Οι πρόεδροι "ΚΕΑΔ" και "ΟΜΟΝΟΙΑΣ" κατά του αλβανικού νόμου για τις μειονότητες...

Οι πρόεδροι "ΚΕΑΔ" και "ΟΜΟΝΟΙΑΣ" κατά του αλβανικού νόμου για τις μειονότητες....
Οι πρόεδροι του "ΚΕΑΔ" Βαγγέλης Ντούλες και της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ" Λεωνίδας Παππάς εναντιώνονται στον αλβανικό νόμο   για τις μειονότητες...Ο  Βαγγέλης Ντούλες, παρότι εκλέχτηκε βουλευτής Αυλώνας με το Δημοκρατικό Κόμμα, που ψήφισε και αυτό, μαζί με την κυβέρνηση, υπέρ του νόμου για τις μειονότητες, διαχώρισε από την πρώτη στιγμή τη θέση του και όταν ψηφιζόταν ο νόμος κατέθεσε διάφορες τροπολογίες, από τις οποίες ούτε μία δεν έγινε δεκτή. Ο νέος νόμος επιτρέπει μεν τον αυτοπροσδιορισμό (το να δηλώσει κανείς ότι είναι Έλληνας), χωρίς ωστόσο να αναιρεί παλαιότερο νόμο περί απογραφής, σύμφωνα με τον οποίο Έλληνες υπάρχουν μόνο σε 99 χωριά τα οποία αναγνώριζε ως ελληνικά το καθεστώς Χότζα (με τη Χειμάρρα να μην ανήκει στις ελληνικές περιοχές). 
Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΟΥΛΕΣ
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ ο νέος νόμος είναι προβληματικός για την ελληνική μειονότητα, καθώς αφήνει αμετακίνητα μια σειρά από εμπόδια: στην ταυτοποίηση των μελών της, στη δυνατότητα χρήσης της ελληνικής γλώσσας στη δημόσια ζωή, και στη δυνατότητα εκπαίδευσης στην ελληνική γλώσσα. Παράλληλα, δεν δίνει καμία λύση στο περιουσιακό, ενώ συνεχίζει να μην αναγνωρίζει ως μειονοτικές περιοχές με πολυπληθείς ελληνικές κοινότητες.  Και προσθέτει: "Επί της ουσίας  ο εν λόγω νόμος έρχεται να θίξει τα δικαιώματα της μεγαλύτερης από τις  μειονότητες στην Αλβανία, που είναι η Ελληνική".
Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΠΠΑΣ
Με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο  Πρόεδρος της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ",Λεωνίδας Παππάς, αναφέρει ότι ο νόμος για τις μειονότητες δεν γίνεται αποδεκτός από την Εθνική Ελληνική Μειονότητα και πως η κυβέρνηση πρέπει να ξεκινήσει άμεσα την κατάρτιση ενός νέου νόμου. Συγκεκριμένα σημειώνει μεταξύ άλλων: "Ο νόμος για την προστασία των μειονοτήτων, που ψηφίστηκε στην Αλβανική Βουλή,  δεν έχει στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών των κοινοτήτων με διαφορετική ταυτότητα από την πλειοψηφία, σύμφωνα με της αρχές των διεθνών αποδεκτών συμβάσεων, αλλά να «ικανοποιήσει» (ανεπιτυχώς) την απαίτηση της διεθνής κοινότητας που τον απαιτούσε.  Στην ουσία δεν παρέχει δικαιώματα αλλά για τις σημαντικές διατάξεις εξουσιοδοτεί το εκάστοτε Υπουργικό Συμβούλιο για να αποφασίσει κατά περίπτωση ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά στην αλλοίωση πληθυσμού (άρθρο 16 Συμβάσης Πλαισίου) και το ιδιοκτησιακό καθεστώς". 
Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια