ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ - ΚΑΤΣΗΣ: ΕΣΥ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΟΧΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ «ΤΕΙ» - ΑΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ;

ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ - ΚΑΤΣΗΣ: ΕΣΥ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΟΧΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ «ΤΕΙ» - ΑΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ;.

ΤΕΛΙΚΑ θα λειτουργήσει και από πότε Πανεπιστημιακό Τμήμα, στη θέση του μέχρι σήμερα τμήματος Τ.Ε.Ι. Ηγουμενίτσας;

ΠΟΙΑ «γραμμή», ποιά απόφαση, ποιάς κυβέρνησης, ποιού Υπουργού θα «περάσει» τελικά; ΤΗΣ προηγούμενης, Αριστερής κατά δήλωση της πάντα του ΣΥΡΙΖΑ εκπεφρασμένης δια χειλέων αρμόδιου Υπουργού Παιδείας ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ;

Ο οποίος μας διαβεβαίωνε ότι από την Ακαδημαϊκή περίοδο 2021 – 2022 θα λειτουργήσει ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ και ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ Πανεπιστημιακού επιπέδου, στο πλαίσιο της ενοποιημένης ήδη Γ/θμιας Εκπαίδευσης στην Ήπειρο;

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩΝΤΑΣ τότε ο κ. Γαβρόγλου, ότι η καθυστέρηση έναρξης λειτουργίας του, οφείλεται κυρίως στην έλλειψη ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ;

ΓΙΑ την πρόσληψη του οποίου, είχε δεσμευτεί να προκηρυχθούν οι θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων τεσσάρων (4) αν θυμόμαστε καλά άμεσα, για να προχωρήσει το εγχείρημα;

ΘΕΣΕΙΣ που δεν προκηρύχθηκαν από αυτόν και την κυβέρνησή του, για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει. ΓΙΑ να ακολουθήσουν οι εκλογές, να «πέσει» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και να τη διαδεχθεί αυτή της Ν.Δ.

ΜΕ αντιστροφή και των ρόλων των δύο (2) βουλευτών του νομού. ΗΤΟΙ με τον μέχρι χθες κυβερνητικό ΜΑΡΙΟ ΚΑΤΣΗ να επανεκλέγεται ως της Αντιπολίτευσης πλέον και τον της Αντιπολίτευσης μέχρι προ τίνος ΓΙΟΓΙΑΚΑ, να επανεκλέγεται κυβερνητικός αυτή τη φορά.

ΓΙΑ να αρχίσει η νέα Ακαδημαϊκή περίοδος 2019-2020, χωρίς στο Μηχανογραφικό να υπάρχει Πανεπιστημιακό Τμήμα Ηγουμενίτσας. ΚΑΙ αυτό αν ισχύσει η δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης για την λειτουργία του θα λειτουργήσει την Ακαδημαϊκή περίοδο 2021-2022, εκτός αν η πολιτική βούληση της σημερινής κυβέρνησης, είναι να λειτουργήσει αυτό από του χρόνου.

ΓΡΑΦΟΥΜΕ αν ισχύσει, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες μας που θα επιβεβαιωθούν ή διαψευστούν και μακάρι εντός των προσεχών ημερών, στην ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ, την ΣΥΓΚΛΗΤΟ του ενιαίου πλέον ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ με έδρα τα Γιάννινα, το θέμα δεν έχει ξεκαθαρίσει.

ΜΕ τους Πανεπιστημιακούς μέλη της Συγκλήτου αλλά και σε επίπεδο Διοίκησης του, Πρυτάνεις – Αντιπρυτάνεις, υπάρχει διάσταση απόψεων όσον αφορά τη λειτουργία ή μη τελικά αυτού του Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Ηγουμενίτσα ή κανενός προφανώς.

ΜΕΤΑ τις εξελίξεις αυτές, προκύπτει σειρά ερωτημάτων αφορώντων κατ’ αρχάς την σημερινή κυβέρνηση και αρμόδια Υπουργό Παιδείας, τον Τοπικό κυβερνητικό βουλευτή, την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ηπείρου αλλά και την προηγούμενη κυβέρνηση και τον μέχρι χθες τοπικό κυβερνητικό βουλευτή της.

ΚΑΤ’ ΑΡΧΑΣ, αναρωτιόμαστε ποιά σκοπιμότητα εξυπηρετούσε και με ποιό σκεπτικό πραγματοποιήθηκε προσφάτως επίσκεψη του τοπικού κυβερνητικού βουλευτή ΓΙΟΓΙΑΚΑ στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, προκειμένου να ενημερωθεί από αυτόν.

ΓΙΑ ποιό πράγμα και γιατί από αυτόν; ΓΙΑ το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τη λειτουργία του Τμήματος στην Ηγουμενίτσας; ΓΙΑ να καταλαβαίνουμε τι μας γίνεται δηλαδή.

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ τελικά αποφασίζει, η Πρυτανεία χαράσσει την πολιτική στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης και αυτή αποφαίνεται αν θα λειτουργήσει ή όχι  Πανεπιστημιακό Τμήμα, όταν ήδη υπάρχει απόφαση θετική γι’ αυτό της προηγούμενης κυβέρνησης;

ΤΕΛΙΚΑ το κράτος έχει συνέχεια ή όχι; ΓΙΑ να απαντά ο Πρύτανης στον τοπικό κυβερνητικό βουλευτή, ότι τις τελικές αποφάσεις, αλήθεια ποιών; σχετικές με το ζήτημα, θα τις ανακοινώσει η Πρυτανεία αρχές Οκτωβρίου, δηλαδή οσονούπω.

ΚΑΙ ο κυβερνητικός βουλευτής Θεσπρωτίας, αντί να ρωτήσει τον Πρύτανη, ποιός εξουσιοδότησε την Πρυτανεία να λάβει τέτοια απόφαση, αφού η λειτουργία του Τμήματος είναι υπογεγραμμένη από την προηγούμενη κυβέρνηση, εκδίδει Δελτίο Τύπου με φωτό απαθανατιζόμενος με αυτόν για να ενημερώσει(;) την Τοπική κοινή γνώμη.

ΓΙΑ να καταθέσει στη συνέχεια ερώτηση στη Βουλή, την οποία επίσης δημοσιοποίησε και με αυτή να καλεί την κυβέρνηση της οποίας μάλλον ξεχνά ότι είναι βουλευτής και την αρμόδια Υπουργό Παιδείας, δηλαδή τη συνάδελφό του βουλευτή του ίδιου κόμματος της Ν.Δ. να απαντήσουν «ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ Δ.Ε.Π. (Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού) τεσσάρων (4) συνολικά καθηγητών, απαραίτητων για την έναρξη λειτουργίας του Τμήματος.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ο γαλάζιος ντόπιος βουλευτής, δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη, ότι είναι πλέον κυβερνητικός και όχι της Αντιπολίτευσης! ΚΑΙ πως οι ερωτήσεις – επερωτήσεις που υποβάλλει θα είχαν πράγματι βαρύτητα και ουσία αν τις υπέβαλλε όταν ήταν της Αντιπολίτευσης!

ΣΗΜΕΡΑ όμως, ποιόν ερωτά γιατί δεν προκηρύχθηκαν οι θέσεις; ΟΙ οποίες βεβαίως και έπρεπε να είχαν προκηρυχθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και αυτό δεν έγινε για να πληρώσει αυτή και γι’ αυτό, το ανάλογο πολιτικό τίμημα, να χάσει δηλαδή τις εκλογές.

ΤΟΥΣ μήνες όμως που ακολούθησαν μέχρι σήμερα, γιατί δεν τις προκήρυξε η κυβέρνηση της Ν.Δ.; ΓΙΑΤΙ δεν εγκαλείτε την Υπουργό του κόμματος σας κ. βουλευτή;

ΒΕΒΑΙΩΣ και ο έτερος τοπικός, της Αντιπολίτευσης πλέον βουλευτής Μάριος Κάτσης, δεν μπορεί να θεωρεί ότι βρήκε «εύφορο» αντιπολιτευτικό πεδίο με αντικείμενο μικρό-κομματικής εκμετάλλευσης το Πανεπιστημιακό Τμήμα της Ηγουμενίτσας ούτε να εγκαλεί την σημερινή κυβέρνηση, γιατί αυτή δεν έκανε σε δύο (2) μήνες γι’ αυτό, όσα δεν είχε κάνει η δική του, σε δύο (2) χρόνια.

ΣΕ κάθε περίπτωση, αυτό το «ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ» ανακοινώσεων ένθεν και ένθεν από τους δύο (2) τοπικούς βουλευτές σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά το μέχρι σήμερα Τ.Ε.Ι. και αυριανό Α.Ε.Ι. Ηγουμενίτσας, κανένα δεν επηρεάζει, κανένα δεν πείθει, ότι ευθύνεται ο ένας ή ο άλλος.

ΚΑΙ οι δύο κυβερνήσεις ευθύνονται, κατ’ επέκταση και οι τοπικοί βουλευτές, αναλόγως, αν είναι κυβερνητικοί ή της Αντιπολίτευσης στο μερίδιο που τους αναλογεί.

ΕΚΕΙΝΟ όμως το οποίο προέχει και γι’ αυτό το σκοπό έπρεπε από κοινού, ενωμένοι να αγωνίζονται, είναι να μη ΑΚΥΡΩΘΕΙ τελικά η ληφθείσα από την προηγούμενη κυβέρνηση απόφαση.

ΚΑΙ να είναι η Ηγουμενίτσα, η ΜΟΝΗ πρωτεύουσα νομού της Ηπείρου που δεν θα λειτουργήσει σε αυτή, τουλάχιστον ΕΝΑ (1) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ.

ΤΟ ενδεχόμενο αυτό είναι πιθανό, ο κίνδυνος είναι ορατός και ελλοχεύει και αναλόγως των τελικών πολιτικών αποφάσεων της σημερινής πλέον κυβέρνησης, θα ΚΡΙΘΟΥΝ και θα ΚΛΗΘΟΥΝ από τους συμπολίτες οι τοπικοί βουλευτές να ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ καταβάλλοντας το ανάλογο… πολιτικό τίμημα, όταν κάνουν ταμείο ήτοι όταν έλθει η ώρα της κάλπης…

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια