ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ....

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.....

ΜΕ σχετικό δημοσίευμα στο φύλλο της 10ης Οκτωβρίου 2011, σχολιάζαμε την πολιτική επιλογή του τ. Βουλευτή και Υφυπουργού Αντώνη Μπέζα, να αποσύρει την αγωγή που είχε υποβάλλει σε βάρος τοπικού εκδότη – δημοσιογράφου, θεωρώντας ο ίδιος και δεν αποκλείουμε εμείς να είχε δίκιο, ότι δημοσιεύματα του έπλητταν την προσωπικότητά του ως πολιτικού και ανθρώπου.

ΕΣΤΩ και στο… παρά ένα όμως, πρυτάνευσε η ορθολογική πολιτική λογική και ΚΑΛΩΣ απέσυρε τις αγωγές σε βάρος του εκδότη παραιτούμενος και της καταβολής των όποιων οικονομικών απαιτήσεων του, από αυτόν.

ΓΡΑΦΑΜΕ τότε στο εν λόγω δημοσίευμα ότι «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ» δεν ποινικοποιούνται ούτε τις υπερασπίζεται οποιοσδήποτε πολιτικός ακόμη και αν θίγεται από δημοσιεύματα, προϊόντα παραπληροφόρησης των συντακτών  ή και εσκεμμένα κακόβουλα, υστερόβουλα και κακοπροαίρετα με στόχο να τον πλήξουν ηθικά και πολιτικά. ΑΥΤΑ γράφαμε τότε, με γενικότερες επισημάνσεις για την ποινικοποίηση της πολιτικής και της δημοσιογραφίας.

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ σήμερα και δημοσιοποιούμε τη στάση που τηρεί ο σημερινός Βουλευτής της Ν.Δ. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ σε σχέση με τον τ. Αντινομάρχη του ΘΩΜΑ ΔΗΜΑ.

Ο οποίος υπενθυμίζουμε, είχε καταγγείλει τον νυν Βουλευτή, τότε Νομάρχη ως συναλλασσόμενο και δωροδοκούμενο με τις γνωστές εξελίξεις. ΔΗΛΑΔΗ την πρωτόδικη καταδίκη του για τα αδικήματα αυτά και την αθώωση του σε Β΄ βαθμό χωρίς να σχολιάσουμε σεβόμενοι αυτή, τις όποιες αποφάσεις της Δικαιοσύνης. ΜΕΤΑ λοιπόν την σε Β΄ βαθμό αθώωσή του, ο νυν Βουλευτής υπέβαλλε κατά του καταγγέλλοντα αυτού ΔΥΟ(2) μηνύσεις και ΔΥΟ (2) αγωγές για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση. ΓΙΑ να αθωωθεί ο μηνυόμενος στη μία (1) μήνυση και μία (1) αγωγή και να καταδικαστεί στις άλλες. ΜΕ τον νυν Βουλευτή να ζητά ως αποζημίωση αρχικά… ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ (500.000)!! € περιοριζόμενων στη συνέχεια των οικονομικών απαιτήσεων του, για λόγους ευνόητους…

ΚΑΙ το Δικαστήριο να επιδικάζει τελικά στον καταγγέλλοντα τον τότε Νομάρχη, ποσό ΕΝΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ (11.000)€.

ΕΜΕΙΣ δεν θα σταθούμε στο ύψος του επιδικαζόμενου ποσού ούτε στο αν έχει τη δυνατότητα  ή μη να το καταβάλλει ο τ. Αντινομάρχης. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ όμως κατά την άποψή μας είναι αποκλειστικά και μόνο πολιτικό. ΓΙΑΤΙ ο διεκδικών σήμερα χρηματική αποζημίωση, είναι εν ενεργεία Βουλευτής και φιλοδοξεί να επανεκλεγεί εκ νέου.

ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ λοιπόν, αν στόχος και σκοπός του Βουλευτή σήμερα, είναι να «εισπράξει» χρήματα από τον καταγγέλλοντα αυτόν πρώην «ΔΕΞΙ ΤΟΥ ΧΕΡΙ» αφού τελικά δικαιώθηκε και απηλλάγη των σε βάρος του καταγγελλόμενων. ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ αν ένας πολιτικός και μάλιστα Βουλευτής, θεωρεί ότι η πολιτική πρέπει να ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ με αγωγές σε βάρος των όποιων και για οποιονδήποτε λόγο πολιτικών αντιπάλων τους, ακόμη και αν αυτοί τους αδίκησαν. ΑΦΟΥ ήδη έχει δικαιωθεί από την Δικαιοσύνη, κυρίως όμως στη συνείδηση των συμπολιτών που τον εξέλεξαν Βουλευτή, τελικά τι επιζητεί; ΝΑ «τιμωρήσει» τον καταγγέλλοντα αυτόν; ΚΑΙ αν ναι πως; ΕΙΣΠΡΑΤΟΝΤΑΣ χρηματική αποζημίωση; ΕΤΣΙ θεωρεί ότι δικαιώνεται περισσότερο στα μάτια των συμπολιτών; ΑΝ ναι αναφαίρετο δικαίωμά του. ΚΑΤΑ την ταπεινή μας άποψη όμως, μόνο σε βάρος του πολιτικά, λειτουργεί μια τέτοια συμπεριφορά. ΓΙΑΤΙ ο πολιτικός που δικαιώνεται από τη Δικαιοσύνη, φέρεται με λεβεντιά και μεγαλοψυχία προς τον καταγγέλλοντα αυτόν.

«ΣΤΕΚΕΤΑΙ» υπεράνω και δεν διεκδικεί χρηματική αποζημίωση εκδικητικά.

ΟΙ συμπολίτες, απορρίπτουν και απαξιώνουν τέτοιου είδους πολιτικάντικες με κριτήριο και… μονάδα μέτρησης το χρήμα και μόνο συμπεριφορές.

ΚΑΙ πιστεύουν ακράδαντα όπως και εμείς, πως ΟΥΤΕ η δημοσιογραφία ΟΥΤΕ η πολιτική ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ και μάλιστα με αγωγές οικονομικής φύσης.

Ο πολιτικός, δεν εκδικείται, δεν είναι εμπαθής και δεν έχει στόχο την οικονομική εξόντωση ακόμη και των πλέον φανατικών αντιπάλων του αν θέλει να συνεχίσει να είναι πολιτικός και να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των πολιτών.

ΚΑΤΑ τα λοιπά… καλοφάγωτα όταν αν τα πάρεις τα επιδικαζόμενα χρήματα κυρ-Βουλευτή. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να δήλωνες ότι θα τα διαθέσεις σε Κοινωφελές Ίδρυμα ή σε άπορους συμπολίτες, χαλάλι σου. ΕΝΤΑΞΕΙ γράφουμε και καμία… ιστορία να περνά η ώρα. ΣΙΓΑ μη τα διέθετες…

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια