ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΟΥΣΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΜΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΟΥΣΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΜΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ.

Η πορεία των συνομιλιών Ελλάδας- Αλβανίας αποτέλεσε το κυρίαρχο θέμα στην συνέντευξη που έδωσε ο Αλβανός Υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι στην «Φωνή της Αμερικής». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση του Μπουσάτι για το Τσάμικο, ζήτημα που αναδείχθηκε και σε κεντρικό της συγκεκριμένης συνάντευξης.

Ο Μπουσάτι, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται η ελληνική πλευρά, ανέφερε ότι το Τσάμικο αποτελεί τμήμα της επίσημης εξωτερικής πολιτικής της χώρας του και... προέβλεψε ότι θα επέλθει συμφωνία με την Ελλάδα! «Λέτε πως η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τσάμικο ζήτημα. Μπορώ να σας πω ότι και για άλλα ζητήματα είχαμε καταστάσεις εντελώς διαφορετικής αντίληψης από πλευράς μας και απ’ την Ελλάδα. Αλλά με βούληση, με συνομιλίες και με εργασία οι πλευρές έχουν καταφέρει να συγκλίνουν τις θέσεις τους. Εγώ ελπίζω που δεν θα είναι μακρινή η ημέρα που η Αλβανία και Ελλάδα θα έχουν να συγκλίνουν στις στάσεις τους και για την υπόθεση αυτή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπουσάτι. Ακολουθούν αναλυτικά αποσπάσματα από την συνέντευξη. ΚΑΙ κατέληξε λέγοντας: «Η στάση μας υπήρξε αμετακίνητη και σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίο εμείς έχουμε συλλάβει το χειρισμό του τσάμικου ζητήματος, βάζοντας τις κόκκινες γραμμές που έχουν σχέση με την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, με την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών του ανθρώπου, με την ατομική ευθύνη και όχι την κοινοτική, με το δικαίωμα να μνημονεύονται διάφορες όψεις τις ιστορίας όπου συμπεριλαμβάνεται και η τσάμικη υπόθεση, με το δικαίωμα απόλαυσης ιδιοκτησίας.

 

Εσείς στη συνέχεια λέτε πως η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει (τσάμικο ζήτημα). Μπορώ να σας πω ότι και για άλλα ζητήματα είχαμε καταστάσεις εντελώς διαφορετικής αντίληψης από πλευράς μας και απ’ την Ελλάδα. Αλλά με βούληση, με συνομιλίες και με εργασία οι πλευρές έχουν καταφέρει να συγκλίνουν τις θέσεις τους. Εγώ ελπίζω που δεν θα είναι μακρινή η ημέρα που η Αλβανία και Ελλάδα θα έχουν να συγκλίνουν στις στάσεις τους και για την υπόθεση αυτή.

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια