Ο ΜΠΕΖΑΣ ΚΑΙ Η «ΜΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ( ; ) ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ

Ο ΜΠΕΖΑΣ ΚΑΙ Η «ΜΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ( ; ) ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ.

ΕΠΕΙΔΗ πολύς λόγος εγένετο κυρίως σε Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης έντυπα και ηλεκτρονικά το τελευταία χρονικό διάστημα σχετικά με την ανάληψη καθηκόντων ως Γενικού Γραμματέα του Δήμου Πρέβεζας του π. Υπουργού και Βουλευτή Θεσπρωτίας Αντώνη ΜΠΕΖΑ. ΚΑΙ επειδή πολλοί συμπολίτες ψηφοφόροι  ή μη του κόμματος της Ν.Δ αλλά και του ιδίου από άγνοια ή παραπληροφόρηση θεωρούν ότι αυτή ήταν τελικά η φημολογούμενη αξιοποίηση του αποκλεισθέντα στο παρά ένα ως υποψήφιου Βουλευτή στις πρόσφατες Βουλευτικές εκλογές σε θέση του κρατικού μηχανισμού, θεωρούμε απαραίτητες ορισμένες διευκρινίσεις.

ΓΙΑ την αντικειμενική ενημέρωση όσων πολιτικών του φίλων κυρίως αντιδρούν στην επιλογή αυτή, την οποία θεωρούν υποδεέστερη και υποβαθμισμένη για τον πρώην Υπουργό αλλά και για όσους από την… «άλλη πλευρά» ευρισκόμενοι, αναφέρονται απαξιωτικά σε αυτή.

ΚΑΤ’ ΑΡΧΑΣ η θέση του Γενικού Γραμματέα σε ένα Δήμο της Πρέβεζας εν προκειμένω δεν είναι θέση πολιτική ή κομματική.

ΔΕΝ έχει καμία παρέμβαση το κόμμα της Ν.Δ στη συγκεκριμένη περίπτωση ούτε βεβαίως η Κυβέρνηση είτε με παρέμβαση του προέδρου της είτε στελεχών της νυν αλλά και τέως στο απώτερο παρελθόν δραστηριοποιούμενα πολιτικά και κομματικά στην περιοχή, όπως τεχνιέντως(;) ορισμένοι αφήνουν να εννοηθεί. Η θέση αυτή είναι καθαρά Αυτοδιοικητική και τεχνοκρατική και αφορά η επιλογή του προσώπου που θα τοποθετηθεί αποκλειστικά και μόνο τον Δήμαρχο.

Ο οποίος, Δήμαρχος, έχει από το νόμο το προνόμιο και λογικό είναι, να επιλέγει ως άμεσο συνεργάτη του αυτόν που ο ίδιος εμπιστεύεται, εκτιμά τις δυνατότητες, την εμπειρία του στη Δημόσια Διοίκηση και θεωρεί ότι θα ανταποκριθεί στις απαιτητικές υποχρεώσεις του και δεν θα διαψεύσει τις προσδοκίες του. ΑΥΤΟ ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση ΜΠΕΖΑ.

Ο νέο-εκλεγείς Δήμαρχος Πρέβεζας, συνδεόμενος μαζί του με φιλία από το παρελθόν και εκτιμώντας ότι είναι το πλέον κατάλληλο πρόσωπο για τη θέση αυτή η οποία σημειωτέον είναι ΜΕΤΑΚΛΗΤΗ, δηλαδή ακολουθεί την θητεία του, πρότεινε στον π. Υπουργό να την αποδεχθεί. ΚΑΙ αυτός την αποδέχθηκε αφενός για λόγους επαγγελματικής ενασχόλησης αλλά και επιβίωσης αφού ως γνωστόν δεν ασκεί το επάγγελμα του ως πολιτικός μηχανικός αφού αρχικά υπήρχε το επαγγελματικό ασυμβίβαστο με την Βουλευτική ιδιότητα.

ΚΑΙ αφετέρου γιατί δεν μπορεί να περιμένει αν, πότε και που, η Κυβέρνηση της Ν.Δ του προτείνει άλλη νευραλγική θέση στον κρατικό μηχανισμό και όχι στην Κυβέρνηση όπως εσφαλμένα αναφέρεται.

ΑΝ και σύμφωνα με το δικό μας ρεπορτάζ και τις πληροφορίες που θεωρούμε έγκυρες από παρακείμενο… ωτακουστή - ενημερωτή μας, σε συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψη του τελευταίου στα Γιάννινα, δεσμεύτηκε προς αυτόν, ότι επίκειται αξιοποίηση του προσεχώς και μάλιστα σε θέση «ΚΛΕΙΔΙ».

ΜΕΧΡΙ όμως να συμβεί αυτό αν συμβεί γιατί στην πολιτική τα έχουμε δει… όλα, ο άνθρωπος πρέπει να ασχοληθεί με κάτι. ΚΑΙ αυτό ισχύει με την επιλογή του από τον Δήμαρχο και μόνο της Πρέβεζας, μέχρι… νεωτέρας. ΑΝ… προκύψει αυτό, τότε δεν υπέγραψε κανένα συμβόλαιο και ο ίδιος θα αποφασίσει και θα επιλέξει. ΑΥΤΑ ταύτα για την αποκατάσταση της αλήθειας και της αντικειμενικής ενημέρωσης.

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια