ΝΤΟΠΙΟ-ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ-ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ-ΠAΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ...

ΝΤΟΠΙΟ-ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ-ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ-ΠAΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ....

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ την γνωστή, διαχρονική και διαρκούς ισχύος ρήση για την πολιτική και τα κόμματα, σύμφωνα με την οποία «Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ – ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ – ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΩΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ».

 

ΤΩΡΑ γιατί την υπενθυμίζουμε; ΕΤΣΙ για να την… εμπεδώσουν καλύτερα οι με την πολιτικήν γενικότερα και τα κόμματα ειδικότερα, ασχολούμενοι συμπολίτες. ΠΟΛΛΩ ΔΕ ΜΑΛΛΟΝ, οι πολιτικοί  και κυρίως αυτοί της Κεντρικής πολιτικής σκηνής, οι βουλευτές δηλαδή.

 

ΓΙΑΤΙ που ξέρεις; ΜΠΟΡΕΙ κάποιοι να τα διαπιστώσουν και να τα… βιώσουν αναλόγως εκ των πραγμάτων και των εσωκομματικών δρώμενων, παρεπόμενων κλπ αναλόγως, στο κόμμα τους εν όψει κυρίως των επικείμενων Βουλευτικών εκλογών, όταν διενεργηθούν αυτές, πάντως μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019 σίγουρα...

 

ΤΩΡΑ θα αναρωτηθείτε, έχουν σχέση τα προαναφερόμενα, τα σχετικά με.. εσωκομματικούς ΟΧΤΡΟΥΣ - «Δούρειους Ίππους», συνήθως  δρώντων εντός των κομμάτων με τους δικούς μας Βουλευτές,  τον Συριζέο και τον γαλάζιο;

 

ΚΑΤΑ την ταπεινή μας άποψη έχουν και…  παρά έχουν και στους δύο (2) τοπικούς κομματικούς μηχανισμούς.  ΚΑΙ στον Συριζέικο και στον Νεοδημοκρατικό.

 

ΑΦΟΥ αποτελεί… κοινό μυστικό  ότι και στις δύο τοπικές Νομαρχιακές, οι σημερινοί Βουλευτές, έχουν φανατικούς εσωκομματικούς αντιπάλους όπως βεβαίως και φανατικούς εσωκομματικούς υποστηρικτές...

 

ΤΟ… επίμαχο και για τις δύο πλευρές είναι ποιοι είναι οι περισσότεροι. ΟΙ «δικοί» τους ή οι εσωκομματικοί οχτροί; ΠΟΥ είπαμε αυτοί βρίσκονται εντός των Κομμάτων. ΟΙ αντίπαλοι είναι απ’ έξω...  

 

ΤΙ να σας πούμε και εμείς. ΕΚΤΟΣ από τη… «διάγνωση» του προβλήματος όσον αφορά αυτό και μόνο, μόνο… υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. ΟΙ οποίες βεβαίως δεν είναι και τόσο αβάσιμες αφού έχουμε και εμείς τις «πηγές» μας!

 

ΚΑΙ στα δύο (2) Κόμματα τοπικά; ΝΑΙ και στα δύο (2). ΧΩΡΙΣ βεβαίως να το αποκλείουμε, ορισμένες από τις πληροφορίες που έχουμε εκ των έσω   των τοπικών Νομαρχιακών, των δύο Κομμάτων, και αναφερόμαστε πάντα στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και τη Ν.Δ, γιατί αυτά έχουν και θα ξανά – εκλέξουν Βουλευτή στη Θεσπρωτία και ας… «χτυπιούνται» οι του «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ», κάποιες από τις πληροφορίες μας, να αποδειχτούν τελικά αβάσιμες.

ΓΙΑΤΙ απλούστατα μπορεί κάποια  από τις «πηγές» μας, να αποδειχτεί τελικά, αναξιόπιστη και ψεύτρα, ακούσια ή ενδεχομένως και… εκούσια. ΚΑΙ ο νοών νοείτω!

 

ΜΠΟΡΕΙ π.χ κάποιοι ενημερωτάδες μας, να επιχειρήσουν να μας… αποπροσανατολίσουν όσον αφορά ας υποθέσουμε το κλίμα που τοπικά - εσωκομματικά επικρατεί και στα δύο (2) κόμματα για τον εν ενεργεία Βουλευτή αυτών.

 

ΤΟ οποίο ας υποθέσουμε πάλι, μπορεί να επιδιώξουν  να το παρουσιάσουν προς εμάς ως ευνοϊκό προς αυτόν ενώ να ισχύει  το εντελώς αντίθετο και αντιθέτως... ΚΑΙ εμείς να «τσιμπήσουμε», με αποτέλεσμα να διαψευστούμε σε σχέση με τις σχετικές προβλέψεις, αναλύσεις, εκτιμήσεις, μας.

ΜΠΟΡΕΙ

 

ΜΠΟΡΕΙ π.χ εμάς να μας διαβεβαιώνουν κάποια ντόπιο – συντρόφια Συριζέικα στελέχη, ότι όλοι «πάνε» τον Μάριο με «ΧΙΛΙΑ». ΟΤΙ δεν πρόκειται κανείς να αμφισβητήσει την εκ νέου υποψηφιότητα του στις προσεχείς εκλογές (καλά αυτό και να το ήθελαν κάποιοι δεν γίνεται για καταστατικούς - κομματικούς λόγους)….

 

ΝΑ ορκίζονται  ακόμη ορισμένοι από αυτούς και στη… ζωή του Τσίπρα, ότι δεν τον υπονομεύουν, δεν είναι προς αναζήτηση άλλης υποψηφιότητας που θα «πέσουν» πάνω της προκειμένου να «φάνε» πολιτικά πάντα τον Μάριο και άλλα τινά υπέρ του, κομματικά...

 

ΑΝΑΛΟΓΕΣ πληροφορίες, μπορεί να έχουμε και από το άλλο τοπικό γαλάζιο κομματικό στρατόπεδο, όσον αφορά τον σημερινό Βουλευτή Γιόγιακα.

ΕΚΕΙ όμως περιπλέκονται τα πράγματα, γιατί εκτός του σημερινού που θέλει να είναι και αυριανός, υπάρχει και ο χθεσινός που επίσης θέλει να ξανά – γίνει αυριανός Βουλευτής…

 

ΑΝ και τελικά είναι κομματάκι δύσκολο, να μας παραπλανήσουν με παραπλανητικές εσωκομματικές πληροφορίες  οι δικές μας «πηγές» αφού έχει προηγηθεί… ενδελεχής έλεγχος της αξιοπιστίας τους. ΤΙΣ έχουμε… τεστάρει ρε αδερφέ.   

 

ΓΙΑΤΙ γνωρίζουμε μέσες – άκρες, να αρχίσουμε από τον ντόπιοΣύριζα, τι «παίζεται» όσον αφορά τον Βουλευτή Μάριο. ΠΟΙΟΙ τον «πάνε», ποιοί εκφράζονται θετικά και υπέρ αυτού, ποιοί τον στηρίζουν και  υπερασπίζονται την Κοινοβουλευτική του παρουσία.

ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ  και ποιά συντρόφια του, βγάζουν… «σπυράκια» άμα τω ακούσματι του ονόματος του. ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί, που άλλοι ευθέως, δημοσίως και  χωρίς προφυλάξεις καταφέρονται εναντίον του, με χαρακτηρισμούς ήκιστα κολακευτικούς  για την πολιτική του παρουσία και ικανότητα.

 

ΚΑΘΩΣ επίσης και τους άλλους που ψάχνουν από τώρα, να βρουν άλλον; άλλη για υποψήφιο – α.ΚΑΙ κάνουν από τώρα… ασκήσεις επί χάρτου προς το παρόν, πως θα «πέσουν με τα μούτρα» για να στηρίξουν τον – την, υποψήφιο – α της επιλογής τους για να εκλεγεί και να χάσει ο Μάριος...

 

Ο οποίος κατά την ταπεινή προσωπική μας εκτίμηση δεν πρόκειται να  χάσει και θα επανεκλεγεί  στοιχηματίζουμε γι’ αυτό, οποιοσδήποτε – οποιαδήποτε  και αν είναι ανθυποψήφιος - α του…

 

ΓΙΑΤΙ θεωρούμε πως δεν συντρέχουν λόγοι για να μη εκλεγεί. ΚΑΙ εκτός αυτού, προσωπικά δεν βλέπουμε κάποιον άλλον – άλλη από τους ντόπιους ΣΥΡΙΖΕΟΥΣ που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά.

 

ΝΑ έχουν αυτό που λέμε ηγετική στόφα και να διακρίνονται πολιτικά με διαφορά, του Μάριου. Ο οποίος κλήθηκε να δώσει δείγματα γραφής ως Κυβερνητικός Βουλευτής, σε μια περίοδο εκ των πραγμάτων και εξ ορισμού δύσκολη γενικώς.

 

ΑΥΤΟ το γνωρίζουν και το αναγνωρίζουν οι συμπολίτες ψηφοφόροι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και δείχνουν, θέλουν δεν θέλουν όχι μόνο αυτοί αλλά όλοι μας, κατανόηση.

ΚΑΙ εκτιμούμε πως αναγνωρίζουν επίσης, ότι ο Μάριος δικαιούται άλλη μια βουλευτική θητεία. ΟΨΟΜΕΘΑ

 

ΤΩΡΑ όσον αφορά τον Βουλευτή της Ν.Δ Γιόγιακα και γι’ αυτόν ισχύουν περίπου τα ίδια. ΜΕ τη διαφορά ότι αυτός δεν είναι Κυβερνητικός. ΣΥΝΕΠΩΣ είναι εξ ορισμού σε πλεονεκτικότερη θέση από τον Μάριο.

 

ΚΑΙ αυτός όμως θεωρούμε ότι δικαιούται μια ακόμη Κοινοβουλευτική θητεία. ΚΑΙ όπως εκτιμάται, το πιθανότερο είναι οι ντόπιοι ψηφοφόροι της Ν.Δ  να του την ανανεώσουν.

 

ΕΚΤΟΣ αν, το έχουμε γράψει και άλλη φορά, προκύψει ενδεχομένως κάτι μεμπτό σε βάρος του από το παρελθόν του ως Νομάρχης.

ΤΟ οποίο, (παρελθόν του), δικαιολογημένα ή άδικα δεν θα αναφερθούμε εμείς σε αυτό αλλά εκείνοι που έχουν τον θεσμικό ρόλο να το κάνουν, μονίμως τον… κυνηγάει ρε γαμώτο.

 

ΟΨΟΜΕΘΑ λοιπόν και γι αυτόν. ΑΥΤΑ προς το παρόν…

 

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια