και αρμόδιο Υφυπουργό εσένα; ΚΑΙ αυτοί… κομματικοί ριψάσπιδες είναι; α;

ΜΑΥΡΗ... ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΑΥΡΙΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ(;)

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

ΘΑ μας… ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ τελικά ρε γαμώτο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΕ(ΗΤ)ΟΙ-Κυβερνώντες.

ΨΗΦΙΖΟΥΝ, αν είναι δυνατό, νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνονται διατάξεις για την πάταξη υποτίθεται της ΑΔΗΛΩΤΗΣ (ΜΑΥΡΗΣ) εργασίας. Η οποία, αποτελεί κοινό μυστικό ότι οργιάζει, κυρίως τώρα την θερινή περίοδο με την εποχική και… PART TIME απασχόληση και στη δική μας περιοχή!

ΚΑΙ στο οποίο νομοσχέδιο, τι διάταξη περιλαμβάνεται αν έχουν που δεν έχουν τον Θεό τους, αυτοί η… μεγάλης πολιτικής εμβέλειας νόες, που το σκέφτηκαν;

ΟΤΙ, άκουσον - άκουσον αν εντοπίζεται ΑΔΗΛΩΤΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ σε μια ελεγχόμενη επιχείρηση και ο εργοδότης-παράνομος-παραβάτης που μέχρι τότε άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα τον απασχολούσε στη… «ΖΟΥΛΑ» τον προσλάβει αμέσως μετά τον έλεγχο νόμιμα πλέον, τότε… ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΜΩΜΕΝΑ!

ΔΗΛΑΔΗ ο ή οι μέχρι τότε ΑΔΗΛΩΤΟΙ εργαζόμενοι στην επιχείρηση του, νομιμοποιούμενοι πλέον και με τη… βούλα, «ξεπλένουν» τον εργοδότη από την μέχρι τότε παρανομία και δεν επιβάλλεται σε αυτόν ΚΑΝΕΝΑ πρόστιμο!

ΚΑΛΑ ρε σεις ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΕ(ΗΤ)ΟΙ που σήμερα μας κυβερνάτε, σοβαρολογείτε;
ΜΕ τη διάταξη αυτή, ξέρετε πόσοι εργοδότες θα «γεμίσουν» τις επιχειρήσεις τους με ΑΔΗΛΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ; ΩΝ ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΑΡΙΘΜΟΣ, να είσαστε βέβαιοι γι’ αυτό…

ΚΑΙ αν πραγματοποιηθεί έλεγχος στην επιχείρηση τους, γιατί εκ των πραγμάτων και λόγω υποστελέχωσης των Επιθεωρήσεων εργασίας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλες, τότε, τον-τους αναλόγως παρανόμως απασχολούμενους μέχρι τότε, προσλαμβάνουν με τη νόμιμη διαδικασία και… «ούτε γάτα ούτε ζημιά».

ΑΝ δεν τους εντοπίσετε όμως; ΧΑΡΑΣ… Ευαγγέλια για τους εργοδότες, «ΜΑΥΡΙΛΑ» για τους «ΜΑΥΡΟΥΣ» εργαζόμενους. ΚΑΛΑ, μιλάμε για την… ΠΑΤΑΞΗ(!) της ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ…

ΑΛΛΟΥ «ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΠΙΝΕΙ»... ΑΛΛΟΥ;

ΕΝΕΡΓΟ μέλος, εκπρόσωπος… αυτού στη Θεσπρωτία, τι τελικά ρόλο διαδραματίζει στο ΚΙΝ.ΑΛ, έτσι αποκαλείται πλέον χάριν συντομίας με σύντμηση το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, ο Γενικός Διευθυντής, του Δήμου Ηγουμενίτσας;

Ο οποίος ως Γενικός κάνει κουμάντο γενικώς στα του Δήμου όπως διατείνονται υπάλληλοι αυτού αλλά και αιρετοί μεταξύ των οποίων και αξιωματούχοι (βλέπε Αντιδήμαρχοι) που ενοχλούνται μεν τα μάλα από την εν γένει συμπεριφορά του, την… «καταπίνουν» δε, για διάφορους ο κάθε ένας λόγους.

ΓΙΑΤΙ μπορεί μεν ο τύπος, να «καλλιεργεί» το προφίλ του ήπιου και χαμηλών τόνων αλλά όπως ισχυρίζονται ορισμένοι ημέτεροι της Δημοτικής Αρχής, αυτός μαζί και με άλλους ειδικούς… γενικώς, ουσιαστικά «κυβερνούν» τον Δήμο. ΕΙΝΑΙ έτσι; ΘΑ δείξει!  ΣΕ κάθε περίπτωση στο και στέλεχος του ΚΙΝ.ΑΛ

του ΠΑΣΟΚ δηλαδή στην περιοχή εκτός από στέλεχος του Δήμου και ειδικότερα ως υπεύθυνος των οικονομικών αυτού, είναι δικαίωμα του.

ΑΛΛΑ το να εισπράττει παχυλό μισθό και να το παίζει παράγοντας, με Δήμαρχο που εξελέγη με την στήριξη της Ν.Δ. όσο και νάναι, αυτό δεν προκαλεί τους ντόπιους Νεοδημοκράτες και κατ΄επέκταση ψηφοφόρους του ως Νεοδημοκράτη, του σημερινού Δήμαρχου; α;

 

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια