ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ - ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΔΕ.ΚΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ - ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΔΕ.ΚΟ.

Προκαλούν οι Κυβερνώντες με την επιεικώς απαράδεκτη και μάλιστα εκπρόθεσμη τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και ειδικότερα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες»,δίνοντας με αυτή, αυξήσεις έως και 60% στους μισθούς διοικητικών στελεχών συγκεκριμένων ΔΕΚΟ που εποπτεύονται από το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

ΚΑΙ το προκλητικότερο είναι ότι αυτή, η τροπολογία-πρόκληση, κατετέθη την ημέρα  που η Ελλάδα θρηνούσε τους νεκρούς της, θύματα της πρόσφατης τραγωδίας απο τις καταστροφικές πυρκαγιές. Σύμφωνα λοιπόν με την τροπολογία αυτή, εξαιρούνται πλέον από το ανώτατο όριο αποδοχών των 4.631 ευρώ που ισχύει σήμερα (μισθός γενικού γραμματέα υπουργείου) οι πρόεδροι, οι διευθύνοντες σύμβουλοι και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι των δημοσίων επιχειρήσεων και των θυγατρικών τους, οι μετοχές των οποίων έχουν μεταβιβαστεί στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, το γνωστό Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων και οι οποίες είτε απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους, είτε ο κύκλος εργασιών τους υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ.

Κατά την τροπολογία οι αποδοχές και οι εν γένει πρόσθετες αμοιβές, απολαβές και αποζημιώσεις των εν λόγω πρόσωπων θα καθοριστούν με κοινή υπουργική απόφαση και σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Δεδομένου ότι ο μισθός του Προέδρου του Αρείου Πάγου είναι στα 8.314,56 ευρώ, το 90% ισοδυναμεί με μισθό 7.483,10 ευρώ. Με τη διάταξη λοιπόν αυτή, το υπουργείο Οικονομικών αυξάνει τις αποδοχές των εν λόγω διοικητικών στελεχών κατά 60%.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ πληροφορίες, φέρουν την αρμόδια Υφυπουργό να έχει αποσύρει αυτή την τροπολογία - σκάνδαλο, μετά τον θόρυβο και τις έντονες αντιδράσεις που προκληθηκαν. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ όμως αυτού, οι αλγεινές εντυπώσεις για το ηθικό της υποθεσης, όσον αφορά τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση την διακυβέρνηση, παραμένουν. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ χωρίς υπερβολή, κυβερνητικό πολιτικό ολίσθημα...

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια