ΚΑΘΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΤΑΚΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΣΥΓΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΑΘΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΤΑΚΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΣΥΓΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.

Μια έκπληξη με ισχυρούς συμβολισμούς έκρυβε η ανακοίνωση των υποψηφίων της Δημοκρατικής Ευθύνης για τις επικείμενες εκλογές.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τοποθετήθηκε ο Τάκης Λαζαρίδης. Ο κ. Λαζαρίδης ήταν συγκατηγορούμενος του Νίκου Μπελογιάννη αλλά λόγω του νεαρού της ηλικίας του δεν οδηγήθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα, η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια. Ο κ. Λαζαρίδης είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι» ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας του υπήρξε ηγετικό τέλειος του ΚΚΕ και εκτελέστηκε στην Καισαριανή την 1η Μαΐου του 1944.

«Αποφάσισα να σηκωθώ από τον καναπέ έστω και σε αυτή την ηλικία γιατί πιστεύω ότι η πατρίδα μας είναι ένα καράβι που έχει αρχίσει να μπάζει νερά και κάθε πολίτης πρέπει να κάνει ότι περνά από το χέρι του για να μην βουλιάξει», τόνισε στην ομιλία του.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα είναι και ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος που πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας πολιτικός φορέας αποτελούμενος «από πρόσωπα που δεν είναι ευρέως γνωστά αλλά έχουν σημαντική επαγγελματική και πολιτική παρουσία στις τοπικές κοινωνίας».

Στην τοποθέτηση του ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι στην αρχή πολλοί του έλεγαν ότι το εγχείρημα αυτό είναι μάταιο αλλά διαψεύδονται. Τόνισε ότι η διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων δεν ήταν εύκολη υπόθεση και χαρακτήρισε τα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Ευθύνης «ψηφοδέλτια ποιότητας» που «προέρχονται από τον πραγματικό κόσμο» και αποτελούνται από νέους και έμπειρους ανθρώπους που θεωρούν την πολιτική πεδίο ευθύνης και όχι προσωπικής ανέλιξης.

Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του καθηγητή Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης Θεοφάνη Τάση με αντικείμενο τη θυμοκρατία, την ψηφιοκρατία και το μέλλον της φιλελεύθερης δημοκρατίας.

Στην τοποθέτηση του ο πολιτικός επικεφαλής της Δημοκρατικής Ευθύνης, Θωμάς Παπαλιάγκας, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε στα δυόμιση χρόνια και η οποία κορυφώνεται με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του κόμματος εστιάζοντας στα 4 προτάγματα του.

Στην αναθέσμιση της χώρας, την πολιτική σταθερότητα, την αλλαγή της λειτουργίας του κράτους και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΓΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΟΣ/ΧΩΡΟΤΑΚΤΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΜΙΤΤΑΚΟΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΣ

ΚΑΛΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΕΦΑΑ

 

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια