ΤΙ... «ΤΡΕΧΕΙ» ΣΤΟ ΤΕΠ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΑΣ; ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΠΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ - ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ

ΤΙ... «ΤΡΕΧΕΙ» ΣΤΟ ΤΕΠ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΑΣ; ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΠΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ - ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ.

ΤΟ ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) Υγείας της Ηγουμενίτσας που τέθηκε σε λειτουργία από την προηγούμενη κυβέρνηση έστω και «ΚΟΥΤΣΟ» δηλαδή όχι μια πλήρως ανεπτυγμένη δημόσια Δομή Υγείας όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ήταν αυτή, η λειτουργία του, μια σημαντική αρχή!

ΑΦΟΥ ένα κτίριο ολοκληρωμένο και με στεγαζόμενο – φυλασσόμενο(;) σε αυτό Ιατρό – τεχνολογικό εξοπλισμό μετά από χρόνια εγκατάλειψης, άρχισε να… αποσυντίθεται ενώ η φύλαξη ιατρικών μηχανημάτων μεγάλης αξίας ήταν επισφαλής.

ΣΕ κάθε περίπτωση, η προηγούμενη κυβέρνηση το έθεσε σε λειτουργία έστω και με αυτές τις συνθήκες, μεταστεγάζοντας και συστεγάζοντας σε αυτό και τους γιατρούς του Π.Ε.Δ.Υ. (πρώην Ι.Κ.Α.) και αυτούς του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας του οποίου ανεστάλη η λειτουργία ενώ προστέθηκαν σε αυτό και άλλοι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων είτε προσληφθέντες για αυτό είτε αποσπασθέντες από το Νοσοκομείο Φιλιατών.

ΚΑΙ ανεξαρτήτως των όποιων ενστάσεων  έχει κανείς για την λειτουργία του έστω και με αυτά τα δεδομένα, το μόνο βέβαιο είναι ότι προκειμένου να παρέμενε ανενεργό και αναξιοποίητο, καλώς λειτούργησε.

ΜΕΤΑ μάλιστα την ολοκλήρωση του έργου οδικής πρόσβασης και φωτισμού προς αυτό, καθώς και τον εξοπλισμό του με επί πλέον ιατρό – τεχνολογικά μηχανήματα και με παράλληλη αποκατάσταση των όποιων φθορών και δυσλειτουργιών του κτιρίου, με πρωτοβουλία και δαπάνες της Περιφέρειας, του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη και του Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη, η τοπική αυτή Δημόσια Δομή Υγείας συμβάλλει σημαντικά στην εξυπηρέτηση συμπολιτών.

ΟΜΩΣ αν και είναι σχετικά βραχύ το χρονικό διάστημα λειτουργίας της, προέκυψαν πλείστα όσα προβλήματα αφορούν αυτή, με την προϋπόθεση πάντα να είναι εύρυθμη και αποτελεσματική.

ΤΑ προβλήματα οφείλονται αφενός στις ελλείψεις επιστημονικού και λοιπού, νοσηλευτικού κ.λ.π. προσωπικού, σε αποκαταστάσεις ζημιών σε μηχανήματα ακόμη και αυτών που απαιτούν ελάχιστα χρήματα, στην κατηγοριοποίηση του προσωπικού κυρίως επιστημονικού σε ΙΑΤΡΟΥΣ του πρώην ΠΕΔΥ (Ι.Κ.Α.) και αυτούς τους προερχόμενους από το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ή το Νοσοκομείο κ.λπ.

ΝΑ σημειωθεί, ότι το ΤΕΠ διοικείται από διορισμένους ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ και ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ αυτού αλλά την κύρια ευθύνη αφού σε αυτό υπάγεται οργανικά και λειτουργικά, την φέρει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Φιλιατών.

ΜΕΤΑ από καταγγελίες που είχαμε από γιατρούς και νοσηλευτές που υπηρετούν σε αυτό αλλά και από εξυπηρετούμενους από αυτό ασθενείς, πραγματοποιήσαμε σχετικό ρεπορτάζ απ’ το οποίο προέκυψαν διάφορα στοιχεία.

ΠΡΟΣ το παρόν και επειδή αυτά, (τα στοιχεία), βρίσκονται σε φάση επεξεργασίας και διασταύρωσης, απευθύνουμε δημοσίως σειρά ερωτημάτων, απευθυνόμενοι προς κάθε αρμόδιο της Διοίκησης του Νοσοκομείου και του ΤΕΠ αλλά και προς τον τοπικό κυβερνητικό βουλευτή και Ιατρό στο επάγγελμα Βασίλη Γιόγιακα, ο οποίος δεν είναι άμοιρος ευθυνών και προφανώς θα πιστωθεί τα όποια θετικά αλλά θα χρεωθεί και τις όποιες παθογένειες εντοπίζονται σε τοπικές Δημόσιες Δομές Υγείας, όπως αυτή του ΤΕΠ εν προκειμένω.

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια