ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ... ΕΝ ΣΥΓΧΥΣΕΙ Η Ν.Δ.! ΝΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΤΣΗΣ-ΟΧΙ Ο "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ"(;) ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ... ΕΝ ΣΥΓΧΥΣΕΙ Η Ν.Δ.! ΝΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΤΣΗΣ-ΟΧΙ Ο "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ"(;) ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ.

ΝΑΙ σε ΟΛΑ ψήφισε ο τοπικός Κυβερνητικός Βουλευτής Μάριος Κάτσης  στο Νομοσχέδιο για την «αλλαγή ταυτότητας φύλλου» κατά την διάρκεια  ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή, το οποίο πλέον αποτελεί νόμο το Κράτους. ΟΧΙ σε ΟΛΑ ψήφισε ο έτερος τοπικός Βουλευτής της Ν.Δ Βασίλης Γιόγιακας, προσαρμοζόμενος προφανώς στη «ΓΡΑΜΜΗ» του Κόμματος του, για το τι θα ψηφίσουν οι κατά τα άλλα… Βουλευόμενοι και ψηφίζοντες κατά συνείδηση Βουλευτές.

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να επισημάνουμε με αφορμή την ψηφοφορία αυτή στην Βουλή για ένα ομολογουμένως  ευαίσθητο και θέμα ταμπού για την πλειοψηφία ακόμη της Ελληνικής κοινωνίας κατ’ επέκταση και της  τοπικής, τα εξής όσον αφορά την ψηφοφορία των «ΔΙΚΩΝ» μας Βουλευτών.

Ο μεν Μάριος Κάτσης ευθυγραμμισμένος με την γραμμή του Κόμματος του αλλά και επειδή κατά δήλωση του, τον εξέφραζε η Κεντρική φιλοσοφία του Νομοσχεδίου αυτού, το υπερψήφισε ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ κατά την Αριστερή άποψη του πάντα, το δικαίωμα σε περιθωριοποιημένες κοινωνικά και όχι μόνο μειονότητες, της αυτοδιάθεσης και του αυτοπροσδιορισμού τους .

Ο δε Βασίλης Γιόγιακας, Βουλευτής ων της κατά δήλωση  της φιλελεύθερης  Ν.Δ, ψήφισε ότι το κόμμα του αποφάσισε ότι έπρεπε να ψηφίσει,  δηλαδή όχι!

ΤΟ ερώτημα που προκύπτει συνεπώς, είναι πως ένα κόμμα όπως η Ν.Δ που υπερασπίζεται και κατά δήλωση του το εκφράζει η φιλελεύθερη  ιδεολογία,  να εφαρμόζει αυτή... ΑΛΑ ΚΑΡΤ!

ΔΗΛΑΔΗ είμαστε Φιλελεύθεροι σε θέματα οικονομίας, αγορών, ελεύθερου ανταγωνισμού κλπ κ. Μητσοτάκη και βαθιά συντηρητικοί ταυτιζόμενοι με ακραίους ιεράρχες και τη Χρυσή Αυγή όσον αφορά κοινωνικά ζητήματα όπως αυτό των διεμφυλικών πολιτών;

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ επίσης για όσους έχουν ασθενή μνήμη, πως τον παρελθόντα Ιούλιο, ο Πρόεδρος της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της διεμφυλικής κοινότητας εν όψει της  επικείμενης κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου,  στην οποία δεσμεύτηκε και με δημόσιες δηλώσεις του στη συνέχεια, ότι τάσσεται υπέρ αυτού και πως η Ν.Δ θα το ψηφίσει.

ΤΙ μεσολάβησε λοιπόν και ακολούθησε αυτή η φιλελεύθερη… κυβίστηση  (κοινώς κολοτούμπα); ΜΗΠΩΣ οι απειλές του υπέρμαχου της… τάξης και ηθικής Αδώνιδος ή του και «ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ» χαρακτηριζόμενου Βορίδη; ΑΝ αυτοί τελικά επιβάλλουν τη γραμμή τους στη Ν.Δ και αυτή «χορεύει» στους δικούς τους ρυθμούς, είναι νομοτελειακά βέβαιο ότι θα το πληρώσει Κομματικά.

ΔΙΑΛΕΞΕ πρόεδρε Κυριάκο αν διεκδικείς να Κυβερνήσεις την Χώρα ως σύγχρονος φιλελεύθερος ηγέτης, με ανοχή και συμπαράσταση και στις μειονότητες, πέραν των πολιτικών οικονομικών σου επιλογών ή με τους «φιλελεύθερους»... ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ που συμπορεύεσαι.

ΓΙΑ να γνωρίζει και ο Κοσμάκης τι ψηφίζει. ΓΙΑΤΙ μπερδευόμαστε ρε γαμώτο.

ΓΙΑΤΙ δεν μπορεί π.χ να ψηφίζεις ο ίδιος λίγους μήνες πριν,  το ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ομόφυλων ζευγαριών και η «γραμμή» σου γι’ αυτό  να είναι η ψήφος τω Βουλευτών κατά συνείδηση,  με αποτέλεσμα ικανός αριθμός από αυτούς να το ψηφίσει σου υπενθυμίζουμε. ΚΑΙ στο «συγγενικό» με αυτό νομοσχέδιο περί «αλλαγής ταυτότητας φύλλου» η «γραμμή» ενώ αρχικά ήταν ναι, να καταλήξει τελικά να είναι όχι. ΑΛΗΘΕΙΑ είναι φιλελεύθερη ORIGINAL πολιτική αυτή;

ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ οι πολίτες και αυτό έχει να κάνει με την αξιοπιστία και τον «καθαρό» πολιτικό λόγο ενός Κόμματος που θέλει να γίνει Κυβέρνηση. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ αν συμφωνούν ή όχι τα στελέχη, τα μέλη και οι ψηφοφόροι της Ν.Δ που   ενδεχομένως οι περισσότεροι να  μη συμφωνούν με το ψηφισθέν τελικά νομοσχέδιο και τα άρθρα που περιλαμβάνει.

 

Σ.Σ

 

ΓΙΑ την ιστορία υπενθυμίζουμε ότι ο ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ τον Δεκέμβριο του 2015 στο ΣΥΜΦΩΝΟ ΟΜΟΦΥΛΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ είχε ψηφίσει και τότε ΟΧΙ.            

 

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια