ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΙ Ο “ΔΙΚΟΣ” ΜΑΣ ΣΚΕΤΟΣ... ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ ΕΙΔΙΚΩΣ!

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΙ Ο “ΔΙΚΟΣ” ΜΑΣ ΣΚΕΤΟΣ... ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ ΕΙΔΙΚΩΣ!.

ΥΠΑΡΧΕΙ διαφορά και μάλιστα ειδοποιός μεταξύ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ και ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ, και αν ναι, ποιά είναι, σε τι συνίσταται αυτή;

ΚΑΤ’ΑΡΧΑΣ να αποφανθούμε με απολύτως κατηγορηματικό τρόπο ότι βεβαίως ΝΑΙ, υπάρχει ειδοποιός διαφορά και μάλιστα εμφανής από όλους ή για να κυριολεκτούμε σχεδόν όλους, τους πολίτες-συμπολίτες.

ΑΠΟ ποίους δεν είναι ορατή και εμφανής η διαφορά πολιτικού από τον πολιτικάντη;

ΚΥΡΙΩΣ και πρωτίστως από πολίτες-συμπολίτες μεγάλης ηλικίας και άλλης… παρωχημένης πολιτικής εποχής, με άλλα πολιτικά ήθη   να δεσπόζουν τότε. ΠΟΛΙΤΕΣ και συμπολίτες που εκτός της μεγάλης ηλικίας τους, πολλοί από αυτούς και νέοι μεν ηλικιακά αλλά με χαμηλό μορφωτικό και εν γένει πνευματικό επίπεδο, μη έχοντες τη δυνατότητα να αναλύουν και να ερμηνεύουν με κριτήρια ορθολογικά και σύγχρονα, πολιτικές πρακτικές, νοοτροπίες και τακτικές.

ΑΛΛΩΣΤΕ έτσι μεγάλωσαν, ανάλογα βιώματα και παραστάσεις είχαν σε επίπεδο οικογένειας ή μικρών συνήθως κοινωνιών (χωριών) που ζούνε.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ γι’ αυτούς, που ακόμη και σήμερα δυστυχώς, θεωρούν ότι ο ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ (πολιτικός) και μέγας… εκφραστής του λαϊκισμού συγχρόνως, που τρέχει κυριολεκτικά για να τα… πρακάμει όλα, παρών στις ΧΑΡΕΣ ή τις ΛΥΠΕΣ τους, είναι αυτός που τους εκφράζει, και αυτοί που πρέπει αυτόν να ψηφίσουν...

ΓΙΑΤΙ οποία… τιμή, για ένα απλό χωρικό π.χ, το να παρίσταται στους γάμους του παιδιού του ο Βουλευτής ή την κηδεία των γονέων του. ΚΑΙ αν δεν… προκάμει την κηδεία, τότε σίγουρα θα παραστεί στο μνημόσυνο «φορώντας» αναλόγως της περίπτωσης, το ανάλογο… «ύφος»!

ΗΤΟΙ αυτό της… χαράς στο γάμο, θέλοντας να δείξει ότι χαίρεται και αυτός μαζί τους και το πένθιμο στη λύπη, αφού είπαμε, πάνε μαζί πολιτικάντης και ψηφοφόροι και στη χαρά και στη λύπη!

ΕΙΝΑΙ ο ίδιος ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ Βουλευτής, που δεν θα ξεχάσει να τους ευχηθεί τηλεφωνικά ή ενίοτε με… SMS στη γιορτή τους ενώ συναντώμενος μαζί τους, θα φιληθεί με αυτούς σταυροειδώς ακόμη και αν συναντηθούν… τρείς φορές την ίδια ημέρα.

ΕΙΝΑΙ επίσης αυτός ο ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ», που ευρισκόμενος κυρίως στα Βουλευτικά έδρανα της Αντιπολίτευσης και κατ’ επέκταση χωρίς να είναι υποχρεωμένος να αποδειχθεί συνεπής «ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ» στους συμπολίτες-ψηφοφόρους του αφού δεν κυβερνά το κόμμα μας, άρα δεν μπορώ να ικανοποιήσω τα αιτήματα σας, λέγω όμως σε όλα… ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!

ΝΑΙ σε οτιδήποτε του ζητηθεί, για να το κάνει όμως, όταν το κόμμα μας (τους) γίνει Κυβέρνηση και θα ασκεί εξουσία.

ΕΜΠΑΙΖΟΝΤΑΣ και εξαπατώντας, εν γνώσει του,  αφελείς πολίτες-συμπολίτες που πείθονται από τις δεσμεύσεις του.

ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με πλείστα όσα προβλήματα, που στην απελπισία τους «γαντζώνονται» ακόμη και από τον ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗ και πολιτικό απατεώνα Βουλευτή, με την ελπίδα εκλεγόμενος  αυτός ή επανεκλεγόμενος ως Κυβερνητικός αυτή τη φορά με την δική τους ψήφο… βεβαίως-βεβαίως, να τους λύσει τα προβλήματα. ΑΛΛΩΣΤΕ ως γνωστόν, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…

ΚΑΙ καλά θα αναρωτηθείτε, ο ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ Βουλευτής, ΤΙ θα πει σε όσους-όσα έταξε προεκλογικά αν τελικά γίνει Κυβερνητικός και δεν θα μπορεί εκ των πραγμάτων να υλοποιήσει αυτά;

ΜΑ ακριβώς επειδή είναι πολιτικάντης και όχι πολιτικός, δηλαδή πολιτικός ΠΑΠΑΤΖΗΣ, ούτε καν το σκέφτεται αυτό. ΑΥΤΟΣ το μόνο που σκέφτεται είναι η εκλογή - επανεκλογή του και όσον αφορά υποσχέσεις και δεσμεύσεις, όλο και κάτι θα βρει για να… «ΧΡΥΣΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΠΙ» στους δυστυχώς παραμένοντας και μετεκλογικά, αφελείς ψηφοφόρους-συμπολίτες.

ΘΑ ξανά-πάει στο… μνημόσυνο, θα τους ξανά-φιλήσει όπου τους συναντήσει, θα ξανά-χορέψει στο γάμο του γιου τους  και τελικά θα βρει δικαιολογίες για να δικαιολογήσει τα πολιτικό παπατζιλίκι του.

ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ότι ο ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ πέραν των προαναγραφόμενων, έχει ΠΟΛΙΤΙΚΟ STATUS … «χαμηλό βαρομετρικό» !

ΣΥΝΗΘΩΣ είναι «πολιτικός» χωρίς πολιτική συγκρότηση και αναλυτική πολιτική σκέψη, χωρίς πολιτική υποδομή, θεωρητική και ιδεολογική κατάρτιση και a priori ανίκανος να προσφέρει στον τόπο ως Βουλευτής, κυρίως Κυβερνητικός. ΑΦΟΥ όμως είναι ικανός να πείθει τις μάζες και να τον εκλέγουν, ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΗ μεν, ΜΑΓΚΙΑ του, δε!

ΚΑΙ σε κάθε περίπτωση ισχύει και για τη δική του περίπτωση αλλά και όλων ημών, το Ευαγγελικό «ΤΟΙΟΥΤΟΣ ΗΜΙΝ ΕΠΡΕΠΕΝ ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ» ή όπως λέγει ο θυμόσοφος λαός μας «ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ - ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ»!!

 

ΚΑΤΑ τα λοιπά, καλή επιτυχία στις προσεχείς εκλογές στον «δικό» μας, γνωστό τοις πάσι, σε κατάλαβαν πλέον, σε πήραν όλοι χαμπάρι, πρόσεξε όμως μη έλθει η ώρα και σε πάρουν με τις πέτρες, ντόπιο ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗ-ΠΑΠΑΝΤΖΗ… «ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΜΙΑΚΙΑ» όπως είναι το εύστοχο παρατσούκλι του, επ’ αγαθώ(;) του τόπου, βεβαίως-βεβαίως…

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια