ΤΟΠΙΚΟ Μ-Λ ΚΚΕ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΟΠΙΚΟ Μ-Λ ΚΚΕ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Για την :

  • ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

  • ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

  • ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

 

Η αποχώρηση του Καμμένου από την κυβέρνηση και η διάλυση ουσιαστικά του κόμματος των ΑΝΕΛ έθεσε τέρμα στην τετράχρονη διακυβέρνηση της χώρας από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο Τσίπρας αναζητά την επόμενη εβδομάδα ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή - σε συνθήκες πολιτικής κρίσης και αστάθειας - έχοντας την αμέριστη στήριξη των ξένων αφεντικών του, ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και ΕΕ  και λεηλατώντας τους βουλευτές των υπό διάλυση κομμάτων ΑΝΕΛ, Ποτάμι, κ.α. Αποκλειστικό σκοπό έχει να διασώσει την κυβέρνησή του από ναυάγιο και να εξασφαλίσει την υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η εγχώρια γενικευμένη πολιτική κρίση  - κυβερνητική και ευρύτερη -οφείλεται πρωταρχικά στην τελική υποταγή όλων των αστικών κομμάτων - και του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβανόμενου - στο καθεστώς της επιτροπείας των δανειστών και τη μνημονιακή βαρβαρότητα που αυτό έχει επιβάλει. Γεγονός που τα έχει φέρει αντιμέτωπα με την πλατιά λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή.

Η πολιτική κρίση τροφοδοτείται και οξύνεται ακόμη περισσότερο από τις πυκνές εξελίξεις και κυρίως με όσα  διαδραματίζονται γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών που  δεσπόζουν και πυροδοτούν, τώρα, τις πολιτικές εξελίξεις.

Η ισχυρή παρέμβαση των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και οι πιέσεις τους για την υπογραφή της Συμφωνίας, οι οποίες έγιναν ασφυκτικές πριν και κατά τις διαδικασίες επικύρωσής της στη Βουλή της πΓΔΜ, μεταφέρονται τώρα, απροκάλυπτα, και στην Ελλάδα, ενόψει της ανάλογης διαδικασίας. Η επίσκεψη της Μέρκελ ήρθε να το επιβεβαιώσει εμφατικά, με μια επίδειξη της γερμανικής ισχύος και επικυριαρχίας.

Η «πολυσχιδής» ανάμειξη και οι ασύδοτες παρεμβάσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζ. Πάιατ  υπογραμμίζουν  διαρκώς την ωμή επιβολή της αμερικανικής επιρροής, η οποία έχει απογειωθεί επί ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η μεγάλη όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών (ΗΠΑ - ΕΕ ΡΩΣΙΑ - ΚΙΝΑ) παγκόσμια επιταχύνει τις  αμερικανονατοϊκές μεθοδεύσεις και στα Δυτικά Βαλκάνια και επισπεύδει την  ενσωμάτωση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την η ένταξή της στην ΕΕ.

Οι επικυρίαρχοι υπαγορεύουν και επιβάλλουν το πλαίσιο και τους όρους τους και οι κυβερνήσεις των δυο χωρών - Ελλάδας και πΓΔΜ - ευθυγραμμίζονται  για την  επιτυχή έκβαση των σχεδιασμών των προστατών τους ιμπεριαλιστών, επικαλούμενες υποκριτικά την εξυπηρέτηση, τάχα, εθνικών συμφερόντων.

  Και  στις δυο χώρες, η διατεταγμένη επικύρωση της Συμφωνίας προωθείται μέσα από υπόγειες διεργασίες ανοικτής ή συγκαλυμμένης εξαγοράς και πολιτικών μετακινήσεων βουλευτών.  Γνωστή, και  δοκιμασμένη η  μέθοδος της ιμπεριαλιστικής ανάμειξης όπου γης με τα  ενεργούμενά της και τους  κατά  τόπους  ασπόνδυλους πολιτικούς.

 

 

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια