Η ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ - ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΕΝΤΡΑ ΤΩΝ ΧΑΛΚΕΙΩΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΩΝ ΛΑΣΠΟΛΟΓΩΝ;

Η ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ - ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΕΝΤΡΑ ΤΩΝ ΧΑΛΚΕΙΩΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΩΝ ΛΑΣΠΟΛΟΓΩΝ;.

Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα, Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…

(ΜΠΈΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ)

 

 

 

                                                                            

ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ΘΕΜΕΛΙΟ», ένα λίαν ενδιαφέρον βιβλίο με συγγραφέα τον δημοσιογράφο της ιστορικής και από τις πλέον ανεξάρτητες εφημερίδες των Αθηνών «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», επίσης θεωρούμενο ανεξάρτητο και ακηδευμόνευτο, χωρίς «προστάτες» και «νταβατζήδες» στο χώρο του Τύπου Γιάννη Παντελάκη με τίτλο «Η ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ» (20+1 ιστορίες κιτρινισμού).

ΣΕ αυτές τις πραγματικές ιστορίες που διαδραματίστηκαν στο πρόσφατο, κυρίως όμως στο απώτερο παρελθόν για ευνόητους λόγους, ο συγγραφέας-δημοσιογράφος αποτυπώνει στο χαρτί, περιπτώσεις ανθρώπων που ασκούσαν εξουσία αλλά και απλών καθημερινών πολιτών, που έπεσαν ΘΥΜΑΤΑ στην κυριολεξία ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ. ΑΝΘΡΩΠΩΝ οι οποίοι λόγω κατασκευασμένων «ιστοριών» στις οποίες υποτίθεται πρωταγωνιστούσαν οι ίδιοι, κατά μείζονα λόγο «ΚΙΤΡΙΝΩΝ», βρέθηκαν «κρεμασμένοι στα μανταλάκια» από περιθωριακά έντυπα δημοσιογραφικού «κιτρινισμού», ή διαπομπεύθηκαν από τηλεοπτικές εκπομπές με παρουσιαστές-παρουσιάστριες ΤΗΛΕ-ΠΕΡΣΟΝΕΣ ικανές για όλα, χωρίς ηθικούς φραγμούς και αναστολές, προκειμένου να κάνουν «νούμερα» τηλεοπτικά ή να πουλήσουν περισσότερα φύλλα τα έντυπα.

ΠΟΛΛΟΙ από αυτούς τους πολίτες που «κατακρεούργησαν» ΑΛΗΤΕΣ «δημοσιογράφοι» κατ’ευφημισμόν και σπιλώθηκαν, εξοντώθηκαν επαγγελματικά, οικογενειακά και περιθωριοποιήθηκαν κοινωνικά, κάποιοι αυτοκτόνησαν και κάποιο άλλοι… «ΣΑΛΕΨΑΝ» χωρίς υπερβολή.

ΚΑΝΟΥΜΕ σήμερα αυτή την εκτενή εισαγωγή με αναφορά στο βιβλίο αυτό του κατά γενική ομολογία έντιμου, αξιόπιστου και ανεξάρτητου πέραν των αναγνωρισμένων από όλους ικανοτήτων του δημοσιογράφου, γιατί συνδέεται με πρόσφατα δημοσιεύματα και αναρτήσεις, όχι για πρώτη ούτε για τελευταία δυστυχώς εκτιμούμε φορά, ΤΟΠΙΚΩΝ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ Μέσων Ενημέρωσης. ΤΑ οποία αναπαρήγαγαν έτσι στα… τυφλά, χωρίς καμία διασταύρωση της «είδησης»(;), χωρίς να επικοινωνήσουν με τους φερόμενους ως ελεγχόμενους, από κάποια Αθηναϊκά SITE. ΟΡΙΣΜΕΝΑ μάλιστα από αυτά τα Τοπικά-Περιφερειακά SITE, όχι μόνο αναπαρήγαγαν και ανήρτησαν αυτούσια την «είδηση» από το Αθηναϊκό, αλλά την… εμπλούτισαν και με δικά τους «στοιχεία»!

ΚΑΤ’ΑΡΧΗΝ, πριν αναφερθούμε σε τι αναφερόταν οι «ειδήσεις» αυτές, επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά το ΧΑΟΣ χωρίς υπερβολή που κυριαρχεί στον ΑΧΑΝΗ χώρο του ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Ο οποίος, παρά τις Κυβερνητικές δεσμεύσεις και των σημερινών Κυβερνόντων αλλά και των προηγούμενων ότι θα «ΟΡΙΟΘΕΤΗΘΕΙ». ΟΤΙ θα μπουν κανόνες, όροι και όρια. ΟΤΙ θα σταματήσει επί τέλους αυτός να είναι ΑΣΥΔΟΤΟΣ. ΟΤΙ δεν είναι δυνατό, ο κάθε πικραμένος πολίτης ή και… πολιτικός, να «ΦΤΙΑΧΝΕΙ» μια ιστοσελίδα, ένα BLOG, ένα SITE και να αναρτά σε αυτό, ότι αυτός θεωρεί είδηση ή κατασκευάζει ως είδηση, προκειμένου να πλήξει ηθικά ή πολιτικά, αναλόγως ποιός είναι ο χρήστης και ποιόν στοχοποιεί. ΜΕ τα περισσότερα μάλιστα από τα SITE αυτά, ουσιαστικά να είναι… «ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ» και ταυτότητας. ΚΑΙ για να μη εντοπίσει ο κάθε θιγόμενος, ποιός κρύβεται ουσιαστικά πίσω από αυτά «ΒΑΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ»… ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ όπως ενίοτε συμβαίνει. ΧΩΡΙΣ ουσιαστικά να ελέγχονται αυτά έστω και μετά από επώνυμες καταγγελίες ή μηνύσεις από θιγόμενους, λόγω φόρτου υποχρεώσεων να επιληφθεί αυτών, η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ! ΜΕ το «ΕΓΚΛΗΜΑ» όμως να έχει ήδη διαπραχθεί από τους πιθανούς φερόμενους ως δράστες και οι στοχοποιημένοι από αυτούς, να έχουν εκτεθεί δημοσίως.

ΚΑΙ τώρα στις καθ΄ημάς, περιφερειακές-τοπικές ψευδείς όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια αναρτήσεις, που στην συγκεκριμένη περίπτωση, γιατί κανείς δεν ξέρει προσεχώς ΠΟΙΟΙ-ΠΟΥ-ΠΟΙΟΝ και ΓΙΑΤΙ θα στοχοποιήσουν. ΑΝΑΡΤΑ λοιπόν ένα Αθηναϊκό SITE, «δημοσίευμα», λέμε τώρα, σύμφωνα με το οποίο ελέγχονται Πανελλαδικά ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ και ΔΗΜΟΙ στα οικονομικά τους και μάλιστα από… ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ!!

ΣΤΗΝ περί ου ο λόγος ανάρτηση αυτού του Αθηναϊκού SITE, φερόταν ως ελεγχόμενη η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ. ΜΑΛΙΣΤΑ δε τα Περιφερειακά-Τοπικά SITE που αναπαρήγαγαν αμάσητη την… «είδηση», μας ενημέρωναν(;) ότι από το σύνολο των Περιφερειών της Χώρας, η μόνη που ελεγχόταν ήταν η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ!

ΕΝΩ από τους τριακόσιους είκοσι πέντε (325) συνολικά Δήμους της Χώρας,  ελέγχονται δώδεκα (12) με από αυτούς της Ηπείρου να φέρεται ως ελεγχόμενος, μόνο ο… ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ!

ΕΝΑ μάλιστα από τα SITE αυτά, για να δώσει έμφαση υποθέτουμε στην… συγκλονιστική «είδηση», παράλληλα με αυτή, ανήρτησε και το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου, με ένθετη την ΦΩΤΟ του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, για να εμπεδώσουν καλύτερα (την «είδηση»), υποθέτουμε, οι συμπολίτες.

Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ της παραπληροφόρησης, της διασποράς και κατασκευής ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ σε όλο της το μεγαλείο!

ΚΑΙ μάλιστα εν γνώσει αυτών που τις «αναπαρήγαγαν» από το Αθηναϊκό SITE, γιατί θεωρούμε ότι γνώριζαν τι γίνεται με την Περιφέρεια και τους Δήμους της Ηπείρου όσον αφορά τυχόν διενέργεια σε αυτούς οικονομικών ελέγχων, για να θεωρούν εαυτούς δημοσιογράφους. ΑΝ δεν γνώριζαν, τότε πως ΑΝΑΡΤΟΥΝ μια είδηση, χωρίς να διασταυρώσουν την αξιοπιστία της; ΕΠΕΙΔΗ την ανήρτησε το συγκεκριμένο Αθηναϊκό SITE και αυτό βόλευε τις όποιες  σκοπιμότητες, όποιων βρίσκονται πίσω από αυτό;

ΑΣ απαντήσει σε αυτό η τοπική κοινωνία. ΠΟΙΑ είναι τελικά η πραγματικότητα; ΓΙΑ μεν την Περιφέρεια την απάντηση έδωσε με οργίλο ύφος και δικαιολογημένα «εκραγείς» στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης αλλά και υποψήφιος… μη ξεχνιόμαστε, στις προσεχείς εκλογές.

ΓΙΑ δε τον Δήμο Φιλιατών, η Δημοτική Αρχή με σχετική ανακοίνωση της, αποκαθιστά την ΑΛΗΘΕΙΑ και ενημερώνει τους δημότες της για το πώς έχουν τα πράγματα.   ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ, για την Περιφέρεια Ηπείρου, πράγματι ζητήθηκαν, όχι όμως μετά από εισαγγελική παρέμβαση, αλλά από οικονομικούς ελεγκτές, συγκεκριμένα στοιχεία για τυχόν… συναλλαγή αυτής, σε επίσης συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, με κατάστημα εστίασης της πόλης των Ιωαννίνων. ΟΠΩΣ τελικά διαπιστώθηκε από τον έλεγχο για τις… επίμαχες χρονικές περιόδους και ειδικότερα για τα έτη 2011 και 2013, η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ με την εν λόγω επιχείρηση εστίασης δεν είχε ΚΑΜΙΑ συναλλαγή. ΤΑ έτη αυτά όμως, έγιναν οι γάμοι των παιδιών του Περιφερειάρχη!! ΤΥΧΑΙΟ; ΑΣΦΑΛΩΣ και ΟΧΙ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ κάποιοι άθλιοι τύποι, επιχείρησαν να συνδέσουν το γεγονός αυτό με φερόμενη ως συναλλασσόμενη με την Περιφέρεια επιχείρηση εστίασης, θεωρώντας προφανώς ή βασιζόμενοι σε κάποιους… πληροφοριοδότες που βρίθουν στις περιπτώσεις αυτές, ότι ίσως… «ΒΓΑΛΟΥΝ ΛΑΥΡΑΚΙ» και το εκμεταλλευτούν βεβαίως πολιτικά. ΠΩΣ; ΜΕ το ενδεχόμενο ο ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ να έκανε τους γάμους των παιδιών του εκεί και να… ΠΛΗΡΩΣΕ η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ!! ΜΑ καλά, τόσο πολύ τον υποτιμούν; ΗΤΑΝ δυνατό να κάνει κάτι τέτοιο, όχι μόνο ο Καχριμάνης, ο οποιοσδήποτε στη θέση του, ακόμη και αν ήθελε να παρανομήσει; ΕΛΕΟΣ!! ΤΕΛΙΚΑ απεδείχθη «ΑΝΘΡΑΚΕΣ ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ», αλλά ο ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ «κρεμάστηκε στα μανταλάκια»…

ΟΣΟΝ αφορά το Δήμο Φιλιατών, γνωρίζουμε σχεδόν όλοι οι παροικούντες την τοπική Ιερουσαλήμ ή σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να γνωρίζουμε και αν δεν γνωρίζουμε ΡΩΤΑΜΕ-ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ και μετά εκθέτουμε ανθρώπους και επιχειρούμε την πολιτική τους σπίλωση για διαφορετικούς ο κάθε ένας λόγους, ότι πράγματι διενεργήθηκαν έλεγχοι στα οικονομικά του. ΚΑΙ μάλιστα οι έλεγχοι αυτοί είναι μέχρι σήμερα σε εξέλιξη, διενεργούμενοι τους τελευταίους μήνες και όχι εσχάτως όπως… ανακάλυψε το «λαγωνικό» της ΒΡΩΜΙΚΗΣ, αναπαραγόμενης και από τοπικά μέσα, «δημοσιογραφίας» των Αθηνών. ΟΙ έλεγχοι όμως αυτοί από οικονομικούς ελεγκτές και όχι κατόπιν εισαγγελικής εντολής, ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ τα οικονομικά πεπραγμένα της ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ αλλά άλλης, του παρελθόντος.

ΩΣ ελεγχόμενη όμως, φερόταν σύμφωνα με το «ρεπορτάζ»(;) αυτό, η σημερινή και μάλιστα ως μία (1) από τις δώδεκα (12) συνολικά ελεγχόμενες Πανελλαδικά, σε σύνολο τριακοσίων είκοσι πέντε (325) Δήμων όπως προαναφέρουμε.

 

 

ΤΕΛΙΚΑ «ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ» και για τον Δήμο Φιλιατών. ΓΙΑ του οποίου τη σημερινή Δημοτική Αρχή, γνωρίζουν πολύ καλά οι Δημότες του πρωτίστως και κυρίως, αν διαχειρίζεται με απόλυτη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, εντιμότητα και χρηστότητα το Δημόσιο Χρήμα. ΤΟ μόνο που τελικά κατόρθωσαν τα δημοσιεύματα αυτά, εκτός από το να ενισχύσουν την άποψη της πλειοψηφίας των πολιτών για την αξιοπιστία δημοσιογράφων και δημοσιογραφούντων, ήταν να πλήξουν για μια ακόμη φορά, την ούτως ή άλλως ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ  της ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ. ΚΑΙ να καταφέρουν ένα επίσης ΚΑΙΡΙΟ πλήγμα στην ΑΠΗΧΗΣΗ προς την κοινή γνώμη των Μέσων Ενημέρωσης σε κεντρικό αλλά και τοπικό-Περιφερειακό επίπεδο. ΕΝ αναμονή λοιπόν του επόμενου ανάλογου… «δημοσιογραφικού χτυπήματος», για να ΙΣΟΠΕΔΩΘΕΙ ολοκληρωτικά τελικά και να κονιορτοποιηθεί η έγκυρη, υπεύθυνη και αξιόπιστη δημοσιογραφία…

 

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια