ΠΑΡΑ-ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

ΠΑΡΑ-ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ.

«ΚΛΕΙΔΩΣΕ» κατά τα... 3/4 μέχρι την ώρα που γράφεται το κείμενο αυτό και ειδικότερα Παρασκευή 14 Ιουνίου και ώρα 14:00 με… ανατροπές και εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής τελικά, το ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Θεσπρωτία. ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΕΝΟ προς το παρόν, από τρεις (3) υποψήφιους αντί τεσσάρων (4) όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

ΑΦΟΥ η φερόμενη ως υποψήιφα ΝΙΚΗ ΚΑΤΣΙΟΥ, τελικά απέσυρε την υποψηφιότητα της δηλώνοντας σε εμάς ερωτώμενη σχετικά το γιατί, ότι πρόκειται για «ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ», προσθέτοντας ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα προσεχώς, σχετική δήλωση της που θα εξηγεί αναλυτικά, τους λόγους που απέσυρε στο παρά ένα και ενώ είχε ανακοινωθεί, την υποψηφιότητα της. Μέχρι στιγμής λοιπόν, υποψήφιοι είναι δύο (2) άνδρες και ειδικότερα ο νυν Βουλευτής ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ και ο Ιατρός ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΤΖΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ και γυναίκα υποψήφια η κ. ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΒΙΔΑΚΗ ενώ υπενθυμίζουμε ότι λόγω ποσόστωσης θα είναι δύο (2) γυναίκες.

ΤΟ ψηφοδέλτιο αυτό επεφύλασσε...  ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ, για άλλους ευχάριστες και άλλους δυσάρεστες ή άλλους προετοιμασμένους για την ανακοινωθείσα τελικά σύνθεση του και άλλους όχι, μεταξύ αυτών και αρκετών θεωρούμενων ως πρωτοκλασάτων Συριζέων τοπικών κομματικών στελεχών.

ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ μάλιστα από αυτά (τα ντόπιο – στελέχη) σύμφωνα με πληροφορίες μας, να «εισπράττουν» τη σύνθεσή του, ως δυσάρεστη έκπληξη. ΑΦΟΥ σύμφωνα με αυτές, τις πληροφορίες μας δηλαδή, άλλα πρόσωπα ανδρικά και γυναικεία είχαν προτείνει στα κεντρικά του κόμματος ως υποψήφιους, αλλά το κόμμα τελικά μάλλον τους «άδειασε» κομματικά και σε κάθε περίπτωση, έκανε άλλες επιλογές, με δικά του κριτήρια.

ΒΕΒΑΙΩΣ το αν είναι επιτυχείς ή μη οι επιλογές τους… «ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ», κοινώς θα δείξει την 7η Ιουλίου. ΓΙΑΤΙ δεν είναι μόνο το ΠΟΙΟΣΑ θα εκλεγεί βουλευτής αλλά και τι «προίκα», τι ψήφους θα «ΚΟΥΒΑΛΗΣΕΙ» στο ψηφοδέλτιο που καταρτίστηκε και συμπεριλαμβανόταν σε αυτό ως υποψήφιοι – ες, σε τοπικό επίπεδο.

Η μεγάλη έκπληξη βεβαίως, είναι η διεύρυνση(;), το «άνοιγμα» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προς στελέχη και ψηφοφόρους, του τοπικού ιστορικού, παλαιού ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με μακρά διαδρομή σε αυτό, τα οποία και ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση να είναι υποψήφιοι με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Θεσπρωτία, με υποψήφιο τελικά τον κ. Κοτζαπαναγιώτου. Ο οποίος υπενθυμίζουμε, έχει εκλεγεί προσφάτως και μάλιστα στις πρώτες θέσεις Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του επίσης ΠΑΣΟΚΟΓΕΝΟΥΣ αν λέει… κάτι και αυτό, Γιάννη Γόγολου.

ΚΑΙ να προταθεί να είναι υποψήφια, πρόταση την οποία απεδέχθη αρχικά προς  την κ. Νίκη Κάτσιου, υποψήφια Βουλευτής στη Θεσπρωτία στο παρελθόν, με το ΠΑΣΟΚ.

ΑΝ αυτό για το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο θεωρείται… διεύρυνση  προς τον «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΩΡΟ» SIC!!, για τον χώρο του ΚΙΝ.ΑΛ. εν προκειμένω, αυτό το ΚΙΝ.ΑΛ δηλαδή, επίσης σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, υποθέτουμε ότι θεωρείται, το χαρακτηρίζουν… ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ και ΒΙΑΙΗΣΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προς αυτό.

ΑΦΟΥ ο ένας (1) τελικά από τους δύο (2)  υποψήφιους προταθέντες και ειδικότερα ο Ιατρός Κώστας Κοτζαπαναγιώτου θα είναι υποψήφιος με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α, προερχόμενοι όπως προαναφέρουμε και οι δύο, από το τοπικό,  ΙΣΤΟΡΙΚΟ - ΠΑΛΑΙΟ ΠΑΣΟΚ.

ΣΕ κάθε περίπτωση, το μόνο βέβαιο είναι ότι το τοπικό ΚΙΝ.ΑΛ. με την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων αυτών, αποδυναμώνεται αισθητά.

ΤΟ αν όμως… δυναμωθεί αντιστοίχως ο τοπικός ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σύντομα θα δείξει.

ΟΙ υποψήφιοι τελικά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Θεσπρωτία με αλφαβητική σειρά είναι οι: Α. ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ (νυν βουλευτής), Β. ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΤΖΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, Γ. ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΒΙΔΑΚΗ και εν αναμονή της τέταρτης υποψηφιότητας, που υποχρεοτικά θα είναι γυναίκα, ένεκα ποσόστωσης...

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια