ΕΠΕΙΔΗ «ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ» ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΑ ΚΡΙΝΕΣΑΙ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

ΕΠΕΙΔΗ «ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ» ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΑ ΚΡΙΝΕΣΑΙ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

ΜΕ αφορμή την αλλαγή και του τοπικού πολιτικού σκηνικού, μετά την εκλογή της Ν.Δ ως Κυβέρνησης όσον αφορά την… αντιστροφή των μέχρι χθες ρόλων των δύο (2) τοπικών Βουλευτών, απευθυνόμαστε σήμερα με την αίσθηση ότι εκπροσωπούμε τον μέσο συμπολίτη ψηφοφόρο του ή μη ανεξαρτήτως, στον νέο τοπικό Κυβερνητικό Βουλευτή. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ορισμένες πτυχές και παραμέτρους αφορώσες την τοπική κοινωνία, πρωτίστως και κυρίως όμως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή και τα οποία απαιτούν πολιτικές λύσεις.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΝΤΑΣ συγχρόνως τα χαρακτηριζόμενα ως μείζονος σημασίας έργα που επίσης αφορούν τον Νομό και που έχει δρομολογηθεί η υλοποίηση τους ή δεν έχει ακόμη αρχίσει.

ΟΦΕΙΛΕΙ να γνωρίζει και υποθέτουμε γνωρίζει ο νέος γαλάζιος αυτή τη φορά τοπικός Κυβερνητικός Βουλευτής, πως πλέον θα λειτουργεί, ενεργεί και συμπεριφέρεται πολιτικά, ως Βουλευτής της πλειοψηφίας.

ΤΗΣ Κυβερνώσας παράταξης δηλαδή, η οποία και έχει ήδη την ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου και φυσικά την υποχρέωση να ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ σε προβλήματα που αφορούν τους πολίτες-συμπολίτες εν προκειμένω. 

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ στο νέο τοπικό Κυβερνητικό Βουλευτή, ότι πλέον θα είναι ΥΠΟΛΟΓΟΣ και ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ προς όλους τους συμπολίτες για ότι πράττει ή θα παραλείπει να πράττει η Κυβέρνηση, της οποίας είναι Βουλευτής.

ΘΕΛΟΥΜΕ να πιστεύουμε και το ευχόμαστε, για το συμφέρον του τόπου κατ’ αρχάς αλλά και για το δικό του πολιτικό όφελος, να έχει αντιληφθεί τι συνεπάγεται η αλλαγή Κοινοβουλευτικών ρόλων, σε τοπικό επίπεδο.

ΟΤΙ εφεξής, δεν θα είναι ο Βουλευτής της Αντιπολίτευσης, που με τις όποιες ερωτήσεις-επερωτήσεις στο Κοινοβούλιο για ζητήματα και προβλήματα αφορώντα την εκλογική του περιφέρεια… ξεμπέρδευε!

ΟΤΙ παρήλθε ανεπιστρεπτί η εποχή του καταγγελτικού κοινοβουλευτικού λόγου και η άσκηση αντιπολίτευσης προς την μέχρι χθες Κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της ή μη στην περιοχή.

ΑΦΟΥ πλέον είναι Βουλευτής του Κυβερνώντος Κόμματος, συνεπώς συμμετέχει έστω και αν δεν ασκεί εκτελεστική αλλά νομοθετική εξουσία, στην όποια άσκηση Κυβερνητικής πολιτικής.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ λοιπόν στο νέο Κυβερνητικό Βουλευτή μας, ότι αυτός πλέον θα απολογείται στους συμπολίτες: ΓΙΑ την αναβάθμιση-υποβάθμιση, μη έγκαιρη και εύρυθμη λειτουργία του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας. ΓΙΑ τη συνέχιση ή διακοπή αναλόγως, των εργασιών της Γ΄ φάσης του λιμένα. ΓΙΑ την προώθηση του έργου κατασκευής «ΜΑΡΙΝΑΣ» από τον Ο.Λ.ΗΓ. ΓΙΑ την ολοκλήρωση (επί τέλους) και την λειτουργία του ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ σε συνδυασμό με αυτή του καρκινοβατούντος έτη και έτη τώρα, ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ. ΤΟ οποίο γνωρίζει καλά και από τη θητεία του ως Νομάρχης…

ΓΙΑ τα προβλήματα των Τ.Ο.Ε.Β του Νομού. ΓΙΑ τα οξυμένα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, των αγροτών αλλά και κτηνοτρόφων μας, με τους περισσότερους να έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο  και απόγνωση.

ΓΙΑ προβλήματα υποδομών και κυρίως οτιδήποτε απασχολεί την «ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ» της Θεσπρωτίας, τουτέστιν του τουρισμού.

ΓΙΑ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ, οι μόνοι σχεδόν επενδυτές της περιοχής, που δημιουργούν θέσεις εργασίας.

ΓΙΑ την αντιμετώπιση της ανεργίας, κυρίως μακροχρονίως άνεργων συμπολιτών και ιδιαίτερως νέων με «ΒΑΡΙΑ» βιογραφικά, που μαραζώνουν, ως μόνιμοι… θαμώνες καφετεριών! ΓΙΑ την διασφάλιση της χρηματοδότησης των Δήμων του Νομού, στους οποίους ας είμαστε ειλικρινείς, «ΕΠΕΣΑΝ» πολλά λεφτά επί προηγούμενης Κυβέρνησης. ΓΙΑ τη Δημόσια Υγεία στην περιοχή και ειδικότερα την αναβάθμιση και εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Φιλιατών που «αποψιλώνεται» από επιστημονικό κυρίως προσωπικό και του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, την λειτουργία του οποίου η Ν.Δ ως αντιπολίτευση, θεωρούσε… «ΜΑΪΜΟΥ», καθώς και με τα επίσης αποδυναμωμένα από επιστημονικό αλλά και λοιπό προσωπικό Κέντρα Υγείας.

ΓΙΑ την προώθηση της μελέτης, που επί τέλους τόσα χρόνια μετά εκπονείται(;), ας το πιστέψουμε, από την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε και αφορά την οδική σύνδεση της Αλβανίας μέσω του τελωνείου «ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ», με το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας και την Εγνατία οδό.

ΑΥΤΑ επιγραμματικά είναι μέρος των προβλημάτων που καλείται πλέον να διαχειριστεί και να «τρέξει», ως Κυβερνητικός πλέον Βουλευτής. ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ βεβαίως στο στόχαστρο της κριτικής του έργου του από όλους. ΧΩΡΙΣ περίοδο χάριτος και γι’ αυτόν, όπως άλλωστε δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του κόμματος του.

ΘΑ κρίνεται και θα αξιολογείται καθημερινά με εντελώς διαφορετικά από το μέχρι σήμερα κριτήρια αξιολόγησης του, ως Βουλευτής της Αντιπολίτευσης.

ΘΑ είναι πλέον υποχρεωμένος να απολογείται σε όλους για ότι έπρεπε να πράξει για τον τόπο και δεν έπραξε, αλλά και για άλλα που ενδεχομένως πράξει και σε πολιτικό επίπεδο πάντα, δεν έπρεπε, κατά την κρατούσα περί πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας.

ΟΣΟΝ αφορά τον υψηλό αριθμό-ρεκόρ ψήφων με τους οποίους εξελέγη, του υπενθυμίζουμε αφενός ότι αυτός, ο αριθμός, προέκυψε και ελέω πολιτικών και εσωκομματικών συγκυριών, με πρώτη… την κατάρτιση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. στο Νομό, «κομμένου και ραμμένου στα μέτρα του». ΑΦΕΤΕΡΟΥ, του υπενθυμίζουμε την σοφή ρήση του μεγάλου διανοητή και φιλόσοφου αρχαίου προγόνου μας ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ «ΤΟ ΦΥΛΑΞΑΙ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΟΥ ΚΤΗΣΑΣΘΑΙ ΧΑΛΕΠΩΤΕΡΟΝ». ΔΗΛΑΔΗ το να διαφυλάξεις (διατηρήσεις) αυτά που απέκτησες, πολλές φορές είναι δυσκολότερο από το να αποκτήσεις αυτά…

ΣΥΝΕΠΩΣ ο αριθμός-ρεκόρ πράγματι των ψήφων που έλαβες, αν δεν τους «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΣ» κατάλληλα, με πολιτική σύνεση και την επίδειξη ανάλογης πολιτικής συμπεριφοράς, αυτοί μπορεί να… εξαϋλωθούν, επίσης σε χρόνο ρεκόρ!

ΑΛΛΩΣΤΕ, παραδείγματα ανάλογα και ντόπιων πολιτικών που «μετρούσαν» περισσότερες χιλιάδων ψήφων από τις δικές σου στο παρελθόν και καταποντίστηκαν στη συνέχεια πολιτικά, έχουμε και τοπικά…

Σ.Σ (1)

ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ότι δεν έχεις τάξει προεκλογικά σε όποιον… «μιλάει Ελληνικά», όπως ισχυρίζονται ορισμένοι. ΓΙΑΤΙ αν έταξες, πρέπει τώρα να ανταποκριθείς στις δεσμεύσεις σου και φυσικά γνωρίζεις πως και να θέλεις… δεν μπορείς! ΟΨΟΜΕΘΑ

Σ.Σ (2)

ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ επίσης πως θα τηρήσεις πιστά και απαρέγκλιτα την προτροπή… ΕΝΤΟΛΗ του αρχηγού σου, Προέδρου Κυριάκου, όσον αφορά το πελατειακό κράτος, την αξιοκρατία, το ρουσφέτι, το «βόλεμα ημετέρων-δικών μας παιδιών».

ΕΜΕΙΣ θα τα παρακολουθούμε όλα αυτά εκ του σύνεγγυς, ανεξαρτήτως από όποιο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ…

ΚΑΤΑ τα λοιπά, καλή και δημιουργική θητεία για το καλό του τόπου πρωτίστως…

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια