ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΨΗΦΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΨΗΦΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ.

ΤΗΝ προσεχή Κυριακή, θα κληθούμε όλοι οι πολίτες-συμπολίτες ψηφοφόροι, να ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ στις Εθνικές εκλογές. ΝΑ αποφασίσουμε εμείς και μόνο εμείς, με την ψήφο μας ΠΟΙΑ Κυβέρνηση θα μας κυβερνήσει την επόμενη κοινοβουλευτική θητεία αλλά και ΠΟΙΟΙ Βουλευτές, ανεξαρτήτως κομμάτων συμπολίτευσης ή αντιπολίτευσης, θα μας εκπροσωπήσουν σε τοπικό επίπεδο ως περιοχή, ως Θεσπρωτία, στην επόμενη Βουλή που θα προκύψει από αυτές.

ΕΙΘΙΣΤΑΙ οι πολιτικοί συνήθως, να χαρακτηρίζουν όλες σχεδόν τις εκλογικές αναμετρήσεις… κρίσιμες «δραματοποιώντας» κάθε φορά την εκάστοτε εκλογική αναμέτρηση, προς εξυπηρέτηση συνήθως ίδιων σκοπών και συμφερόντων. ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ πρωτίστως στο… θυμικό και το συναίσθημα των πολιτών-ψηφοφόρων και επιδιώκοντας να ενεργοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα… «πατριωτικά» κομματικά αντανακλαστικά αυτών.

ΕΙΤΕ για να ενεργοποιηθούν το δυνατό περισσότερο ΥΠΕΡ του κόμματος που υποστηρίζουν και ψηφίζουν, είτε υπέρ των ίδιων, των υποψήφιων Βουλευτών δηλαδή, για να εξασφαλίσουν την εκλογή ή επανεκλογή, τους με το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό.

ΑΥΤΕΣ όμως, οι επικείμενες της επόμενης Κυριακής εκλογές, είναι όντως κρίσιμες και καθοριστικές για το μέλλον του τόπου, τις προοπτικές της Εθνικής Οικονομίας, του Κοινωνικού Κράτους, της αντιμετώπισης με μέτρα ριζοσπαστικά και ουσιαστικά του ΕΦΙΑΛΤΗ της ανεργίας που μαστίζει εκατοντάδες χιλιάδες οικογενειών Πανελλαδικά και Τοπικά.

ΕΙΝΑΙ κρίσιμη αυτή η εκλογική αναμέτρηση γιατί το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ πλέον είναι(;) ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ. ΑΦΟΡΟΥΝ την Ελλάδα του ΑΥΡΙΟ, μετά από ΔΕΚΑ (10) περ. χρόνια σκληρής και εξοντωτικής για την πλειοψηφία των πολιτών ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ και ΚΡΙΣΗΣ.

ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ λοιπόν να αποφασίσουμε, να επιλέξουμε και να ψηφίσουμε εκείνη την Κυβέρνηση που θεωρούμε-θεωρείται ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα και αποτελεσματικότερα την ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ.

ΓΙΑΤΙ ναι μεν τύποις «ΒΓΗΚΑΜΕ» από τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ τον Αύγουστο του 2018, ουσιαστικά όμως δεν ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ με αυτά.

ΚΑΙ για να θυμηθούμε τους στίχους γνωστού λαϊκού άσματος «ΤΩΡΑ… ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ»! ΑΥΤΑ, τα δύσκολα λοιπόν, ΕΜΕΙΣ και μόνο εμείς με τις επιλογές που θα κάνουμε και με τη δύναμη της ψήφου μας «Η ΟΒΙΣ (οβίδα) – Η ΓΡΑΦΙΣ (γραφίδα-γράψιμο) και η ΨΗΦΟΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΥΝΑΜΗ» (Αβραάμ Λίνκολν) θα αποφασίσουμε ΠΟΙΑ Κυβέρνηση, ΠΟΙΟΣ πρωθυπουργός, θα τα διαχειριστεί. ΗΔΗ έχουμε όλοι οι ψηφοφόροι δείγματα γραφής από όλων των αποχρώσεων και… αποκλίσεων Κυβερνήσεις.

ΑΠΟ το εξαϋλωμένο σήμερα, πανίσχυρο το 2009 με την «έναρξη» της κρίσης ΠΑΣΟΚ, που ομολογουμένως  «ΠΛΗΡΩΣΕ» ακριβότερα όλων των άλλων κομμάτων το ΤΙΜΗΜΑ αυτής, μετεξελιχθέν σε ΚΙΝ.ΑΛ.

ΑΠΟ τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του ΣΑΜΑΡΑ με τα περίφημα… «ΖΑΠΠΕΙΑ», (1), (2), (3) κ.λπ που είχαν προηγηθεί προεκλογικά και που σύμφωνα με τα οποία θα… «ΕΣΚΙΖΕ» τα μνημόνια για να τα εφαρμόσει τελικά ως Κυβέρνηση με Θρησκευτική ευλάβεια, αφού προηγήθηκε το γνωστό… χειροφίλημα στην     ΜΑΝΤΑΜ ΜΕΡΚΕΛ και το MEA CULPA (δημοσίως).

ΑΠΟ την «ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ» (;) Κυβέρνηση του τεχνοκράτη ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ, την συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ και στη συνέχεια Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με υποχωρήσεις, παραχωρήσεις και αναγκαίες εκ των πραγμάτων ταυτίσεις σε μείζονα για τη Χώρα προβλήματα, χωρίς όμως ουσιαστικά αποτελέσματα, αφού ως γνωστόν «ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΜΑΜΕΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΝ ΖΑΒΟ», πολλώ δε μάλλον όταν οι... μαμές είναι διαφορετικών πολιτικών αποχρώσεων.

ΑΠΟ την συγκυβέρνηση, πολιτικό… έκτρωμα, του Αριστερού κατά δήλωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με το Ακροδεξιό λαϊκίστικο μόρφωμα των ΑΝ.ΕΛ για τέσσερα (4) και πλέον χρόνια, μέχρι να λήξει ο… παρά φύσιν πολιτικός «ΕΡΩΤΑΣ» τους!

ΚΑΙ φυσικά τη σημερινή Κυβέρνηση, που σύμφωνα με τον σημερινό Πρωθυπουργό προ της εκλογής του το 2015, στο περίφημο εξαγγελθέν «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ», θα… καταργούσε τα μνημόνια με ΕΝΑ (1) ΑΡΘΡΟ συμπεριλαμβανόμενο σε επίσης ΕΝΑ (1) μόνο ΝΟΜΟ!

ΚΑΙ θα έβαζε τα… ΝΤΑΟΥΛΙΑ να παίζουν, για να χορεύει η ΜΕΡΚΕΛΚΑΡΣΙΛΑΜΑ!

ΓΙΑ να συμβιβαστεί στη συνέχεια και αυτός με την ωμή, αδίστακτη και κυνική πολιτική πραγματικότητα και να Κυβερνήσει παίρνοντας πίσω τις όποιες μεγαλόστομες προεκλογικές εξαγγελίες-δεσμεύσεις του, υποκαθιστάμενες από… REAL POLITIC!

ΤΗΝ Κυριακή λοιπόν, έχοντας όλοι τις προαναφερόμενες εμπειρίες από αυτούς που μας Κυβέρνησαν, τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, τα όμορφα, τα λόγια, τα μεγάλα. ΑΛΛΑ και αυτά για τα οποία δεσμεύονται τα κόμματα προεκλογικά για να τα εφαρμόσουν(;) ας μας επιτρέψουν να είμαστε ΔΥΣΠΙΣΤΟΙ και ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ με ΟΛΟΥΣ την επομένη των εκλογών, καλούμαστε να επιλέξουμε.

ΤΙ και ΠΟΙΟΝ να επιλέξουμε; ΕΠΕΙΔΗ λοιπόν θεωρούμε ότι οι περισσότεροι ΩΡΙΜΑΣΑΜΕ πλέον και «φιλτράρουμε» τις προεκλογικές μεγαλοστομίες σε συνδυασμό και με τα προαναφερόμενα, εκτιμούμε ότι η επιλογή αυτών που θα μας Κυβερνήσουν, θα γίνει με κριτήρια σαφώς έχοντας σχέση σε σχέση με το παρελθόν, περισσότερο ρεαλιστικά, ορθολογιστικά και όχι… ουτοπικά! ΑΣ επιλέξουμε λοιπόν ΑΥΤΟΝ-ΑΥΤΟΥΣ που πιστεύουμε ότι μας λέγουν προεκλογικά, τις περισσότερες ΑΛΗΘΕΙΕΣ και τα λιγότερα ΨΕΜΑΤΑ! ΑΥΤΟΥΣ που δεν κάνουν προεκλογικό εμπόριο ελπίδας και που μας προτείνουν ένα πρόγραμμα εφικτό να υλοποιηθεί και να «ΒΓΟΥΜΕ» επί τέλους από το ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΤΟΥΝΕΛ στο «ΞΕΦΩΤΟ» της ανάπτυξης, των επενδύσεων, της δημιουργίας νέων αλλά και με αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες και καλά αμειβόμενες, θέσεις εργασίας.

ΑΣ επιλέξουμε έστω και με την λογική του «ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΚΩΝ ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ» ως αναγκαίο ΚΑΚΟ ή ΚΑΛΟ!

ΟΣΟΝ αφορά τους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ που θα μας εκπροσωπήσουν ως περιοχή στην επόμενη Βουλή, έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να «ΣΤΑΥΡΩΣΟΥΜΕ» από το ψηφοδέλτιο του κόμματος που θα ψηφίσουμε, ΑΥΤΟΝ-ΑΥΤΗ που σε κάθε περίπτωση έχει τα περισσότερα εχέγγυα να μας εκπροσωπήσει. ΤΟΝ-ΤΗΝ πλέον ικανό-η, εργατικό-η, συγκροτημένο-η, που μπορεί να αρθρώσει πολιτικό λόγο και να αγωνιστεί για τα Τοπικά ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, συγκρουόμενος χάριν αυτών ακόμα και με το κόμμα του αν Κυβερνά, μη υπολογίζοντας το όποιο κομματικό-πολιτικό κόστος.

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ανεξαρτήτως κόμματος, κάθε γραφικό τύπο που ελέω συγκυριών είναι υποψήφιος. ΚΑΘΕ πολιτικάντη, λαϊκιστή, πολιτικό της… «ΟΚΑΣ» που κάνει ΜΠΑΜ από μακριά γι’ αυτό.

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ τέλος εκείνους που επιδιώκουν την εκλογή ή επανεκλογή τους αγωνιζόμενοι… ΠΕΡΙ ΠΑΡΤΗΣ γι΄αυτό και όχι ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ. ΕΣΕΙΣ ΕΜΕΙΣ όλοι αποφασίζουμε τελικα…

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια