ΜΙΚΡΟΣ ΨΕΥΤΗΣ. ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕΓΑΛΟΣ ΨΕΥΤΗΣ . ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ!

ΜΙΚΡΟΣ ΨΕΥΤΗΣ. ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕΓΑΛΟΣ ΨΕΥΤΗΣ . ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ!.

Γράφει η Αρετή Μαλάμη-Αναστασιάδη Δημοσιογράφος Ιωάννινα

 

 

Εδώ  γελάνε, δικοί και ξένοι!

Έγραφα προχτές ότι σ' αυτή τη Χώρα, κοντεύουμε όλοι να γίνουμε ....ΓΡΑΦΙΚΟΙ και ΦΑΙΔΡΟΙ με όσα τραγικά και μοναδικά συμβαίνουν σε μας και αντί να ζητάμε συγγνώμη καμαρώνουμε κι όλας και ίσως κάποιοι να τον θεώρησαν και υπερβολικά απαισιόδοξο χαρακτηρισμό μου. Δεν πέρασαν όμως παρά λίγες μόνο,  μέρες για να αποδειχτεί , " του λόγου το αληθές" αφού δικάστηκε σε ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ φυλακή η καθαρίστρια που δούλεψε είκοσι χρόνια καθαρίζοντας Σχολεία, κάνοντας την Ε΄ , ΣΤ τάξη, για να την πάρουν στη δουλειά, σαν απόφοιτη Δημοτικού!

Έπρεπε η γυναίκα να δουλέψει για να θρέψει τα παιδιά της και προσωπικά ,είμαι σίγουρη ότι δεν κατάλαβε κάν πόσο …παράνομο και πόσο  τιμωρητέο ήταν αυτό το ψέμα που απεργάζονταν την ΄ώρα που το έκανε.-––––

Είπε ψέματα ,ναι. Είναι τάχα Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ; στη Χώρα μας οι ΨΕΥΤΕΣ όχι μόνο δεν καταδικάζονται, αλλά χαίρουν εκτίμησης και ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ!

Καταχράστηκε είπαν οι σοφοί Δικαστές, το Δημόσιο.! Μα στη Χώρα μας, το Δημόσιο καταχράται τα δικαιώματα όλου το λαού, αφού για να βρεί ο Έλληνας  το όποιο δίκαιό του, πρέπει να περάσει του Χριστού τα πάθη και εάν δεν έχει ΜΕΣΟΝ!! δεν το βρίσκει και ποτέ.

Και για ποιά κατάχρηση μιλάμε; Για το ..."ψωμί τ'Αη Γιάννη" κα για "του φτωχού τ' αρνί" όταν όλοι οι Έλληνες  ΔΕΝ πληρώναμε στο Δημόσιο τίποτε ποτέ και όταν ολοι κλέβαμε , οι Μεγάλοι πολλά και οι μικροί λίγα; Και βρήκαν τώρα το εξιλαστήριο θύμα τη φτωχή καθαρίστρια να πληρώσει για τις αμαρτίες ΟΛΩΝ, μικρών και μεγάλων καταχραστών ;

Και εξήντλησαν στη φτωχή γυναικούλα, όλα τα δικαιώματα του Νόμου, οι υπερβάλλοντες σε ζήλο Δικαστές, , όταν σε μεγάλους και πραγματικούς καταχραστές και του χρήματος και της υγείας και της ζωής και των δικαιωμάτων το λαού , Δικαστικές και Κυβερνητικές ΑΡΧΈΣ αντί για ΠΟΙΝΈΣ τους επιδαψιλεύουν χάρες και ....διευκολύνσεις άπειρες και εξοργιστικές!     Αυτοί βρίσκονται στα σπίτια τους  και στις δουλειές τους και η φτωχή καθαρίστρια, και ο φτωχός και σωτήρας τόσων ανθρώπων, υπάλληλος του ΕΚΑΒ,  στις φυλακές! Μπράβο Δικαιοσύνη και …Σοσιαλισμός!

 Είναι άπειρος ο αριθμός των καταχραστών  του Δημοσίου χρήματος στην Ελλάδα και από καταβολής του Ελληνικού Κράτους και είναι δίκαιο και σωστό  κάποτε να πάψουμε να παριστάνουμε τους έξυπνους, και να κάνουμε δόγμα μας το περίφημο σύνθημα του κ. Τσίπρα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ». !Ήθελα νάξερα, τι θα έκανε σήμερα ο κ. Τσίπρας αν ο λαός  τον πίστευε ακόμα και το εφήρμοζε σ’αυτόν;

Όμως ο λαός σήμερα παρ’ότι τον έχουν καταληστέψει  παραβιάζοντας και Σύνταγμα και υποσχέσεις και κάθε είδους συνέπειας και  ευθύνης έναντί του, ΠΛΗΡΩΝΕΙ από το υστέρημά του στο Κράτος που τον ΕΜΠΑΙΖΕΙ , τον ΔΥΝΑΣΤΕΥΕΙ  και τον ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ, ποικιλοτρόπως! Όπως ακριβώς χρησιμοποίησε , προ τριετίας τις φτωχιές καθαρίστριες, ο κ. Τσίπρας,   κάνοντας τες «αιχμή του δόρατος», για να πετύχει το σχέδιό του. Και σήμερα μια τέτοια φτωχή γυναίκα, μια καθαρίστρια βρήκε για να   για να τιμωρήσει παραδειγματικά! με δέκα χρόνια φυλακή, όσους φτωχούς τολμήσουν να κλέψουν το Δημόσιο χρήμα. Γιατί ,βλέπετε, οι πλούσιοι και οι μεγάλοι, ΞΕΡΟΥΝ πολύ καλά πως να   κάνουν με Νομιμοφάνεια  και τις κλεψιές και τις καταχρήσεις. Δυστυχώς στην Ελλάδα, το λέει ο λαός από τα χρόνια τα παλιά.

«Αν κλέψεις πολλά, γίνεσαι   και μέγας! Αν κλέψεις λίγα πάλι θάσαι φουκαράς»

 

 

Κι εδώ είναι πλέον  το Καραγκιοζιλίκι μας , για  να κλαίς και να γελάς

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια