ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ(;) Α.Μ.Κ.Α – ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ

ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ(;) Α.Μ.Κ.Α – ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ.

ΜΕΤΑ το αποκαλυπτικό και πολύ σοβαρό, απτόμενο της ασφάλειας των δημόσιων εγγράφων και δη αυτών των αφορώντων πολίτες-δημότες δημοσίευμα της συναδέλφου εφημερίδας «ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΛΟΙ» απώλειας σχετικού φακέλου από το Κ.Ε.Π. του Δήμου Ηγουμενίτσας και τον δικαιολογημένο θόρυβο που προκάλεσε, επανερχόμαστε σήμερα και εμείς για να διατυπώσουμε δημοσίως ερώτημα προς το παρόν, απευθυνόμενο στη Δημοτική Αρχή.

ΣΤΟ παρελθόν είχε ανακινηθεί ανάλογο θέμα από τον έγκριτο δημοσιογράφο των Ιωαννίνων Γιώργο Γιαννάκη και την συνάδελφο «ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ», όσον αφορά την έκδοση… αφειδώς κυρίως σε αλλοδαπούς και ειδικότερα Αλβανούς, διαμένοντες ή… «διαμένοντες» στα όρια του Δήμου.

ΜΕ την συντριπτική πλειοψηφία αυτών να μη το δικαιούνται. Ο Δήμαρχος τότε, αν θυμόμαστε καλά, είχε διαψεύσει οτιδήποτε σχετικό. ΑΣ μας επιτρέψει όμως να επανυποβάλλουμε και εμείς δημοσίως ερώτημα προς τη Δημοτική Αρχή,  είπαμε προς το παρόν γιατί το ζήτημα θα διερευνηθεί προσεχώς σε βάθος και ας δείξει κατανόηση για την επιμονή μας.

ΕΡΩΤΑΜΕ λοιπόν. ΕΧΟΥΝ χορηγηθεί Α.Μ.Κ.Α πριν τις εκλογές με «εντολές» - προτροπές, ακόμη και… παρακλήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις του ιδίου ή στελεχών - αξιωματούχων της Δημοτικής Αρχής προς αρμόδιους υπαλλήλους, για αλλοδαπούς κυρίως Αλβανούς κατοίκους του Δήμου, χωρίς να τα δικαιούνται; ΝΑΙ ή ΟΧΙ; ΕΙΝΑΙ αλήθεια ή όχι ότι σε κατοίκους ή και… επισκέπτες – φιλοξενούμενους αλλοδαπούς διαμερισμάτων συγκεκριμένης πολυκατοικίας της πόλης με διεύθυνση, οδό και αριθμό στο σύνολο τους σχεδόν Αλβανούς, χορηγήθηκαν πριν τις εκλογές Α.Μ.Κ.Α χωρίς επίσης να τον δικαιούνται; ΕΙΝΑΙ αλήθεια ή όχι ότι σε όμορο της Ηγουμενίτσας χωριό, βρέθηκαν κάτοικοι αυτού επίσης Αλβανοί, κάτοχοι Α.Μ.Κ.Α χωρίς να το δικαιούνται; ΑΥΤΑ προς το παρόν υπό μορφήν ερωτημάτων και κάθε απάντηση – διευκρίνιση για το ζήτημα, τεκμηριωμένη όμως και όχι απλώς για να απαντήσει της Δημοτικής Αρχής, ευπρόσδεκτη. ΕΠΕΙΔΗ το ζήτημα είναι μείζονος σημασίας, άπτεται της Εθνικής Ασφάλειας, ενδεχόμενης νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος στο Δήμο και συγχρόνως επιβαρύνεται αυτός, κατ’ επέκταση οι Δημότες οικονομικά με την παροχή ως μη δικαιούμενων δημόσιων υπηρεσιών, τοπικών δομών δημόσιας υγείας κ.λπ. παρανόμως αν όντως ισχύει τελικά αυτό, αποκτησάντων Α.Μ.Κ.Α. αλλοδαπών, όπως προαναφέρουμε το ζήτημα θα διερευνηθεί σε βάθος και αναλόγως θα επανέλθουμε…

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια