ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ - ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΠΙΟΡΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ... ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ - ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΠΙΟΡΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ... ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ.

ΜΕ αφορμή, πρόσφατες δημοσιοποιηθείσες στο Πανελλήνιο περιπτώσεις διαφθοράς και χρηματισμού δημόσιων λειτουργών εκτός δικής μας περιοχής «νευραλγικών», ευάλωτων και προσφερόμενων… γενικώς για συναλλαγές αυτών μετά των πολιτών. ΜΕ τον εντοπισμό για μια ακόμη φορά, γιατί ως γνωστόν αυτή δεν είναι η μοναδική ούτε τώρα «ανακαλύψαμε την Αμερική», επίορκων Δημόσιων Λειτουργών, εντοπιζόμενων επίσης και κυρίως περιουσιακά στοιχεία αυτών μη δικαιολογημένα από τα δηλωμένα εισοδήματα τους. ΔΗΛΑΔΗ, περιουσιακά στοιχεία, μεγάλα χρηματικά ποσά στην κατοχή τους αλλά και ακίνητα σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ για υπηρεσιακά στελέχη της Α.Α.Δ.Ε. (Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων), δηλαδή της κατ΄ εξοχήν… ευάλωτης και ευαίσθητης Δημόσιας Υπηρεσίας, της οποίας τα στελέχη ασχολούνται με οικονομικές υποθέσεις… «ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ».

ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΝ περιπτώσεις φοροδιαφυγής, ξεπλύματος «μαύρου χρήματος», παράνομων συναλλαγών, εξαγωγών και άλλων συναφών τινών, κοινώς… «ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ»! ΚΑΘΩΣ και με την εξάρθρωση κυκλώματος υπαλλήλων του Υπουργείου Μεταφορών, που είχε γεμίσει την πιάτσα με διπλώματα οδήγησης «ΜΑΪΜΟΥ» χωρίς καν οι «εξεταζόμενοι» για απόκτηση αυτών υποψήφιοι οδηγοί να συμμετέχουν στις εξετάσεις, παραλαμβάνοντας αυτά από τον… Ταχυδρόμο, έναντι καταβολής βεβαίως παχυλής αμοιβής προς τους εντιμότατους αυτούς κυρίους.

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ σήμερα και καλούμε κάθε αρμόδιο ελεγκτικό μηχανισμό να επιληφθεί, προκειμένου να διαπιστωθεί αν και σε Τοπικό επίπεδο ΥΠΑΡΧΟΥΝ(;)-ΥΠΗΡΞΑΝ(;) ανάλογες περιπτώσεις επίορκων κρατικών λειτουργών όπως φημολογείται, για ορισμένες Τοπικές υπηρεσίες και τους… διοικούντες σήμερα ή διοικήσαντες αυτές κατά το παρελθόν, συνταξιούχων πλέον…

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ να διασκεδαστούν οι φήμες αυτές αν τελικά πρόκειται για φήμες, οι οποίες σπιλώνουν πρόσωπα και υπολήψεις αφού ως γνωστόν κατά το γκαιμπελίστικο «πες-πες στο τέλος κάτι μένει», αν και για ορισμένες περιπτώσεις, μένει περισσότερο από το… κάτι!

ΚΑΙ να διαπιστωθεί από τους καθ’ ύλην αρμόδιους, διενεργούμενος και ΕΔΩ, στη δική μας περιοχή, δειγματοληπτικός(;) - επιλεκτικός έστω έλεγχος, στηριζόμενος σε κάποιες ενδείξεις για ορισμένους που διετέλεσαν στο παρελθόν ή είναι και σήμερα, κυρίως Διευθυντικά στελέχη και γενικώς υπάλληλοι που εκ της ιδιότητας και των καθηκόντων τους συναλλάσσονται με πολίτες, έλεγχος των περιουσιακών τους στοιχείων ΚΙΝΗΤΩΝ (χρηματικών λογαριασμών) και ΑΚΙΝΗΤΩΝ.

ΓΙΑ να διαπιστωθεί αν αυτά «δένουν» και δικαιολογούνται με τα έσοδα που είχαν ως δημόσιοι υπάλληλοι και τις φορολογικές δηλώσεις που υπέβαλλαν.

ΑΝ ναι, τότε να δοθεί στη δημοσιότητα σχετική ανακοίνωση και να ενημερωθούν οι συμπολίτες, ότι ΚΑΝΕΙΣ δημόσιος λειτουργός της περιοχής, δεν βαρύνεται με οτιδήποτε μεμπτό και επιλήψιμο.

ΑΝ πάλι προκύψουν από τους ελέγχους αυτούς, περιπτώσεις ΕΠΙΟΡΚΩΝ δημόσιων λειτουργών, εν ενεργεία ή τέως της περιοχής, τότε οι εντιμότατοι αυτοί κύριοι, να υποστούν τις συνέπειες που προβλέπονται από τους ισχύοντες Νόμους. ΚΑΙ πέραν αυτού, αν δεν προσκρούει στον περί προσωπικών δεδομένων Νόμο, να δημοσιοποιηθούν η υπηρεσιακή τους ιδιότητα και θέση αλλά και το όνομα ενός εκάστου εξ αυτών.

ΓΙΑ να γνωρίζουν οι συμπολίτες, ποιοι από αυτούς που με δικά τους χρήματα πληρώνονταν ως δημόσιοι υπάλληλοι, τον μισθό τους τον είχαν για… πασατέμπο. ΚΑΙ πλούτισαν καταχρώμενοι την επαγγελματική τους ιδιότητα, καθιστάμενοι ιδιοκτήτες ΚΙΝΗΤΩΝ και ΑΚΙΝΗΤΩΝ καθώς και καταθέσεων μη δικαιολογούμενων από τους μισθούς τους, με εξοχικά και… κότερα!

ΝΑ ελεγχθούν περιπτώσεις δημόσιων λειτουργών της περιοχής, έστω εκείνων που διετέλεσαν διευθυντικά στελέχη κυρίως και όχι μόνο, ΤΟΠΙΚΩΝ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΩΝ και… «ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ» ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ όπως π.χ το έχουμε ξαναγράψει ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ, ΣΔΟΕ, Δ.Ο.Υ., ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και φυσικά ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΣΥ της περιοχής.

ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ότι αν όντως γίνουν ουσιαστικοί έλεγχοι σε βάθος, θα βγάλουν «ΛΑΒΡΑΚΙΑ» και Τοπικά. ΣΕ βάθος όμως είπαμε και ουσιαστικά.

ΓΙΑΤΙ πολλοί από αυτούς που έχουν συναλλαγεί και πλουτίσει ως ΕΠΙΟΡΚΟΙ, δεν έχουν προβεί ενδεχομένως όλοι, σε καμία σχεδόν αγορά ακινήτων ή βίλας στα Σύβοτα που να… «φωνάζει» από μακριά!

ΜΠΟΡΕΙ να έχουν κάνει αγορές αλλού που εμείς δεν γνωρίζουμε ή να έχουν τραπεζικές καταθέσεις με ποσά… ιλιγγιώδη για τον μέσο συμπολίτη.

ΑΣ ψάξουν να τα βρουν αν υπάρχει κυρίως πολιτική βούληση.

ΓΙΑ να διαπιστωθεί τελικά αν όλα όσα διαχέονται περί αυτών στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, είναι φήμες ή πραγματικότητα. ΓΙΑ να έχουμε επί τέλους επίσημη πληροφόρηση αν κάποιοι «κύριοι με λευκά κολάρα» κατά τα άλλα, εκμεταλλεύτηκαν το πόστο τους ως δημόσιοι λειτουργοί, εκμεταλλευόμενοι συμπολίτες διαφόρων κατηγοριών και επαγγελμάτων π.χ αγρότες, κτηνοτρόφους (βλέπε επιδοτήσεις, σχέδια βελτίωσης) κ.λπ μέχρι ταλαίπωρους μικρό-επαγγελματίες αλλά και εργολάβους και άλλους, εξυπηρετούμενους από αυτούς, με το… αζημίωτο πάντα. ΓΙΑ να μάθουμε ρε παιδιά και όλοι εμείς το… μυστικό, το κόλπο που κατέχουν καλά κάποιοι από αυτούς. ΠΩΣ δηλαδή με ένα μισθό δημοσίου υπαλλήλου, μπορείς να αγοράζεις οικόπεδα πανάκριβα σε θαλάσσιες περιοχές, να΄χεις βίλες σε αυτές αλλά και άλλα ακίνητα, μαγαζιά και αυτοκίνητα…

ΑΛΗΘΕΙΑ πώς; ΕΛΑ μου ντέ!

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια