Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α "ΒΑΘΜΟΛΟΓΕΙ" - ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΝ ΔΩΣΕΙ ΧΡΙΣΜΑ - "ΕΥΛΟΓΙΑ" ΣΕ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ή ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΛΛΟΥΣ...

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α "ΒΑΘΜΟΛΟΓΕΙ" - ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΝ ΔΩΣΕΙ ΧΡΙΣΜΑ - "ΕΥΛΟΓΙΑ" ΣΕ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ή ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΛΛΟΥΣ....

ΟΨΙΜΑ… άρχισε από  πλευράς ΣΥ.ΡΙΖ.Α  τουλάχιστον, η αξιολόγηση – «βαθμολόγηση» νυν Περιφερειαρχών  και Δημάρχων προκειμένου να εξάγουν από αυτή,  σίγουρα χρήσιμα για το κόμμα τους συμπεράσματα.

ΠΟΥ θα αξιοποιηθούν  καταλλήλως και αναλόγως βεβαίως αυτά, στις  επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές αν και έχουμε χρόνο και δρόμο αρκετό ακόμη μπροστά μας.

ΓΙΑ τους ΣΥΡΙΖΕΟΥΣ όμως, προφανώς έχει αξία μεγάλη η λαϊκή παροιμία «ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ»!

ΚΑΙ έτσι φροντίζουν να… «μαγειρέψουν» εγκαίρως προκειμένου να είναι επιτυχημένα τα κομματικά και όχι μόνο «ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ» στα οποία θα επιδίδονται όλο και περισσότερο όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές.

 

ΕΤΣΙ λοιπόν, ήδη στα γραφεία των κατά τόπους Νομαρχιακών Επιτροπών έχει «φτάσει» επιστολή  από τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ)  του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Παναγιώτη Ρήγα.

 

ΜΕ αυτή, ο σ. Γραμματέας και διαψεύσεις δεν θέλουμε γιατί γνωρίζεις πως είναι έτσι όπως τα γράφουμε σ. Συντονιστή ΠΑΥΛΟ της Νομαρχιακής Θεσπρωτίας, ζητά από αυτούς να συντάξουν και να αποστείλουν υποθέτουμε ένα κείμενο.

 

 ΣΤΟ οποίο κείμενο – επιστολή των κατά τόπους Νομαρχιακών, να γίνεται αξιολόγηση όχι εν δυνάμει… υποψήφιων – υποψήφιων Περιφερειαρχών και Δημάρχων από το δικό τους χώρο και με τη στήριξη – χρίσμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α  στις Περιφέρειες και  τους Δήμους κάθε νομού αλλά των ήδη εν ενεργεία Περιφερειαρχών και Δημάρχων.

 

ΔΗΛΑΔΗ ο σ. ΠΑΥΛΟΣ μετά της συνοδείας αυτού, της «δικής» μας Νομαρχιακής αν ερμηνεύουμε σωστά την επιστολή  του σ. Γραμματέα της  Κ.Π.Ε του ΣΥ.ΡΙΖ.Α  καλούνται να… βαθμολογήσουν και αξιολογήσουν

τον ΛΩΛΟ στην Ηγουμενίτσα,

την ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ στην Παραμυθιά

και τον ΣΠΥΡΟ στο Φιλιάτι;

ΚΑΤ’ αρχάς με ποιά κριτήρια και STANDARDS; ΚΑΙ το ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι, γιατί αυτούς τους εν ενεργεία Δημάρχους που ως γνωστόν οι της περιοχής μας τουλάχιστον δεν ανήκουν ούτε εξελέγησαν με την στήριξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α;

 

ΣΥΜΦΩΝΑ λοιπόν με το δικό μας ρεπορτάζ, στις προσεχείς Αυτοδιοικητικές εκλογές, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα επιλέξει τουλάχιστον στις περισσότερες Περιφέρειες και Δήμους να μη δώσει χρίσμα ή έστω κομματική «ευλογία» σε δικούς, του καθαρόαιμους ΣΥΡΙΖΕΟΥΣ υποψήφιους.

ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ προφανώς την Αυτοδιοικητική ήττα που υπέστη  στις Περιφερειακές – Δημοτικές εκλογές του 2014,  χρίζοντας υποψήφιους σε μεγάλους αλλά και μικρότερους Δήμους.

 ΚΑΙ αν τότε που ήταν ακόμη στην Αντιπολίτευση έπαθε τέτοιο στραπάτσο στις ΠεριφερειακέςΔημοτικές εκλογές, υπενθυμίζουμε τοπικά το ΒΑΤΕΡΛΟ της κομματικής ουσιαστικά υποψηφιότητας του σ. Ανδρέα στο Δήμο Ηγουμενίτσας,  στις επόμενες με την δικαιολογημένη φθορά  για κάθε Κόμμα που ασκεί εξουσία,  γιατί να δώσει χρίσμα σε υποψηφίους;  

ΓΙΑ να υποστεί μεγαλύτερο… ΒΑΤΕΡΛΟ από αυτό του 2014; √ ΕΤΣΙ λοιπόν, πολιτικά πονηρά σκεπτόμενοι οι ΣΥΡΙΖΕΟΙ σε κορυφαίο προφανώς  κομματικό και Κυβερνητικό επίπεδο προσανατολίζονται σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες στις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές, να στηρίξουν απλώς, άνευ χρίσματος και κομματικής «ευλογίας» πλέον, υποψήφιους όχι  καθαρά κομματικούς…

ΑΛΛΑ τι; Υποψηφίους ανεξαρτήτως κομματικής «καταγωγής», οι οποίοι όμως θα έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. ΘΑ πληρούν προϋποθέσεις που θα «καλύπτουν» αυτές ή ορισμένες έστω από αυτές που και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα ήθελε.

ΚΥΡΙΩΣ και πρωτίστως όμως θα διαθέτουν κοινωνική εμβέλεια, αποδοχή και γενικώς την έξωθεν καλήν μαρτυρίαν! √ ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ θα έχουν πολλές πιθανότητες νίκης ως υποψήφιοι.

ΝΙΚΗ την οποία εφαρμόζοντας αυτή την προεκλογική τακτικίστικητακτική ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, δεν θα επιτρέψει να πιστωθούν άλλα κόμματα ή κόμμα...

ΑΦΟΥ σε αυτή θα συμμετέχει και αυτός, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δηλαδή με την προεκλογική στήριξη του υποψηφίου νικητή. ΚΑΛΟ ε;

ΚΑΙ επειδή έμεινε αναπάντητο το αρχικώς διατυπωθέν ερώτημα σχετικά με την αξιολόγηση αρχικά των σημερινών εν ενεργεία Περιφερειαρχών και Δημάρχων, υπάρχει και γι’ αυτό η ανάλογη απάντηση.

ΜΕ απλά ελληνικά, όσοι από τους σημερινούς εν ενεργεία Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι  θεωρούνται επιτυχημένοι, συγκεντρώνοντας κατ’ επέκταση πολλές πιθανότητες επανεκλογής, με την προϋπόθεση βεβαίως ότι διεκδικήσουν μια δεύτερη θητεία, αρκετούς από αυτούς θα τους στηρίξει προεκλογικά και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ απαραίτητη βεβαίως για να γίνει αυτό, θα είναι οι  εκ νέου υποψήφιοι  θεωρούμενοι επιτυχημένοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι, να αποδεχτούν και οι ίδιοι την στήριξη αυτή.

ΓΙΑΤΙ θα αναρωτηθείτε, ενδέχεται να υπάρξουν υποψήφιοι που θα αρνηθούν δημόσια στήριξη από το Κυβερνών σήμερα, δεν γνωρίζουμε αν θα είναι και τότε που θα διενεργηθούν οι εκλογές, κόμμα;

ΑΣΦΑΛΩΣ και ενδέχεται να υπάρξουν. √ ΟΠΩΣ π.χ ορισμένοι… «σκληροί» κομματικοί της Ν.Δ αλλά και άλλοι που προκειμένου να πείσουν το εκλογικό τους  «κοινό» ότι είναι όντως ανεξάρτητοι και υπερκομματικοί και να αυξήσουν δηλαδή έτσι την κομματική τους πελατεία,  υποθέτουμε πως δεν… θα θελήσουν την συμπόνια, ε, συγγνώμη την στήριξη κανενός κόμματος.

ΟΣΟΝ αφορά τους «δικούς» μας Δημάρχους, ήτοι της Ηγουμενίτσας, του Σουλίου και των Φιλιατών, είμαστε περίεργοι τι… «βαθμολογία» θα τους βάλεις, όχι μόνο εσύ σ. Παύλο αλλά το σύνολο της τοπικής Νομαρχιακής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και πως θα αξιολογήσετε τον κάθε ένα - μία.

ΜΙΑ περιέργεια που υποθέτουμε θα μείνει… περιέργεια και δεν θα μάθουμε ποτέ τίποτε περισσότερο γι’ αυτό. √ ΕΚΤΟΣ αν κάποιος, κάποια, κάποιοι από εσάς τα τοπικά ΣΥΡΙΖΕΙΚΑ συντρόφια, για τους δικούς τους λόγους διαρρεύσουν  προς εμάς τους… περίεργους, την «βαθμολόγηση» – αξιολόγηση των τοπικών Δημάρχων.

ΤΙ είπες σ. Παύλο; √ ΔΕΝ γίνονται αυτά τα πράγματα στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α; √ ΕΝΤΑΞΕΙ τώρα μας έπεισες  αφού βεβαίως προηγουμένως… έπεισες τον εαυτό σου ότι δεν γίνονται αυτά, ρε συ σύντροφε…

ΤΟ ουσιώδες της υπόθεσης και το ζητούμενο όμως δεν είναι κυρίως αυτό.

ΑΛΛΑ το αν και ποιοι «δικοί» μας Δήμαρχοι εν ενεργεία κατ’ αρχάς, μετά θα  πάμε στους υποψήφιους – υποψήφιους, δεχτούν την στήριξη από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.ΑΦΟΥ και αν βεβαίως προηγουμένως «περάσουν» τις… εξετάσεις, βαθμολογούμενοι από εσάς με τουλάχιστον ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ!

ΚΑΙ επειδή τρείς (3) είναι όλοι κι όλοι και με γνωστή κομματική προέλευση οι δύο, αυτοί της  Ηγουμενίτσας και Φιλιατών γιατί η του Σουλίου (Δήμαρχος) μάλλον… επαμφοτερίζει πολιτικά, τι να υποθέσουμε;

ΑΝ υποθέσουμε π.χ ότι η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ενδεχομένως δεχτεί την στήριξη  αν δεν ξανά – είναι και γιατί να είναι; υποψήφιος στο Δήμο Σουλίου ο σ. Μήτσος, θα «πέσουμε» μέσα;

 ΚΑΙ αν υποθέσουμε ότι οι νυν Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών αρνηθούν την στήριξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, για διαφορετικούς λόγους ενδεχομένως ο κάθε ένας ανεξαρτήτως αν  έχουν κοινές κομματικές καταβολές, λες επίσης να «πέσουμε» μέσα;

ΕΙΠΑΜΕ με την… αίρεση και προϋπόθεση ότι θα «περάσουν» την αξιολόγηση όχι των τροϊκανών  αλλά των Συριζέων τοπικών, τουλάχιστον με ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ βαθμόν! √ ΓΙΑ να δούμε τι θα δούμε…

ΑΝ όμως δεν… «περάσουν την τάξη» ή δεν επιθυμούν στήριξη από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α οι τοπικοί εν ενεργεία Δήμαρχοι, τότε σ. Παύλο  υποθέτουμε θα αναζητήσετε «δικούς» σας υποψηφίους να στηρίξετε.

ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ότι και γι’ αυτούς, η επιστολή του σ. Γραμματέα προβλέπει σχετική «βαθμολόγηση» και αξιολόγηση. √ ΤΟ ερώτημα, ο προβληματισμός που προκύπτει όψιμα έστω αλλά εσείς ανακινήσατε από τώρα το ζήτημα, είναι τι μέλλει γενέσθαι στην περίπτωση αυτή, σε τοπικό επίπεδο.

ΓΙΑΤΙ ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας, μια… λειψανδρία και έλλειψη γυναικών για ανάλογα αξιώματα την έχετε, δεν την έχετε;

ΕΔΩ στις προηγούμενες εκλογές  με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α αντιπολίτευση και στα… ΠΑΝΩ του τότε, «καλπάζοντας» χωρίς να είναι σε θέση να τον εμποδίσει κανείς προς την εξουσία και χάσατε ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ  τους Δήμους Ηγουμενίτσας και Σουλίου ενώ σε αυτόν των Φιλιατών δεν κατορθώσατε να καταρτίσετε ψηφοδελτιο.

ΧΑΣΑΤΕ δηλαδή στους Δήμους της περιοχής που «κατεβάσατε» κομματικούς υποψηφίους  έστω και με διευρυμένο ψηφοδέλτιο. √ ΤΙ διευρυμένο, ουσιαστικά με υποψήφιους κάποια κομματόσκυλα του παλαιού βαθέως ΠΑΣΟΚ, που πάτωσαν σε σταυρούς.

ΕΔΩ ήλθε τότε τρίτος και… καταϊδρωμένος ο ΝΤΑΗΣ στην Ηγουμενίτσα και είδε την σκόνη  της Σταυρούλας ο ΣΑΚΑΡΕΛΗΣ στην Παραμυθιά.

ΣΗΜΕΡΑ με την φθορά είπαμε, την δικαιολογημένη βεβαίως του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ως Κόμμα που άσκησε εξουσία όπως όλων των κομμάτων που ασκούν εξουσία, πιστεύετε αλήθεια ότι αν «κατεβάσετε» κομματικούς

υποψήφιους, θα έχουν αυτοί πιθανότητες εκλογής;

 

ΟΣΟ και αν το «παίξουν» υπερκομματικοί, όσους υποψήφιους και αν έχουν στο ψηφοδέλτιο τους προερχόμενους από άλλους πολιτικούς  χώρους ή γεύση θα είναι μια από τα ίδια…

ΓΙΑΤΙ δεν μπορεί ο… αυτόχθων, γέννημα – θρέμμα  Θεσπρωτός ΣΥΡΙΖΕΟΣ υποψήφιος, να «βαπτιστεί» ανεξάρτητος ή να δηλώσει το περίφημο που δηλώνουν ακριβώς  όσοι  είναι εξαρτημένοι από Κόμματα και κομματικοί έως… μυελού των οστέων, ότι δηλαδή  «την κομματική  ταυτότητα την έχουν ήδη καταθέσει»!

ΣΕ… τα μας, κυρίως τους συμπολίτες, αυτά σ. Παύλο και μάλιστα εν έτει 2017, 2019 μάλλον που είναι ο χρόνος των Αυτοδιοικητικών εκλογών, δεν περνάνε, τι λες και εσύ, περνάνε;

 

ΚΑΤΑ την ταπεινή μας άποψη, θα έχετε τοπικά τουλάχιστον, δυστοκία  να καταρτίσετε ψηφοδέλτια  νίκης. √ ΓΙΑΤΙ ψηφοδέλτια έτσι  για να συμμετέχουμε στις εκλογές, ασφαλώς και έχετε την δυνατότητα να «στήσετε». √ ΜΕ αξιώσεις εκλογής  όμως κομματικών υποψηφίων όχι. √ ΑΥΤΗ  είναι η εκτίμηση μας και οψόμεθα μέχρι τότε.

 

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια