ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ-ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΣΟΙ ΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ-ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΣΟΙ ΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.

Στα 13.089.621,90 €  ανέρχεται η χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών για 31 έργα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Θεσπρωτίας τα έτη 2015-2018 σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΥΠΕΣ.Συνολικά οι χρηματοδοτήσεις δράσεων για την αυτοδιοίκηση πανελλαδικά κατά τα έτη 2015-2018 διαμορφώθηκαν στα 975.333.000€ ως σήμερα ενώ το διάστημα 2012-2014  ανέρχονταν στα 7.970.000 € αποδεικνύοντας ότι υπήρξε κατακόρυφη αύξηση σε κονδύλια προς τις τοπικές κοινωνίες.

 


Ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης δήλωσε σχετικά:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης, με 60% μείωση της κρατικής επιχορήγησης κατά τα πρώτα χρόνια της. Εμείς με στοχευμένες δράσεις την βγάλαμε από την κρίση, τα νούμερα μιλούν από μόνα τους και η σύγκριση με την προηγούμενη κυβέρνηση είναι συντριπτική. Νομίζω ότι όσοι μιλούσαν για την χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών, οφείλουν μια συγγνώμη προς τους πολίτες για τα πεπραγμένα τους».   
                     

Σχετικά με το νομό Θεσπρωτίας ο Μάριος Κάτσης τόνισε πως  « Ο νομός μας παίρνει  ότι του αναλογεί και με το παραπάνω.  Από τον Φιλόδημο και μόνο,  κατευθύνονται το 2018, στην Ήπειρο γύρω στα 37εκ € , για την υλοποίηση βασικών υποδομών στην ύδρευση, την αποχέτευση, την αντιπλημμυρική προστασία, την επανάχρηση δημοτικών  κτηρίων, την αγροτική οδοποιία, τα μηχανήματα έργου, τις παιδικές χαρές κ.α . Σε όλα αυτά η Θεσπρωτία συμμετέχει και με τους 3 δήμους με δεκάδες έργα πνοής αξίας πάνω από 2.5εκ € και έπεται συνέχεια. Αν συνυπολογίσουμε και τα έργα του ΠΔΕ και του ΕΣΠΑ μιλάμε για μια συνθήκη που διαμορφώνει μια τελείως διαφορετική μέρα στον τόπο μας όταν αυτά ολοκληρωθούν. Είναι ευθύνη των τοπικών αρχών να συμμετέχουν με ώριμες μελέτες και να κατανείμουν τα έργα σε όλη την επικράτεια και σύμφωνα με τις ανάγκες και μάλιστα με αποτελεσματικότητα ώστε να μην χάνονται ευκαιρίες. Οι πολίτες μπορούν και πρέπει πλέον να διεκδικούν πράγματα που βελτιώνουν τους όρους διαβίωσης τους.


Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια