Ο Σωτήρης Λ. Δημητρίου στο Ίλιον και Αρτέμιδα

Ο Σωτήρης Λ. Δημητρίου στο Ίλιον και Αρτέμιδα.

Το Ίλιον και την Αρτέμιδα Αττικής επισκέφτηκε ο Θεσπρωτός Σωτήρης Λ. Δημητρίου με δύο διαφορετικά βιβλία και για δύο διαφορετικούς λόγους.

 

Ίλιον

            Το Ίλιον επισκέφτηκε ως καλεσμένος της εικαστικού Βιβής Πανταζή, για να παρευρεθεί στα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής Σάββατο στις 10 Νοέμβρη, προς τιμήν της εκλιπούσας φίλης του Ισιδώρας Δαμάσκου, στην οποία έκθεση προβάλλονται έργα της.

            Έργο της Ισιδώρας Δαμάσκου φιλοτέχνησε ως εξώφυλλο ο Σωτήρης Δημητρίου στο νέο του βιβλίο: «Χορεύοντας με Νεράιδες».

            Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων λογοτεχών κ. Λευτέρης Τζόκας χαιρέτισε την εκδήλωση, ενώ ο συγγραφέας μίλησε για την φίλη του, εκλιπούσα ζωγράφο των έργων, την Μενιδιάτισσα, Ισιδώρα Δαμάσκου.

            Ακόμη (κατά την έναρξη των εγκαινίων)  διαβάστηκε το ποίημα:  «Ισιδώρα» του Σωτήρη Λ. Δημητρίου, από την κατασυγκινημένη Μάρω Δαμάσκου, προκαλώντας επίσης ρίγη συγκίνησης στους καλεσμένους των εγκαινίων

 

 

Ο Σωτήρης Λ. Δημητρίου με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων λογοτεχνών (της οποίας είναι ενεργό μέλος), κ. Λευτέρη Τζόκα και την εικαστικό Βιβή Πανταζή διοργανώτρια της έκθεσης, προς τιμής της εκλιπούσας Ισιδώρας Δαμάσκου. Πάνω αρ. ο πίνακας που έγινε αξώφυλλο και κάτω το βιβλίο: «Χορεύοντας με Νεράιδες»

 

 

 

 

 

 

 

Αρτέμιδα

Καλεσμένος από τον Ηπειρωτών Αρτέμιδος με το βιβλίο του «Μείναμε εμείς…!», έτυχε θερμής υποδοχής από τον Ηπειρωτικό Σύλλογο και φιλοξενήθηκε η εκδήλωση στην αίθουσα του Οργανισμού Παιδείας και περιβάλλοντος «Ξενοφών» του δήμου, στην περιοχή της Αρτέμιδος.

 

 

Ομιλητές ήσαν όπως φαίνονται στην πρόσκληση:

 

 

Μεταξύ των καλεσμένων ήταν ο ηθοποιός και βουλευτής Πάνος Σκουρολιάκος, ο βουλευτής Γεώργιος Βλάχος, ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος, Δημήτριος Μάρκου, ο πρόεδρος του πολιτιστικού Οργανισμού Σπάτων – Αρτέμιδος «Ο Ξενοφών, Δονάτος Γκέλιας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Αρτέμιδος Ευθύμιος Ζήκας, Γεν. του Συλλόγου Ελευθερία Εμφιετζή.

 

Συντονίστρια της εκδήλωσης απόλυτα πετυχημένη, ήταν η Σταματία Δάλλα.

 Μεγάλος ο ενθουσιασμός και η ικανοποίηση για την ανάγνωση των αποσπασμάτων από τις ηθοποιούς Μαρίτα Ρίτζι και Άντα Σπηλιωτοπούλου, από τους καλεσμένους και τους παρουσιαστές και διοργανωτές.

Οι ομιλητές ανέλυσαν πτυχές του βιβλίου.

 Πρώτος  ομιλητής ο περιφερειάρχης αν. Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, ανέλυσε και με την ιδιότητα του αρχαιολόγου, ιστορικού και συγγραφέα το βιβλίο.

Ακολούθησε κ. Σπύρος Μπρέμπος αντιδήμαρχος του ευρύτερου δήμου και δήμαρχος Φυλής, εξαίροντας την ποιότητα του βιβλίου και την φιλία με τον συγγραφέα.

Ανέλυσε ξεκινώντας την εισαγωγή της ομιλίας του και δίνοντας ως βάση στην αρχαία Ελλάδα, καταλήγοντας στην θεματολογία του βιβλίου ο σκηνοθέτης Νίκος Φουσέκης και έκλεισε τους ομιλητές η εικαστικός και οπτικός Πολυξένη Δάλλα, εκθειάζοντας την ποιότητα του βιβλίου.

 

 

 

Ακολούθησε όμορφη συζήτηση μεταξύ του συγγραφέα, των καλεσμένων και των ομιλητών θέλοντας να μάθουν περισσότερα για τον τόπο και τον χρόνο που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα και όχι μόνο.  Ο συγγραφέας, ευχαριστεί τους ανωτέρω για την όμορφη υποδοχή και ζεστή φιλοξενία που του επεφύλαξαν, υποσχόμενος κατά το πέρας της φιλοξενίας, ότι θα τους ξαναεπισκεφτεί.

 

 

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια