ΤΟ ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ "ΣΤΕΛΕΧΩΝ" ΤΟΥ - ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΘΕΣ

ΤΟ ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ "ΣΤΕΛΕΧΩΝ" ΤΟΥ - ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΘΕΣ.

ΔΕΝ αμείβεται ως… a priori Πρόεδρος του ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ (Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας) ένεκα της Δημαρχιακής  ιδιότητας της, αν και δικαιούται αμοιβής, είχε δηλώσει  ερωτώμενη σχετικά  από τον γράφοντα κατά την διάρκεια  τηλεοπτικής  συνέντευξης  που μας έκανε την τιμή να παραχωρήσει, η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη.

ΠΡΑΓΜΑΤΙ τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα από το 2011, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, ο οποίος συμμετέχει στην Διοίκηση της ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ  Α.Ε ως Διευθύνων Σύμβουλος, εκπροσωπών σε αυτή την Περιφέρεια ως Εταίρος,  Διοίκηση και μέλη του Δ.Σ, δεν λαμβάνουν έκτοτε αμοιβή, για τις όποιες προσφερόμενες υπηρεσίες τους σε αυτό.

 

ΝΑ υπενθυμίσουμε κατ’ αρχάς, ότι τα χρήματα για τις αμοιβές της Διοίκησης  και των μελών  του Δ.Σ του ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ διατίθεται από την Περιφέρεια σήμερα όπως διετίθεντο από την καταργηθείσα πλέον Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας, στο παρελθόν.

 

Η απόφαση λοιπόν ως γνωστόν να μη χορηγούνται πλέον αμοιβές στη Διοίκηση και τα μέλη  του Δ.Σ την ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ, ελήφθη από την σημερινή Περιφερειακή Αρχή, τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και τον Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη  άμα τη αναλήψει  των καθηκόντων αυτής από το 2011.

ΣΥΝΕΠΩΣ καλώς κάνει η κ. Δήμαρχος Σουλίου και εκ της ιδιότητας ως Πρόεδρος του υφισταμένου στα  όρια του Δήμου της ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ και μπράβο της που δεν αμείβεται για τις παρεχόμενες Υπηρεσίες σε αυτό.  

ΓΙΑΤΙ πράγματι σύμφωνα με το καταστατικό λειτουργίας του, Διοίκηση αλλά και μέλη του Δ.Σ αυτού, εδικαιούντο αμοιβής, χορηγούμενης υπό μορφήν  εξόδων παράστασης, για συμμετοχή σε συνεδριάσεις του Δ.Σ  έξοδα ταξιδίων με  σκοπό την αντιμετώπιση, προώθηση ή επίλυση προβλημάτων του Πάρκου κλπ.

ΑΛΛΑ το μπράβο ουσιαστικά ανήκει στην Περιφέρεια, της οποίας οι σημερινοί πολιτικοί  Προϊστάμενοι της, με απόφαση τους, έκοψαν «μαχαίρι» τις χορηγούμενες αυτές αμοιβές.

ΟΙ οποίες στο παρελθόν, με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας δηλαδή ως εταίρο του Πάρκου και αρμόδια να διαθέτει πιστώσεις γι’ αυτές, γινόταν με αυτές, τις αμοιβές δηλαδή τέως Διοικήσεων και μελών του Δ.Σ του ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ, μεγάλο… «ΠΑΡΤΥ».

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ πρόσφατο σχετικό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ». ΠΟΥ με στοιχεία που δημοσιοποιούσαμε σε αυτό, πλην ονομάτων δυστυχώς, ας όψεται ο ισχύων ακόμη ΤΥΠΟΚΤΟΝΟΣ νόμος που προστατεύει οιονδήποτε κυρίως δημόσιο πρόσωπο από την δημοσιοποίηση των στοιχείων του ακόμη και αν τεκμηριωμένα έχει διαπιστωθεί ότι  κατά την άσκηση των καθηκόντων του και γενικότερα έκανε κατάχρηση εξουσίας, αποκαλύπταμε τα διατεθέντα στο παρελθόν ποσά ως αμοιβές τέως μελών και Διοικήσεων του ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ

ΠΟΣΑ πρόκληση, ανερχόμενα για ορισμένους σε δεκάδες χιλιάδων ευρώ όπως προέκυπτε από τις καταστάσεις πληρωμής τους από την τότε ΝΑΘ, που «έφτασαν» στα χέρια μας.

ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ότι οι τότε Διοικήσεις και μέλη του Δ.Σ του ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ, ήταν Νομαρχιακοί Σύμβουλοι της Παράταξης  της πλειοψηφίας βεβαίως – βεβαίως!

ΜΕ τους τότε Νομάρχες, Διευθύνοντες Συμβούλους  της ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ Α.Ε και τον εκάστοτε Δήμαρχο Παραμυθιάς αρχικά και Σουλίου στη συνέχεια,  είπαμε Πρόεδρο EX OFICIO αυτού.

ΑΥΤΕΣ τις αμοιβές – πρόκληση των τότε συναδέλφων σου στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και…  «συντρόφων» σου στην πλειονότητα τους, Πασόκων δηλαδή, δεν θέλησες να τις σχολιάσεις σ. Σταυρούλα.

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ βεβαίως για λόγους δεοντολογίας να διευκρινίσουμε και στο «χαρτί» όπως κάνουμε και τηλεοπτικά, ότι την περίοδο εκείνη, εσύ ως Νομαρχιακή Σύμβουλος της πλειοψηφίας  δεν συμμετείχες στο Δ.Σ του πάρκου και δεν έλαβες ούτε ένα ΕΥΡΩ για αμοιβή υπηρεσιών. √ ΑΥΤΑ για την τήρηση της δεοντολογίας.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να είχαν γίνει ουσιαστικά  βήματα όλα αυτά τα χρόνια για  την ολοκλήρωση του περίφημου ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ Θεσπρωτίας που έχει γίνει… «γεφύρι της Άρτας», χαλάλι  και οι αμοιβές  - πρόκληση,  των δεκάδων χιλιάδων ευρώ, των τότε μελών του Δ.Σ του.

ΤΟ ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ όμως, έτη και έτη τώρα σχεδόν είκοσι ενώ όλα… τριγύρω αλλάζουνε αυτό το ίδιο μένει!

ΑΝΕΝΕΡΓΟ και με τις υποδομές του μισές ή πολλές από αυτές να μη έχουν αρχίσει καν να υλοποιούνται.

ΜΕ επενδυτές και στρατηγικό… κακό – επενδυτές. √ ΜΕ τους μεν πρώτους να έχουν επιχειρήσει  να επενδύσουν  σε αυτό. √ ΝΑ έχουν κατασκευάσει στον  διατεθέντα σε αυτούς χώρο τις κτηριακές υποδομές για την μετεγκατάσταση  της επιχείρησης – Βιοτεχνίας τους κλπ, χωρίς όμως να κατορθώσουν να τις ολοκληρώσουν, όχι πάντα απαραιτήτως με δική τους υπαιτιότητα.

ΚΑΙ με τους… «άλλους» που ενώ τους  εκχωρήθηκαν τα οικόπεδα, με την προϋπόθεση υποτίθεται ότι αν εντός τριών (3) ετών  αν δεν κάνουμε λάθος, δεν επενδύσουν σε αυτά, να τα «επέστρεφαν» στο φυσικό φορέα – ιδιοκτήτη τους, δηλαδή το ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ

ΧΩΡΙΣ όμως μέχρι σήμερα αυτό να έχει από όλους, υλοποιηθεί! √ ΓΙΑΤΙ; √ ΓΙΑΤΙ άγνωστο(;) πως, στους εν λόγω «επενδυτές» που ουδέποτε επένδυσαν πλην όμως τα οικόπεδα τα κατέχουν μέχρι και σήμερα και μάλιστα… δικαιωματικά.

ΑΦΟΥ για να τα αποδεσμεύσουν, αν είναι δυνατόν, πρέπει να τους καταβάλλει η Διοίκηση του ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ, το κράτος, δηλαδή εμείς οι νομίμως ανταποκρινόμενοι  στις φορολογικές μας υποχρεώσεις πολίτες,  το… 60%!! της αξίας του!

 

ΤΙ είπατε; «τρελό», «κουφό» και τα συναφή; ΓΙΑΤΙ, πρώτη φορά ακούτε στο ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ «κουφά» και «τρελά»; Αυτά.

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια