ΣΤΑΛΙΝΙΚΕΣ... ΠΡΟΓΡΑΦΕΣ - «ΚΟΨΙΜΟ» ΜΠΕΖΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΕΝΤΙΜΟ - ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΑΝΗΘΙΚΟ

ΣΤΑΛΙΝΙΚΕΣ... ΠΡΟΓΡΑΦΕΣ - «ΚΟΨΙΜΟ» ΜΠΕΖΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΕΝΤΙΜΟ - ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΑΝΗΘΙΚΟ.

√ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ √ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

√ Ν.Δ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΙΔΙΑ «Ο ΚΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ»

√ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΕΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

 

ΕΙΜΑΣΤΕ από αυτούς που στο παρελθόν και όταν ασκούσε εξουσία ως Υπουργός, του ασκούσαμε και εμείς κριτική, ενδεχομένως και υπερβολική ενίοτε. ΘΙΑΣΩΤΕΣ του αξιώματος ότι η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, αν πράγματι θέλει αυτός που την ασκεί να μη θεωρείται δημόσιες σχέσεις, είναι εξ ΟΡΙΣΜΟΥ και ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε κάθε μορφή εξουσίας.

ΣΗΜΕΡΑ όμως αισθανόμαστε την υποχρέωση να εκδηλώσουμε και δημοσίως την συμπαράσταση μας προς αυτόν, για την αντιμετώπιση που είχε από το κόμμα του, καταγγέλλοντας αυτό το κόμμα του δηλαδή και την ηγεσία του, για επιεικώς απαράδεκτη, αντιδεοντολογική, ανέντιμη και ανήθικη πολιτική πρακτική.

Ο λόγος για τον μέχρι το… ΠΑΡΑ ΕΝΑ της ανακοίνωσης του ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ της Ν.Δ. στη Θεσπρωτία, φερόμενο ως ΥΠΟΨΗΦΙΟ με αυτό π. Υφυπουργό και Βουλευτή ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ. Ο οποίος ενθαρρυνόταν και προτρεπόταν επίσης μέχρι την παραμονή της ανακοίνωσης του σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές μας ακόμη και σε επίπεδο ηγεσίας, να είναι υποψήφιος.

ΜΕ προτροπή μάλιστα προς αυτόν, συνοδευόμενη και από τη διατύπωση σχετικής «ευχής» από τον εξοχότατο πρόεδρο ΚΥΡΙΑΚΟ (είναι καταγεγραμμένη σε σχετικό  video), κατά τη διάρκεια σχετικά πρόσφατης κομματικής εκδήλωσης στην Πρέβεζα ότι «ΣΕ ΘΕΛΩ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ – ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ».

ΜΕΤΑ λοιπόν τις διαβεβαιώσεις που είχε πάρει σε όλα τα κομματικά επίπεδα εξουσίας, προετοιμαζόταν όπως ήταν αναμενόμενο και φυσιολογικό να είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές.

ΜΕ ότι αυτό συνεπάγεται σε κόστος οικονομικό, προσωπικό, εργασιακό, οικογενειακό, κοινωνικό. ΚΑΙ ενώ θεωρούσε και θεωρούσαμε ΟΛΟΙ οι συμπολίτες δεδομένη την υποψηφιότητά του, ανακοινώνεται ότι… «ΚΟΒΕΤΑΙ» SIC!! από το ψηφοδέλτιο πότε; ΛΙΓΟ πριν αυτό ανακοινωθεί επισήμως. ΜΕ ποιό σκεπτικό και αιτιολογικό; ΑΝ ερμηνεύουμε σωστά μια ανακοίνωση που «ψέλλισε» το κόμμα, στο πλαίσιο λέει, της ποιάς; ΤΗΣ ανανέωσης!

ΑΛΗΘΕΙΑ τόσο πολύ υποτιμάτε τους πολίτες, τα κομματικά σας στελέχη τους αυριανούς εν δυνάμει ψηφοφόρους σας κ.κ. της «ΠΕΙΡΑΙΩΣ»;

ΑΞΙΟΤΙΜΕ κ. ΝΕΖΗ, υπεύθυνε για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων πανελλαδικά, ΠΟΙΑ ανανέωση επικαλείστε στην προκειμένη περίπτωση;

ΔΗΛΑΔΗ ανανεώνεται το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Θεσπρωτία με τη μη συμμετοχή σε αυτό του ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ηλικίας πενήντα πέντε (55) ετών και με ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΙΟ δέκα εννέα (19) ετών; ΑΝ ναι, τότε γιατί ο ηλικιακός «κόφτης» δεν ίσχυσε για την περιοχή μας κατ’ αρχάς και στην υποψηφιότητα π.χ. του ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ στον ν. Ιωαννίνων, ο οποίος φίλος κατά τα άλλα, αλλά για εμάς ισχύει πάντα το «ΦΙΛΟΣ ΜΕΝ ΠΛΑΤΩΝΦΙΛΤΕΡΑ ΔΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ», είναι ηλικιακά μεγαλύτερος του ΜΠΕΖΑ καθώς και πολιτικά, αφού πρώτη φορά υποψήφιος ήταν το 1996;

ΑΛΗΘΕΙΑ γιατί εν ονόματι της ανανέωσης δεν «ΕΚΟΨΕ» και τους πρώην πρωθυπουργούς μεγαλύτερους από αυτόν, τον μεν ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ σχεδόν ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ (15) έτη και τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ κατά ΟΚΤΩ (8) έτη, που μετρούν τρεις (3) και πλέον δεκαετίες στη Βουλή; ΓΙΑΤΙ λέγονται… ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ και ΣΑΜΑΡΑΣ που είναι βουλευτής από την ηλικία των είκοσι τεσσάρων ετών;

Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ (Νικήτας) που άγει αισίως το 74ο έτος της ηλικίας του και μετρά επίσης δεκαετίες ως βουλευτής, εκφράζει την ανανέωση;

Ο ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ σε πολιτική απόσυρση για χρόνια επίσης μεγαλύτερος ηλικιακά; Ο κυρ – ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ετών εβδομήντα+ με είκοσι και πλέον χρόνια βουλευτής; ΑΜ αυτός ο ΤΑΧΙΑΟΣ που αποδοκιμάστηκε προσφάτως από τους Θεσσαλονικείς και δεν εξελέγη Δήμαρχος;

ΟΛΟΙ αυτοί πρόεδρε ΚΥΡΙΑΚΟ για να περιοριστούμε σε αυτούς λόγω έλλειψης χώρου, σηματοδοτούν την ανανέωση; ΚΑΙ το «κερασάκι στην τούρτα» της ανανέωσης, της αξιοκρατίας και… «ΑΠΑΓΕ ΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ», της μακριά από εμάς ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ; Η ΑΔΕΛΦΗ ΝΤΟΡΑ υποψήφια, ετών ΕΞΗΝΤΑ ΠΕΝΤΕ (65) και από το 1990 στη Βουλή αδελφέ και πρόεδρε ΚΥΡΙΑΚΟ.

ΓΙΑ να επανέλθουμε όμως στα καθ’ ημάς και στο τοπικό ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ΕΝΤΑΞΕΙ «έκοψε» τον ΜΠΕΖΑ εν ονόματι της ανανέωσης. ΚΑΙ από ποιους καταρτίστηκε αυτό; ΜΕ την διευκρίνιση εκ των προτέρων ότι οι επισημάνσεις μας είναι πολιτικές και μόνο και δεν αφορούν τους υποψήφιους ως προσωπικότητες και καθ’ όλα αξιόλογους συμπολίτες και συμπολίτισσες κατά τα άλλα, αναρωτιόμαστε: Η υποψήφια κ. ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΦΙΛΗ με μακρά θητεία στην Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού υποψήφια και στο παρελθόν το 2007 αν θυμόμαστε καλά με τη Ν.Δ. και αποτυχούσα στις πρόσφατες Περιφερειακές εκλογές να επανεκλεγεί, σηματοδοτεί την ανανέωση; Ο υποψήφιος κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ νέος πράγματι ηλικιακά, δικηγόρος στο επάγγελμα που το ασκεί στα Γιάννινα με καταγωγή από την Πετροβίτσα, είπαμε καθ’ όλα αξιόλογο νέο και ικανό στέλεχος κατά τα άλλα, με τη Θεσπρωτία πόση σχέση έχει; ΠΟΤΕ έδωσε το ΠΑΡΟΝ σε τοπικά ΖΗΤΗΜΑΤΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, σε κομματικές εκδηλώσεις κ.λπ. ΠΟΣΟΙ τον ξέρουν και πόσους ξέρει από τη Θεσπρωτία; ΚΑΙ αφού «άντλησε» η Ν.Δ. το όνομα του από το περίφημο «ΜΗΤΡΩΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ», γιατί δεν «άντλησε» από το τοπικό (μητρώο) της Θεσπρωτίας, ένα νέο στέλεχος που να μένει μόνιμα εδώ; ΕΚΤΟΣ αν δεν υπήρχε από το… τοπικό ΜΗΤΡΩΟ κανείς από εδώ!!

ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ επίσης πρόεδρε ΚΥΡΙΑΚΟ, γιατί ΑΓΝΟΗΘΗΚΕ όχι απλώς δεν ρωτήθηκε, προκλητικά και επιδεικτικά η ΝΟ.ΔΕ. – Ν.Δ. Θεσπρωτίας, για τα ονόματα που θα καταρτίσουν το ψηφοδέλτιο; ΑΛΗΘΕΙΑ εκτιμάτε ότι δεν της «ΕΠΕΦΤΕ ΛΟΓΟΣ»; ΕΣΕΙΣ που κατά τα άλλα υπεραμύνεστε της εσωκομματικής Δημοκρατίας και την αναβάθμιση του ρόλου των κομματικών οργάνων του κόμματος, έτσι τα αντιμετωπίζετε;

ΣΕ κάθε περίπτωση, εμείς σας «ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ» την έντονη οργή, θυμό, απογοήτευση και αγανάκτηση που επικρατεί στη Θεσπρωτία στο σύνολο των ψηφοφόρων και όχι μόνο αυτών της Ν.Δ., για τις μεθοδεύσεις αυτές.

ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ, δεοντολογικά και ηθικά απαράδεκτες για ένα κόμμα που επαγγέλλεται την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ και τον εσωκομματικό εκσυγχρονισμό.

ΜΙΑ αγανάκτηση και ένας θυμός, που εκτιμούμε θα εκφραστεί στις εκλογές και θα επηρεάσει ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ το αποτέλεσμα αυτών σε βάρος της Ν.Δ. όσον αφορά τη Θεσπρωτία.

ΓΙΑΤΙ ο ΜΠΕΖΑΣ ανεξαρτήτως των όποιων λαθών ή εσφαλμένων επιλογών του κατά την άσκηση από αυτόν εξουσίας στο παρελθόν, θεωρείται από την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών ως μια συγκροτημένη και αξιόλογη πολιτική προσωπικότητα. ΚΑΙ φυσικά ικανός αριθμός συμπολιτών και μάλιστα αυξανόμενος συνεχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα μετά τις εξελίξεις αυτές, ήταν και εξακολουθούν να είναι ψηφοφόροι του, πολλοί των οποίων ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ!

ΔΕΝ μπορούμε να προδικάσουμε, πως θα συμπεριφερθούν πολιτικά αυτή την ημέρα των εκλογών. ΑΝ και καταγράφουμε καθημερινά, πολλές αντιδράσεις ψηφοφόρων, που δηλώνουν πως μετά την άθλια αυτή κομματική μεθόδευση σε βάρος του «ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».

ΟΨΟΜΕΘΑ πρόεδρε ΚΥΡΙΑΚΟ και κατά τα λοιπά καλή επιτυχία στο κόμμα σας στις εκλογές.

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια