ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΘΗΤΕΙΑ Ο ΜΑΡΙΟΣ; ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑΙ

ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΘΗΤΕΙΑ Ο ΜΑΡΙΟΣ; ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑΙ.

ΔΙΑΤΥΠΩΝΑΜΕ τις απόψεις μας σε προγενέστερο κύριο άρθρο της «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ» όσον αφορά τις επιλογές υποψήφιων που θα στελεχώσουν σ επίπεδο Νομού, το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. ΚΑΝΟΝΤΑΣ τις δικές μας προσωπικές εκτιμήσεις βεβαίως και εξ’ ορισμού υποκειμενικές, όπως σε κάθε περίπτωση που εμείς από τη δική μας οπτική, αναλύουμε και αποτιμούμε πρόσωπα και γεγονότα αφορώντα την Τοπική ή Κεντρική πολιτική σκηνή.

ΣΗΜΕΡΑ θα… επαναληφθούμε αντιστρόφως ανάλογα, διατυπώνοντας δηλαδή την άποψή μας σχετικά με το ψηφοδέλτιο των προσεχών βουλευτικών εκλογών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Θεσπρωτία. Ο οποίος (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), για πρώτη φορά εξέλεξε βουλευτή στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, τον νεαρό τότε, μόλις τριάντα (30) ετών ΜΑΡΙΟ ΚΑΤΣΗ, πλειοψηφούντα σε ψήφους μεταξύ αξιόλογων ανθυποψήφιων του.

Ο ΜΑΡΙΟΣ υπήρξε μέλος και με ενεργή συμμετοχή ως φοιτητής στην φοιτητική παράταξη της Νεολαίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο Πανεπιστήμιο και ειδικότερα στο Πολυτεχνείο Κρήτης, από όπου και αποφοίτησε ως Ηλεκτρονικός – Μηχανικός.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ την κομματική του δραστηριότητα στο χώρο αυτό και μετά τις Πανεπιστημιακές του σπουδές και την ένταξη του στην αγορά εργασίας έως της εκλογής του.

ΝΑ σημειωθεί, ότι μέχρι τότε εργαζόταν σε γνωστή επιχείρηση της πόλης της Ηγουμενίτσας, με τις ίδιες εργασιακές συνθήκες και αμοιβές όπως όλων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. ΓΟΝΟΣ όχι… «πορφυρογέννητος» αλλά μέσης οικογένειας συμπολιτών, χωρίς να ανήκει στους «ΕΧΟΝΤΕΣ» και «ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ» μάλλον στους… «ΑΠΕΝΑΝΤΙ» αυτών, ήταν ένα νέο παιδί της περιοχής με πανεπιστημιακή παιδεία, ενδιαφερόμενο με ζέση για τα κομματικά δρώμενα του κομματικού του χώρου και κατ’ επέκταση τα πολιτικά, την πολιτική εν γένει.

Η εκλογή του ως βουλευτή από τους συμπολίτες, οι οποίοι των προτίμησαν σε σχέση με τους είπαμε καθ’ όλα αξιόλογους άλλους υποψήφιους του ψηφοδελτίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Θεσπρωτία το 2015 εκτιμούμε πως έγινε πέραν της όποιας κομματικής και πολιτικής δραστηριότητας είχε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια από μαθητής ακόμη και για τους επίσης προαναφερόμενους λόγους.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ γιατί εκτίμησαν οι συμπολίτες και την έντιμην και υποχρεωτικήν… πενίαν του. ΤΟ γεγονός ότι εργαζόταν ως απλός εργαζόμενος όπως τόσοι άλλοι συμπολίτες στον ιδιωτικό τομέα σε σχετική με το γνωστικό του αντικείμενο εργασία. ΕΚΤΙΜΗΣΑΝ εκτός των άλλων οι συμπολίτες, ότι προερχόταν από μια όχι εύπορη οικονομικά οικογένεια αλλά αγαπητή στην πλειοψηφία αυτών για την γενικότερη συμμετοχή των μελών της στα κοινά και στα τοπικά πολιτικά με την ευρεία έννοια του όρου δρώμενα εν γένει.

ΕΚΤΙΜΗΣΑΝ βεβαίως και το νεαρό μεν της ηλικίας του, το οποίο όμως κατόρθωνε να το «παντρεύει» με την άρθρωση και έκφραση συγκροτημένου πολιτικού λόγου και με άποψη πολιτική, με το ιδεολογικό στίγμα βεβαίως του πολιτικού χώρου στον οποίο ανήκε.

ΝΕΟΣ λοιπόν ηλικιακά, χωρίς συμμετοχή μέχρι τότε στα κοινά, κατ’ επέκταση εξ ορισμού ΑΦΘΑΡΤΟΣ αφού και να ήθελε δεν του δόθηκε η ευκαιρία να… διαφθαρεί. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ, προσιτός, αγαπητός, εργαζόμενος και όχι «μισθοφόρος» κομματικών «αυλών», με ευχέρεια στη διατύπωση πολιτικού λόγου και άποψη, εξελέγη από τους συμπολίτες ο πρώτος βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Θεσπρωτία.

ΣΗΜΕΡΑ, τέσσερα και πλέον χρόνια μετά από μια θητεία ως κυβερνητικός βουλευτής, με την αναπόφευκτη φθορά που συνεπάγεται η άσκηση της εξουσίας, θα διεκδικήσει υποθέτουμε εκ νέου στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές την επανεκλογή του.

ΖΗΤΩΝΤΑΣ από τους συμπολίτες - ψηφοφόρους του κόμματος του, μεταξύ των οποίων και αυτών των πρόσφατων Ευρωεκλογών, να επιβεβαιώσουν για μια ακόμη φορά την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο του, επανεκλέγοντας τον ξανά βουλευτή.

ΘΑ το κάνουν οι ψηφοφόροι του; ΔΕΝ θα το κάνουν ορισμένοι από αυτούς αλλά οι απώλειες αυτών, θα καλυφθούν από άλλους που θα τους υποκαταστήσουν; ΘΑ δείξει.

ΕΜΕΙΣ διατυπώνουμε σειρά ρητορικών προφανώς ερωτημάτων, με αποδέκτη όποιον θεωρεί ότι αυτά τον αφορούν. ΚΥΡΙΩΣ για να κυριολεκτούμε, αυτούς που θα ψηφίσουν στη Θεσπρωτία ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις επόμενες εκλογές.

ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ λοιπόν, με την επισήμανση  - άποψη μας την οποία έχουμε ήδη διατυπώσει στο πρόσφατο παρελθόν σε σχετικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα μας, ότι θεωρούμε δεδομένο βάσει των αριθμών (ΠΟΣΟΣΤΩΝ) που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, πως ότι και αν γίνει, βουλευτή στη Θεσπρωτία θα εκλέξουν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και η Ν.Δ. ως κυβερνητικό και Αντιπολιτευόμενο αναλόγως.

ΕΧΕΙ φθορά ως κυβερνητικός βουλευτής ο ΜΑΡΙΟΣ; ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ναι.

ΦΘΟΡΑ που κάθε κυβερνητικός βουλευτής και στο παρελθόν άλλων κομμάτων είχε. ΑΥΤΗ όμως δεν θα αποτελέσει κατά την εκτίμησή μας, λόγο μη επανεκλογής του.

ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΚΕ καλά στη διάρκεια της θητείας του; ΕΔΩ η απάντηση «σηκώνει» πολλή κουβέντα. ΚΑΤ’ ΑΡΧΑΣ πρέπει να διευκρινίσουμε, τι εννοούμε, γιατί δεν εννοούμε όλοι το ίδιο, τι σημαίνει πολιτεύτηκε καλά. ΑΝ π.χ. αναφερόμαστε σε ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ από αυτών και αναβίωση του πάλαι ποτέ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΟΧΙ δεν έκανε.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ όμως, «πάλεψε», έτρεξε, πίεσε για προώθηση και επίλυση προβλημάτων του Νομού χρονιζόντων ή προκυψάντων κατά τη διάρκεια της θητείας του; ΚΑΤΑ γενική ομολογία και παραδοχή της πλειοψηφίας των συμπολιτών πλην αυτών που ανεξαρτήτως κομματικών καταβολών έχουν τους λόγους τους διαφορετικούς ο κάθε ένας να αμφισβητούν αυτό, κατά την άποψή μας, ΝΑΙ.

ΚΑΙ ενδιαφέρθηκε και αγωνίστηκε και πίεσε και έτρεξε… ΠΟΛΙΤΙΚΟ – «ΚΑΤΟΣΤΑΡΙ», νεανίας γαρ…

ΥΠΗΡΞΑΝ θετικά αποτελέσματα από το «τρέξιμο» αυτό για την περιοχή; ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΩΣ ναι σε πολλούς τομείς που δεν προσφέρεται ο χώρος να τα αναλύσουμε, τα γνωρίζουν όμως και τα «εισπράττουν» οι συμπολίτες.

ΗΤΑΝ υποχρεωμένος να πολιτευτεί ως κυβερνητικός βουλευτής, σε ένα ασφυκτικό δημοσιονομικά και όχι μόνο πλαίσιο, με όρους, κανόνες, προϋποθέσεις και δεσμεύσεις ένεκα ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ; ΝΑΙ ήταν και με αυτούς τους περιορισμούς πολιτεύτηκε, όπως θα πολιτευόταν οποιοσδήποτε κυβερνητικός βουλευτής είτε του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είτε της Ν.Δ.

ΣΕ κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι στις προσεχείς εκλογές ο ΜΑΡΙΟΣ δικαιούται να διεκδικήσει εκ νέου την ψήφο των συμπολιτών που θα ψηφίσουν ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ κατά την άποψή μας, την ανανέωση της θητείας του για μια ακόμη φορά και θεωρούμε δεδομένο πως οι συμπολίτες θα τον εμπιστευτούν ξανά με την ψήφο τους, για να τους εκπροσωπήσει κοινοβουλευτικά και στην επόμενη Βουλή. ΑΥΤΗ είναι η εκτίμησή μας, την οποία διατυπώνουμε ευθαρσώς όπως πάντα δημοσίως.

ΜΕ την επισήμανση για μια ακόμη φορά προς αποφυγήν παρεξηγήσεων ότι και οι άλλοι – ες υποψήφιοι – ες, που θα στελεχώσουν το τοπικό ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα είναι αξιόλογοι συμπολίτες και επίσης άφθαρτοι πολιτικά όπως και ο ΜΑΡΙΟΣ αφού είπαμε και να ήθελαν δεν… ΠΡΟΚΑΜΑΝ να διαφθαρούν.

ΑΛΛΑ εκτιμούμε ότι μια ακόμη βουλευτική θητεία, την δικαιούται ο νυν βουλευτής.

Η τελική κρίση και επιλογή βεβαίως, εναπόκειται στον Θεσπρωτικό λαό.

Σ.Σ.

ΓΙΑ λόγους δεοντολογίας και αντικειμενικότητας, να επισημάνουμε ότι ο ΜΑΡΙΟΣ ως κυβερνητικός βουλευτής όταν του ζητήθηκε και όπου μπορούσε να φανεί χρήσιμος και να εξυπηρετήσει συμπολίτες, το έκανε χωρίς κομματικές διακρίσεις και ανεξαρτήτως που ανήκαν πολιτικά αυτοί. ΑΥΤΟ οφείλουμε όλοι και πρωτίστως οι ίδιοι οι εξυπηρετούμενοι, να το πιστώσουμε πολιτικά σε αυτόν. ΠΡΟΣ αποφυγήν δε τυχόν παρεξηγήσεων, ο γράφων δεν εξυπηρετήθηκε σε ΤΙΠΟΤΕ από τον βουλευτή για να θεωρηθεί ότι τα προαναγραφόμενα γι’ αυτόν είναι… «οφειλόμενα». ΓΡΑΦΟΥΜΕ όπως πάντα αυτά που πιστεύουμε σωστά ή λάθος, όμως χωρίς φόβο αλλά με πάθος…

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια