Νέο ΄"όχι" με διαδήλωση από τους κατοίκους της Χειμάρρας στην αρπαγή των περιουσιών τους!

Νέο ΄"όχι" με διαδήλωση από τους κατοίκους της Χειμάρρας στην αρπαγή των περιουσιών τους!.
Νέο "όχι"είπαν με διαδήλωσή τους τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 οι κάτοικοι της Χειμάρρας στην αρπαγή των περιουσιών τους! Με πρωτοβουλία του παραρτήματος  "Ομόνοιας", του Δημοκρατικού Κόμματος, του ΚΕΑΔ, της Συμμαχίας για την Προστασία της Ιδιοκτησίας, Ιστορίας και Παραδόσεων ΧΕιμάρρας,  του Σωματείου " Παράλια", της Ένωσης Χειμαρριωτών Αμερικής, της Ένωσης Χειμαρριωτών Αθηνών,  Κοινωνικών Οργανώσεων και της Κοινότητας Χειμαρριωτών Τιράνων, διατρανώθηκε μπροστά από το δημαρχείο Χειμάρρας και κορυφώθηκε  με πορεία στον κεντρικό δρόμο των Σπηλαίων,

Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρ

όπου συμμετείχε πλήθος Χειμαρριωτών, αλλά και ατόμων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ότι το ποτήρι πλέον ξεχείλισε. Με αυτό τον τρόπο υπήρξε σαφή και έντονη αντίδραση στην απόφαση-τελεσίγραφο, που κοινοποιήθηκε στους ενδιαφερόμενους, της Επιθεώρησης Προστασίας Περιβάλλοντος του Δήμου Χειμάρρας, και με την οποία τους ζητούσε  να ελευθερώσουν σε πέντε ημέρες (η απόφαση κοινοποιήθηκε στις 18 Οκτωβρίου και η προθεσμία έληξε χθες, χωρίς οι θιγόμενοι να την εφαρμόσουν) τα κτίρια που έχουν ορισθεί για κατεδάφιση, στο πλαίσιο του παράνομου "Σχεδίου Αστικής Ανάπλασης" του κέντρου της Χειμάρρας. Είναι αξιοσημείωτο ότι παραβιάστηκε η συμφωνία στις 6.10.2017 ανάμεσα στους εκπροσώπους της κυβέρνησης και τους ιδιοκτήτες, σύμφωνα με την οποία  πριν από κάθε ενέργεια θα συστηνόταν μια ομάδα εργασίας για την τελική καταγραφή των ιδιοκτησιών. Εξάλλου δεν τηρήθηκε η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε πρόσφατα  στο χωριό Κούτς, ότι στο γενικό σχέδιο θα ενσωματώνονταν οι αλλαγές που θα προέκυπταν μετά από διαβούλευση με τους κατοίκους.
ΠΑΡΑΤΟΛΜΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ
Στους χαιρετισμούς τους ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες, o πρόεδρος της ¨ΟΜΟΝΟΙΑΣ" Λεωνίδας Παππάς, ο πρόεδρος του παραρτήματος του Δημοκρατικού Κόμματος στη Χειμάρρα Αντρέας Γκιόνης και ο πρόεδρος της "Ομόνοιας" Χειμάρρας Φρέντης Μπελέρης, σημείωσαν, μεταξύ άλλων ότι  η απόϕαση της Επιθεώρησης Προστασίας της Χωροταξίας είναι ξεκάθαρα μια παράτολμη πρόκληση από το γραϕείο προπαγάνδας της Κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης από το σκάνδαλο με τα ναρκωτικά. Υπογραμμίστηκε ακόμη ότι σε κάθε προσπάθεια κατάργησης της έννοιας κράτους δικαίου οι Έλληνες θα απαντήσουν με κάθε νόμιμο μέσο. Δεν θα υποκύψουν και δεν θα εγκαταλείψουν τον τόπο μας, παρά τις όποιες πιέσεις. Όπως ειπώθηκε σε αντίθεση με τις προβλέψεις της απόϕασης 145 ( 22.2.2017) για την κατεδάϕιση σε σύνολο 21 οικιών, προκύπτει ότι δυο οικίες εξαιρέθηκαν από τη εϕαρμογή της απόϕασης, λόγω συγγενικών δεσμών των κατόχων  με παράγοντες.
 
πηγή:http://katoci.blogspot.gr
Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια