"ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ" ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ-ΔΙΟΡΙΣΤΕ...ΑΒΕΡΤΑ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ-ΡΥΘΜΙΣΗ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ

"ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ" ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ-ΔΙΟΡΙΣΤΕ...ΑΒΕΡΤΑ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ-ΡΥΘΜΙΣΗ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ .
Με τον πρόσφατα ψηφισθέντα “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ” πέραν της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση, ο ΣΥΡΙΖΑ με μια πονηρή διάταξη άμεσης εφαρμογής, αύξησε των αριθμό των Ειδικών Συνεργατών των δημάρχων και μάλιστα κατά πολύ.
Ως γνωστόν οι δήμαρχοι ως Ειδικούς Συνεργάτες ουσιαστικά διορίζουν όποιον θέλουν, αμέσως και χωρίς ΑΣΕΠ κλπ, με αποτέλεσμα να πρόκειται για θέσεις περιζήτητες και μάλιστα με καλό μισθό που υπερβαίνει τα 1.000 € μηνιαίως. Δίκαια χαρακτηρίζονται ως «θέσεις ρουσφέτι».
Συγκεκριμένα με το...
άρθρο 213 του Ν.4555/2018 που ισχύει από 19-7-2018 κάθε δήμαρχος πλέον θα μπορεί πλέον να έχει τόσους ειδικούς συνεργάτες, όσοι είναι και οι αντιδήμαρχοι που έχει. Δηλαδή σχεδόν διπλασιάζει τον αριθμό των Ειδικών Συνεργατών.
Ενδεικτικά στο δήμο Ιωαννιτών από 5 γίνονται 9, στο δήμο Ζίτσας από 3 γίνονται 5, στο δήμο Βορ. Τζουμέρκων από 3 γίνονται 5, στο δήμο Δωδώνης από 2 γίνονται 4 κλπ.
Και το βέβαιο είναι ότι –εν όψει μάλιστα και των δημοτικών εκλογών- οι πιέσεις των ψηφοφόρων προς τους δημάρχους για διορισμό στις περιζήτητες αυτές θέσεις είναι ιδιαίτερα έντονες, αφού αυτοί αποκλειστικά επιλέγουν…
 
Τι αναφέρει ακριβώς το άρθρο 213 του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ ότι ισχύει πλέον από 19 Ιουλίου 2018:
«Άρθρο 213 Ειδικοί Σύμβουλοι - Επιστημονικοί Συνεργάτες - Ειδικοί Συνεργάτες στους δήμους 
Η παρ. 1 του άρθρου 163 του ν. 3584/2007 (Α' 143) αντικαθίσταται ως εξής:
“1. Σε κάθε δήμο συνιστώνται θέσεις Ειδικών Συμβούλων ή Ειδικών Συνεργατών ή Επιστημονικών Συνεργατών, συνολικού αριθμού ίσου με τον αριθμό των Αντιδημάρχων του δήμου, σύμφωνα με το άρθρο 59 παρ. 2 του ν. 3852/2010. Ειδικά για τους δήμους με μόνιμο πληθυσμό, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής…”»
 
Τι ίσχυε μέχρι τις 18 Ιουλίου 2018 και καταργήθηκε
«Σε Δήμους με αριθμό αντιδημάρχων έως δύο (2) συνίσταται μια (1) θέση, έως τέσσερεις (4) συνιστώνται δύο (2) θέσεις, έως πέντε (5) συνιστώνται τρείς (3) θέσεις, έως έξι (6 ) συνιστώνται τέσσερεις (4) θέσεις, έως (8) συνιστώνται πέντε (5) θέσεις, έως εννέα (9 ) συνιστώνται έξι (6) θέσεις, έως δώδεκα (12) συνιστώνται επτά (7) θέσεις ενώ από (13) και άνω συνιστώνται οκτώ (8) θέσεις


Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια