Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ .

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Δυστυχώς, τα χρόνια της κρίσης, έχουμε συνηθίσει να έρχονται σε αυτήν εδώ την αίθουσα νομοσχέδια γραμμένα από τα πιο νοσηρά νεοφιλελεύθερα μυαλά,  τα οποία πετσόκοβαν τα εργασιακά δικαιώματα και εξαθλίωναν εκατομμύρια εργαζομένους.

Θεωρώ ότι το παρόν σχέδιο νόμου, σε αντίθεση με αυτά, έρχεται να προστατεύσει και να ενισχύσει το εργασιακό περιβάλλον, σε μια στιγμή που η ελληνική οικονομία αρχίζει να βρίσκει τον βηματισμό της. Δεν λύνει όλα τα προβλήματα, αλλά κάνει σημαντικές παρεμβάσεις που αφορούν μεγάλες κοινωνικές ομάδες και είναι ένα δείγμα της δίκαιης ανάπτυξης για την οποία μιλά ο Πρωθυπουργός.

Γιατί, για να πιάσει τόπο η ανάκαμψη των οικονομικών δεικτών,η οποία είναι ορατή και μας δίνει αισιοδοξία, χρειάζεται ένα πλαίσιο που θα διοχετεύει δίκαια τις ωφέλειες, οι οποίες προκύπτουν από την επιστροφή της χώρας μας στην κανονικότητα.

Και σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω, ότι δεν θριαμβολογούμε για τα θετικά αποτελέσματα των οικονομικών δεικτών, αλλά είμαστε αισιόδοξοι γιατί βλέπουμε μπροστά μας μια θετική προοπτική για την κοινωνία.

Ποια κατάσταση αφήσατε όμως;  Αφήσατε τη χώρα με καταγεγραμμένη ανεργία 27% και με πλήρη αποδιάρθρωση της αγοράς εργασίας προς όφελος των μεγάλων εργοδοτών.

Απαξιώσατε ουσιαστικά το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας με τα αναθεωρημένα οργανογράμματα, στη λογική του μικρού και ευέλικτου κράτους ώστε να ξεσαλώσει η εργοδοτική αυθαιρεσία. 

40% μειώθηκαν μέσα σε μια ημέρα το 2012 οι μισθοί στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα όταν καταργήσατε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και μειώσατε τον βασικό μισθό.

Χιλιάδες νέοιέφυγαν στο εξωτερικό, ενώ μια μεγάλη μάζα νέων επιστημόνων τέθηκε στο περιθώριο, μη μπορώντας καν να βγάλει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για να διεκδικήσει μια θέση, καθώς έπρεπε ως άνεργος με 0 εισόδημα να πληρώνει εισφορές.

Γι αυτό καλό θα ήταν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά κι εσείς από την ελάσσονα αντιπολίτευση που βρίσκεστε στην ίδια γραμμή, στη γραμμή ΔΝΤ δηλαδή, αν όχι να ζητήσετε μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, πράγμα που δεν κάνατε ποτέ, να είστε τουλάχιστον πιο μαζεμένοι στις τοποθετήσεις σας.

Και  επιτρέψτε μου ένα μικρό πολιτικό σχόλιο: Ακούω του συναδέλφους της αυτοαποκαλούμενης κεντροαριστεράς να κάνουν ακραία νεοφιλελεύθερες τοποθετήσεις όπως ότι η καταβολή εισφορών ανάλογα με το εισόδημα δεν συνιστά κοινωνική δικαιοσύνη αλλά επιβράβευση της ήσσονος προσπάθειας, ότι το 27% ανεργία του Σαμαρά ήταν λιγότερο από το 21.5% το σημερινό, με στατιστική τύπου ΣΚΑΙ, και αναρωτιέμαι: Ο λόγος που μερικοί από εσάς δεν είστε στη ΝΔ είναι ότι ο Κ.Μητσοτάκης δεν έχει χώρο στα ψηφοδέλτια ή ότι δεν σας αρέσουν οι στυλιστικές του επιλογές ? Γιατί άλλη διαφορά δεν διακρίνω.

Δυστυχώς τα σκαλιά που κατέβηκε η ελληνική οικονομία μέχρι το 2015 είναι πολλά, και για να επιστρέψουμε θέλουμε δουλειά. Αυτές οι πληγές δυστυχώς δεν κλείνουν εύκολα.

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια