ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΠΥΡΓΙΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΣΤΟ... "ΜΑΤΙ" ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΠΥΡΓΙΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΣΤΟ... "ΜΑΤΙ" ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΤΑ εκλογικά  «ΠΡΟΠΥΡΓΙΑ» - «ΚΑΣΤΡΑ»  του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, δηλαδή τις εκλογικές Περιφέρειες – Νομούς που του χάρισαν τη νίκη  στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, έχει βάλει στο «μάτι» για τις προσεχείς εκλογές η Ν.Δ.

ΓΙΑ την ηγεσία της οποίας αλλά και αυτούς των κατά τόπους Βουλευτές της και  Κομματικών στελεχών, των ΣΥΡΙΖΕΙΚΩΝ ΠΡΟΠΥΡΓΙΩΝ, αυτά αποτελούν προεκλογικό στόχο και στοίχημα συγχρόνως. ΝΑ ανατραπούν δηλαδή  σε αυτά, τα εκλογικά δεδομένα των τελευταίων εκλογών και να κυριαρχήσει τώρα η Ν.Δ αυξάνοντας προφανώς τα δικά της εκλογικά ποσοστά.

ΜΕΤΑΞΥ των εκλογικών ΠΡΟΠΥΡΓΙΩΝ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στις τελευταίες εκλογές, συμπεριλαμβάνονται και ΟΛΟΙ οι νομοί της Ηπείρου. ΗΤΟΙ των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Πρέβεζας και ο «δικός» μας της Θεσπρωτίας.

ΝΑ υπενθυμίσουμε, έτσι για την τοπική πολιτική – κομματική ιστορία αλλά και για τις επικείμενες εκλογές, τα ποσοστά που κατέγραψε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α στους προαναγραφόμενους νομούς της Ηπείρου στην εκλογική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου του 2015.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ σε αυτές, το υψηλότερο ποσοστό 40,76% είχε καταγράψει στην Άρτα ένεκα Υπουργού

εννέα (9) μηνών μέχρι τότε , Όλγας Γεροβασίλη.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ των Ιωαννίνων με 39,52% και με την εκλογή ΤΕΣΣΑΡΩΝ (4) Βουλευτών έναντι ενός (1)  έστω και… ΛΕΟΝΤΟΣ της Ν.Δ.

ΚΑΙ έπονταν ο της Πρέβεζας με 35,45% και της Θεσπρωτίας με 37,19%.

ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ τους Νομούς – «ΚΑΣΤΡΑ» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στις τελευταίες εκλογές αλλά και σε αυτούς της Κρήτης, ιδιαίτερης πατρίδας  του Προέδρου της Ν.Δ,  όπου π.χ στο Νομό Ηρακλείου ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α το 2015 είχε καταγράψει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό του στην επικράτεια (45,21%) και το τέταρτο καλύτερο πανελλαδικά στα Χανιά ιδιαίτερη πατρίδα του (41,67).

ΕΝΩ αντιστοίχως υψηλά ήταν τα ποσοστά του και στους νομούς Λασιθίου (39,19%) και Ρεθύμνου (38,13%), η Ν.Δ εκπονεί ειδική προεκλογική, επικοινωνιακή πολιτική στρατηγική.

ΜΕ συντονισμένες από τα Κεντρικά ενέργειες και επιστράτευση γαλάζιων Βουλευτών και Κομματικών στελεχών των περιοχών αυτών, υπενθυμίζουμε και της δικής μας Θεσπρωτίας συμπεριλαμβανόμενης, για την αντιστροφή των δεδομένων στις προσεχείς εκλογές. ΘΑ το καταφέρει; ΠΟΙΟΣ ξέρει; ΘΑ δείξει!! ΕΜΕΙΣ εκτιμήσεις μόνο μπορούμε να κάνουμε προς το παρόν, συνεκτιμώντας τα σημερινά πολιτικά και Κομματικά δεδομένα της Θεσπρωτίας  πάντα, για να περιοριστούμε σε αυτή.

ΤΑ οποία, σημερινά πολιτικά και Κομματικά δεδομένα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι αυτά ενδεχομένως αλλάξουν άρδην μέχρι τις προσεχείς εκλογές.

ΓΙΑΤΙ αυτά είναι… πολυπαραγοντικά. ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ συνιστώνται  από πολλούς τοπικούς,  πολιτικούς, κομματικούς -  εσωκομματικούς παράγοντες και για τα δύο βεβαίως Κόμματα που διεκδικούν την πρωτιά στο Νομό, ΣΥ.ΡΙΖ.Α και Ν.Δ.

ΒΑΣΙΚΟ ρόλο κατ’ αρχάς πέραν των πολιτικών εξελίξεων και ειδικότερα του τι μέλλει γενέσθαι με την οικονομία, την αγορά εργασίας, την φορολογία, τα «λουκέτα» και την ανεργία, όλα αυτά δηλαδή που αποτελούν σήμερα πάντα την «ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΠΤΕΡΝΑ» της Κυβέρνησης, καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσουν τα πρόσωπα.

ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ οι υποψήφιοι που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια των δύο Κομμάτων αλλά και τα τοπικά Κομματικά στελέχη τους.

ΟΙ υποψήφιοι, ανεξαρτήτως του ποιός – ποιά θα εκλεγεί αφού ένας – μια θα είναι  αυτός – αυτή, θα επηρεάσουν καταλυτικά κατά την άποψη μας τις επιλογές στην κάλπη  των ψηφοφόρων συμπολιτών.

ΓΙΑΤΙ από αυτές, τις υποψηφιότητες δηλαδή, θα κριθεί το ψηφοδέλτιο κάθε κόμματος συνολικά. ΑΠΟ ποιούς συγκροτείται, ανεξαρτήτως της αξιολόγησης που θα γίνει για τους δύο εν ενεργεία τοπικούς Βουλευτές,του Κυβερνητικού και της Αντιπολίτευσης.

ΑΥΤΟΙ θα κριθούν, αξιολογηθούν και συνεκτιμηθεί η προσφορά τους στον τόπο κυρίως του Κυβερνητικού Βουλευτή αλλά και η παρουσία αυτού της Αντιπολίτευσης  με άλλα  standards και κριτήρια…

ΟΙ άλλοι όμως, αυτοί που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια, επίσης θα κριθούν και αξιολογηθούν με διάφορα κριτήρια από τους συμπολίτες – ψηφοφόρους.

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ προφανώς ο οιοσδήποτε, ότι ψηφοδέλτιο στελεχωμένο με πρόσωπα ανυπόληπτα, στερούμενα την έξωθεν καλήν μαρτυρίαν.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ κατ’ επανάληψη ή διατελέσαντες επίσης κατ’ επανάληψη Βουλευτές  στο παρελθόν, κατ’ επέκταση φθαρμένα και…. παλαιάς κοπής, θα λειτουργήσουν για τους συμπολίτες ψηφοφόρους  ανεξαρτήτως κομμάτων απωθητικά.

ΚΑΙ όχι μόνο γι’ αυτούς αλλά και για το Κόμμα που τους συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο.

ΕΝΩ ανάλογη εκτιμούμε θα είναι η αντίδραση των συμπολιτών και όσον αφορά τα τοπικά κομματικά στελέχη… Α΄ γραμμής επίσης και των δύο Κομμάτων εξουσίας, μέλη ή μη των Νομαρχιακών επιτροπών.          

ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ τοπικά στελέχη επίσης παλαιάς κοπής, με συνεχή παρουσία για… έτη και έτη στα τοπικά Κομματικά όργανα και δρώμενα και των δύο  κομμάτων  

ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ τοπικά στελέχη που έχουν φθαρεί εκ των πραγμάτων. ΑΚΟΜΗ και η βιολογική ηλικία των υποψηφίων θα «μετρήσει» κατά την άποψη μας και ανάλογη αποδοχή και επιρροή θα έχει η κομματική τους προεκλογική παρουσία

ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ τοπικά στελέχη τέλος και των δύο κομμάτων ΣΥ.ΡΙΖ.Α και Ν.Δ που εκμεταλλεύτηκαν την κομματική τους ιδιότητα «μετατρέποντας» αυτή σε ιδεολογική σημαία υποτίθεται του Κόμματος, στο οποίο επίσης υποτίθεται προσέφεραν ανιδιοτελώς και ανυστερόβουλα  τις υπηρεσίες  τους… εν ονόματι  της ιδεολογίας τους που «έκαναν σημαία».  

ΓΙΑ να την εκμεταλλευτούν όμως  προς ίδιον όφελος τελικά όπως διαπιστώθηκε.

ΑΥΤΑ τα Κομματικά στελέχη, θα λειτουργήσουν επίσης απωθητικά και αποτρεπτικά, για εν δυνάμει υποψήφιους ψηφοφόρους των Κομμάτων τους.

ΚΑΙ επειδή είμαστε μικρή κοινωνία όπως το υπενθυμίζουμε  πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις, γνωρίζουμε, γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά μεταξύ μας.

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ οι συμπολίτες ανεξαρτήτως του ποιό κόμμα ψήφιζαν στο παρελθόν ή θα ψηφίσουν αύριο, ποιά  τοπικά κομματικά στελέχη Κομμάτων εξουσίας πάντα, χρησιμοποίησαν την κομματική τους ταυτότητα ως διαβατήριο για να κάνουν τις δουλειές τους.

ΓΙΑ να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους, για να διορίσουν μέλη των οικογενειών τους σε θέσεις… κερδοφόρες και προσοδοφόρες  του Δημοσίου τομέα, απολύτως αναξιοκρατικά μεν, με Κομματικά κριτήρια δε, αφού ήταν… του Κόμματος.

ΜΕ παχυλούς μισθούς και προνόμια ων ουκ έστιν αριθμός.

ΑΥΤΑ τα τοπικά κομματικά στελέχη, που εκμεταλλεύτηκαν την ιδιότητα τους αυτή «εργαζόμενοι»  περί ΠΑΡΤΗΣ για όσο διάστημα το Κόμμα τους ήταν στην εξουσία, ΚΡΥΨΤΕ τα, ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ τα, όσοι κάνετε κουμάντο σε αυτά. ΣΤΗ Ν.Δ δηλαδή αλλά και στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α πλέον.  

ΓΙΑΤΙ αν τα αμολήσετε ελεύθερα προεκλογικά κυρίως, θα σας εξαφανίσουν Κομματικά και πολιτικά! ΚΑΙ όποιος κατάλαβε, κατάλαβε η επί το λογιότερον, «ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω»!

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια