Παράδοση στην κυκλοφορία του τελευταίου τμήματος της Ιονίας Οδού-Μάριος Κάτσης:Η Ήπειρος βγαίνει οριστικά και αμετάκλητα από την απομόνωση

Παράδοση στην κυκλοφορία του τελευταίου τμήματος της Ιονίας Οδού-Μάριος Κάτσης:Η Ήπειρος βγαίνει οριστικά και αμετάκλητα από την απομόνωση.

Παραδόθηκε Πέμπτη 3 Αυγούστου στην κυκλοφορία από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης το τελευταίο βόρειο τμήμα της Ιόνιας Οδού (Πέρδικα – Α/Κ Εγνατίας, Ιωάννινα) στην οποία παρευρέθηκε προσκεκλημένος ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης.

 

Πρόκειται για το τελευταίο τμήμα, περίπου 14 χιλιομέτρων, με την παράδοση του οποίου η Ιόνια Οδός γίνεται ένας ενιαίος, ολοκληρωμένος, σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος, που θα ενώνει την Αθήνα με τα Ιωάννινα σε 3,5 ώρες ενώ από την Ηγουμενίτσα . Με την παράδοση του τελευταίου τμήματος στην κυκλοφορία, η διάρκεια της διαδρομής από Πέρδικα Ιωαννίνων στον κόμβο της πόλης με την Εγνατία Οδό μειώνεται στο μισό.

Ο κ. Κάτσης σε δηλώσεις του μετά το τέλος της εκδήλωσης δήλωσε : « Η Ήπειρος και η Θεσπρωτία βγαίνει σήμερα οριστικά από την απομόνωση και πλέον συνδέεται πλέον με ασφαλείς και σύγχρονους αυτοκινητόδρομους τόσο με το βορά όσο και το νότο της χώρας. Πρόκειται για έργο αναμφισβήτητα αναπτυξιακό που ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ και εντός χρονοδιαγράμματος χωρίς να πληρώσει ο ελληνικός λαός τα πανωπροίκια σε εργολάβους ενώ τα έργα ήταν παγωμένα και έκαναν εικονικά εγκαίνια με δανεικές μπουλντόζες. Αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν, και η χώρα βαδίζει σταδιακά στην ομαλότητα και στην νέα σελίδα της βιώσιμης ανάπτυξης».   

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ

 

“Σήμερα είναι μια άλλη ημέρα για την Ήπειρο που ήταν απομονωμένη. Έγινε η γενναία προσπάθεια με την Εγνατία,,  σήμερα γίνεται και με την Ιόνια Οδό,", υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση για την παράδοση στην κυκλοφορία του τελευταίου τμήματος της Ιόνιας Οδού, από την Πέρδικα μέχρι τον κόμβο της Εγνατίας Οδού. Η εκδήλωση  έγινε παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου κ.κ. Βούρδα - Δέδε, των   Αντιπεριφερειαρχών  Τ. Καλογιάννη – Β. Ψαθά., Δημάρχων, του βουλευτή Ι, Στέφου, του πρώην Υπουργού Στ. Καλογιάννη, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων του τεχνικού κόσμου,  στελεχών και εργαζομένων της  ΤΕΡΝΑ Α..Ε.

Ο Περιφερειάρχης  ανέφερε ότι από την πλευρά της Περιφέρειας, έγινε ο, τι ήταν δυνατόν για να μη καθυστερήσει το έργο, προσθέτοντας ότι η συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρία ήταν "άψογη" , ευχαριστώντας για αυτή,  τη Διοίκηση, τα στελέχη της και όλους όσοι εργάστηκαν για την κατασκευή του σύγχρονου οδικού άξονα. Ο  κ. Αλεξ. Καχριμάνης παράλληλα ζήτησε  να υπάρξει και συνέχεια των έργων: "Εμείς στην Ήπειρο λέμε και σε άλλα με υγεία. Θέλουμε αυτός ο δρόμος να φτάσει μέχρι την Κακαβιά και να ενωθεί με την Πρέβεζα" τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι η Περιφέρεια έχει στη διάθεσή της, (από το ΕΣΠΑ), δεσμευμένα κονδύλια για τμήματα των δύο δρόμων. Τέλος αναφέρθηκε και στην ανάγκη να  αντιμετωπιστεί η  εκκρεμότητα που υπάρχει με το αεροδρόμιο, την οποία,  εξέφρασε την ελπίδα ότι, "θα τη λύσουμε όλοι μαζί".

"Συγχαρητήρια και όλοι μαζί για την Ήπειρο του αύριο", είπε κλείνοντας τον χαιρετισμό του.

 

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια