ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

 

Οι περίφημες μεγάλες ‘’τομές’’ στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, το τέλος των μνημονίων και η “κανονικότητα’’ στον τομέα της υγείας, αρχίζουν και παίρνουν σάρκα και οστά.

 

Με δελτίου τύπου το Υπουργείο Υγείας ξεκαθάρισε το καθεστώς λειτουργίας και τις ρυθμίσεις με τους συμβεβλημένους ιδιώτες γιατρούς, το οποίο προσθέτει νέες επιβαρύνσεις για τους ασθενείς, ακόμα και για τις υποτυπώδεις ιατρικές εξετάσεις στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

 

Με τις ρυθμίσεις που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας:

 

Όλοι οι ασθενείς που θα καλούν τους συμβεβλημένους οικογενειακούς γιατρούς (Γενικοί Γιατροί, Παθολόγοι, Παιδίατροι) σε κατ’ οίκον επίσκεψη θα πληρώνουν οι ίδιοι εξολοκλήρου τη δαπάνη της επίσκεψης.

 

Όλοι οι ασφαλισμένοι που θα επισκέπτονται το ιατρείο εκτός του προβλεπόμενου 4ωρου ημερησίως, επίσης θα πληρώνουν οι ίδιοι τη δαπάνη.

  

Επαναλαμβάνεται δηλαδή με άλλο -Συριζαίϊκο τρόπο- η προηγούμενη ρύθμιση της ΝΔ με το πλαφόν των 200 επισκέψεων που εξαντλούνταν τις πρώτες 5-10 μέρες και οι ασθενείς εξαναγκάζονταν να πληρώνουν.

 

Οι επισκέψεις στο πλαίσιο της 4ωρης απασχόλησης των γιατρών δε θα υπερβαίνουν τις 16 ημερησίως, δηλαδή βαφτίζουν “εξέταση” το χρόνο για τη συνταγογράφηση που και αυτή έχει καθιερωθεί να είναι επί πληρωμή.

 

Ρύθμιση που περισσότερο μοιάζει με χρονοχρέωση σε δημοτικό πάρκινγκ παρά για υπηρεσία υγείας.

 

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι.

 

Είναι μόνο ένα δείγμα για το τι θα επικρατήσει στην μετά –μνημονιακή εποχή.

 

Να μην υπάρχουν αυταπάτες από την απατηλή προπαγάνδα της κυβέρνησης περί δίκαιης ανάπτυξης.

 

Οργανωθείτε στα σωματεία, οργανώνουμε τον αγώνα μας.

 

Το λόγο έχει το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, οι ασθενείς, οι λαϊκές οικογένειες, να πετάξουμε στα σκουπίδια αυτήν την πολιτική της Κυβέρνησης και όλων όσων την υποστηρίζουν.

 

Να επιβάλλουμε με τον αγώνα μας αυτό που δικαιούμαστε σύμφωνα με της ανάγκες μας.

 

Ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας, σύγχρονο, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο, απολύτως δωρεάν χωρίς πλαφόν και περικοπές.

 

Να καταργηθεί κάθε είδους επιχειρηματική δράση στην Υγεία.

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια