ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΘΕΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΥΠΗΡΞΕ;

ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΘΕΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΥΠΗΡΞΕ;.

ΘΕΤΙΚΗ η απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ηγουμενίτσας, να δώσει τη δυνατότητα διατύπωσης  προτάσεων σε δημότες για την κατασκευή έργων με χρηματοδότηση  του Δήμου ποσού ύψους έως εκατό χιλιάδων (1000.000) € που αφορούν την περιοχή όπου διαμένουν. ΓΙΑ να αρχίσει επί τέλους να λειτουργεί στην πράξη η Συμμετοχική Δημοκρατία. ΓΙΑ να αισθάνεται και ο Δημότης ότι συμμετέχει στα του Δήμου του, ότι έχει τη δυνατότητα να διατυπώνει και αυτός τις δικές του απόψεις και προτάσεις για τη διαμόρφωση  του τεχνικού προγράμματος του Δήμου και την εκτέλεση έργων.

ΤΟ ζητούμενο όμως και το ερώτημα είναι αν και πόσοι δημότες ανταποκρίθηκαν στην όντως ριζοσπαστική αυτή πρόταση της Δημοτικής Αρχής. ΑΝ κατέθεσαν και διατύπωσαν προτάσεις σχετικές με την κατασκευή έργων που αφορούν την συνοικία τους ή το  Δ.Δ  που κατοικούν. ΓΙΑΤΙ αν η πρόταση αυτή της Δημοτικής Αρχής δεν είχε απήχηση, δεν βρήκε ανταπόκριση  από τους δημότες, τότε κάποιος – οι, ευθύνονται.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ γιατί δεν επικοινώνησε  όπως θα έπρεπε την πρόταση της  για  να «φτάσει» αυτή μέχρι τον τελευταίο  δημότη ή οι ΔΗΜΟΤΕΣ που αν και ενημερώθηκαν γι’ αυτή τη σημαντική δυνατότητα που τους δίνεται από την Δημοτική Αρχή, αδιαφόρησαν και δεν ανταποκρίθηκαν.

ΑΝΑΛΟΓΩΣ του ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ λοιπόν, αν πταίει τελικά γιατί μπορεί και να ανταποκρίθηκαν  στην πρόταση αυτή οι Δημότες, θα αναλάβει και τις ευθύνες του για την αποτυχία της προσπάθειας.

ΑΝ και όφειλε η Δημοτική Αρχή, ας το κάνει έστω και τώρα, να ενημερώσει με δημόσια ανακοίνωση τι απήχηση είχε η πρόταση τους αυτή.

ΑΝ και  πόσοι Δημότες ανταποκρίθηκαν σε αυτή. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ.

 

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια