ΣΕ ΓΛΥΚΗ ΚΑΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ-ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΣΕ ΓΛΥΚΗ ΚΑΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ-ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.

Την Θεσπρωτία και ειδικότερα την Γλυκή και σε συνέχεια την Ηγουμενίτσα επισκέφθηκε σήμερα 23 Οκτωβρίου  ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς. Από την περιοχή της Γλυκής του Δήμου Σουλίου, την οποία επισκέφθηκε, ανακοίνωσε ότι θα σταλεί εντός της εβδομάδας επιστολή σε όλους τους Δήμους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κάλυψης από την DIGEA, ώστε να καθοριστούν οι περιοχές που δεν πιάνουν τα ελεύθερα κανάλια. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του χρόνου, οι κάτοικοι αυτών των περιοχών να προμηθευτούν δωρεάν δορυφορικά πιάτα, ώστε να μπορούν να απολαύσουν χωρίς εμπόδια το αγαθό της ελεύθερης τηλεόρασης.

Επίσης ανέφερε ότι σύντομα θα ενεργοποιηθεί το rural broadband, το οποίο είναι ένα έργο για την παροχή ίντερνετ σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές όπου δεν υπήρχε δίκτυο. Στη Θεσπρωτία το έργο αφορά 80 χωριά.

Αποτέλεσμα των παραπάνω θα είναι, απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, και των τριών Δήμων του Νομού, να έχουν εύκολη πρόσβαση στο ίντερνετ και στα ελεύθερα κανάλια της τηλεόρασης, βγαίνοντας οριστικά από την ιδιότυπη απομόνωση στην οποία βρίσκονται.

 

Ο Μάριος Κάτσης, ο οποίος συνόδευσε τους δύο Υπουργούς κατά την επίσκεψη τους, δήλωσε: Με τις επισκέψεις των Υπουργών, την ουσιαστική συζήτηση με τις τοπικές κοινωνίες που τις συνόδευσε, καθώς και με τη διαμόρφωση ενός ενιαίου στρατηγικού σχεδίου για τη Θεσπρωτία και την Ήπειρο, που στοχεύει στην ενίσχυση των παραγωγικών δυνάμεων, και την καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους, ο νομός μας βγαίνει οριστικά από την απομόνωση και διεκδικεί μια καλύτερη θέση στο αύριο. Ένα αύριο έξω από την κρίση, ένα αύριο που το χτίζουμε τώρα μέσα από το διάλογο με την κοινωνία και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.         

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια