Στη Χειμάρρα οι ντόπιοι δεν πέρνουν οικοδομική άδεια, ενώ επενδυτές αδειοδοτούνται κανονικά!

Στη Χειμάρρα οι ντόπιοι δεν πέρνουν οικοδομική άδεια, ενώ επενδυτές αδειοδοτούνται κανονικά!.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά πλέον στη Χειμάρρα. Οι ντόπιοι δεν πέρνουν  οικοδομική άδεια, ενώ επενδυτές αδειοδοτούνται κανονικά! Ξεκίνησε η έγκριση του  νέου γενικού πολεοδομικού σχεδίου ανάπτυξης (master plan) του Δήμου, παρά τις έντονες και επαναλλειμένες αντιδράσεις όχι μόνο των κατοίκων, αλλά και από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που αγνοούνται. Πρόκειται, σύμφωνα με τους περισσότερους, για μεθόδευση τελικής πληθυσμιακής αλλοίωσης και ιδιοκτησιακής αποψίλωσης των κατοίκων προς όφελος συμφερόντων. Ενώ το δημαρχείο Χειμάρρας έχει παγώσει τις οικοδομικές άδειες των κατοίκων της Χειμάρρας με την δικαιολογία ότι δεν έχει ακόμα εγκριθεί το master plan, και δεν τους επιτρέπει να κάνουν την παραμικρή παρέμβαση ανακαίνισης των σπιτιών τους, την ίδια στιγμή  εκδίδονται άδειες οικοδόμησης σε Αλβανούς επενδυτές. 

ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή της αδειοδότησης στις 16 του Αυγούστου του 2017, με αριθμό 85/2461 στην εταιρεία "Empire Beach Resort Shpk",  για την κατασκευή τουριστικού θέρετρου σε παραθαλάσσιο κτήμα έκτασης 5.000 τ.μ. στην παραλία του χωριού Δρυμάδες της Χιμάρας. Παρόλο που το πολεοδομικό σχέδιο δεν έχει εγκριθεί, παρόλο που η καταγραφή περιουσιών στην κτηματική υπηρεσία δε έχει γίνει και παρόλο που υπάρχει δικαστική απόφαση για την συντηρητική κατάσχεση μέρους του κτήματος, η δημοτική αρχή εξέδωσε την σχετική οικοδομική άδεια με συνοπτικές διαδικασίες.

Πηγή: http://katoci.blogspot.gr

 

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια