ΓΙΑ ΤΟ Τ.Ε.Π - Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ “ΑΝΟΙΞΕΣ” ΕΣΥ ΩΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ;

ΓΙΑ ΤΟ Τ.Ε.Π - Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ “ΑΝΟΙΞΕΣ” ΕΣΥ ΩΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ;.

ΒΓΗΚΕ ΠΟΙΟΣ; O ΜΠΕΖΑΣ τ. Βουλευτής και τ. Υφυπουργός Υγείας της προηγούμενης Κυβέρνησης, να «τοποθετηθεί» δημόσια δραττόμενος της ευκαιρίας υπενθυμίζοντας συγχρόνως στους συμπολίτες την πολιτική του παρουσία, για τα πρόσφατα εγκαίνια του Τ.Ε.Π Ηγουμενίτσας.

ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ μεταξύ άλλων στην δοθείσα στη δημοσιότητα σχετική ανακοίνωση του, ότι «η λειτουργία του δήθεν Τ.Ε.Π αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα προχειρότητας και έλλειψης σχεδιασμού». ΕΝΩ θεωρεί πως… παραβιάστηκε SIC!! η Εθνική αλλά και
Κοινοτική νομοθεσία αφού «μετετράπη ο χαρακτήρας του και υποβαθμίστηκε η αποστολή του».

ΑΙΤΙΟΛΟΓΩΝΤΑΣ την άποψη του αυτή, με την μεταφορά-συστέγαση σε αυτό, (το Τ.Ε.Π), του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ Ηγουμενίτσας και των Ιατρών-Ιατρείων του πρώην ΠΕΔΥ (ΙΚΑ). ΚΑΙ πράγματι, θα μπορούσε να συμφωνήσει κανείς με τον κ. τέως Υφυπουργό πως έγινε και αυτό, η μεταφορά δηλαδή στον προαναφερομένων τοπικών λειτουργούντων μέχρι τότε δομών Υγείας, αλλά αυτή είναι η μισή αλήθεια. ΓΙΑΤΙ η άλλη μισή, είναι πως στο χώρο του Τ.Ε.Π, έχουν «αναπτυχθεί» και λειτουργούν ή επίκειται να προσεχώς η λειτουργία τους και άλλες κλινικές σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Φιλιατών. ΕΝΩ παρέλειψε να αναφερθεί στην αναμενόμενη πρόσληψη πέντε (5) αν δεν κάνουμε λάθος Ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, προοριζόμενων για τη στελέχωση του.

ΣΕ κάθε περίπτωση ασφαλώς και το Τ.Ε.Π δεν λειτουργεί όπως ακριβώς προβλεπόταν από τις αρχικές προδιαγραφές λειτουργίας του. ΑΣΦΑΛΩΣ και υπάρχουν προβλήματα εύρυθμης λειτουργίας , έλλειψης προσωπικού και άλλα τινά για τα οποία ο κάθε ένας συμπολίτης, θα μπορούσε να ασκήσει κριτική στους νυν Κυβερνώντες και να απαιτήσει αυτό να αναβαθμιστεί, να ολοκληρωθεί και να αναπτυχθεί πλήρως.

ΤΟ να… καταγγέλλει όμως την έναρξη λειτουργίας του έστω και με τις όποιες ελλείψεις αυτού, γιατί υπενθυμίζουμε πως αν παραβιαζόταν το χρονοδιάγραμμα της, επειδή η κατασκευή του χρηματοδοτήθηκε και από Ευρωπαϊκά κονδύλια, αυτά όφειλε να επιστρέψει στην Ε.Ε, το Ελληνικό Δημόσιο ο Μπέζας, αυτό αποτελεί πρόκληση.

ΓΙΑΤΙ ο ίδιος ως Υφυπουργός Υγείας της προηγούμενης Κυβέρνησης δεν «άγγιξε» καν το πρόβλημα. ΓΙΑΤΙ ο ίδιος, Βουλευτής και πανίσχυρος Υφυπουργός προ κρίσης και μνημονίων, που θα μπορούσε τότε με παρεμβάσεις του το Τ.Ε.Π να λειτουργούσε από τότε, ποιούσε… την νήσσαν γι΄ αυτό! ΓΙΑΤΙ βλέπετε, ήθελε να τάχει καλά με όλους. ΚΑΙ με τον ΑΣΤΥΦΥΛΑΞ και με τον ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ (και με τους Ηγουμενιτσιώτες και με τους Φιλιατιώτες ένεκα πολιτικού κόστους)!

ΚΑΙ έρχεται σήμερα ανερυθρίαστα πιστεύοντας ότι αποκομίζει έτσι πολιτικά οφέλη ο ίδιος, όχι το κόμμα του, να… καταγγείλει την έστω καθυστερημένα και με πολλά ακόμη προβλήματα, λειτουργία του Τ.Ε.Π, η οποία όμως είναι γεγονός.

Ο ΜΟΝΟΣ καταγγέλλων αυτή, από την ντόπια ΔΕΞΙΑ. ΓΙΑΤΙ τον νυν Βουλευτή π.χ της Ν.Δ ΓΙΟΓΙΑΚΑ δεν τον ακούσαμε να καταγγέλλει την έναρξη λειτουργίας του, απευθύνοντας χαιρετισμό στα εγκαίνια, ζητώντας μόνο και καλώς να λειτουργήσουν Μ.Ε.Θ σε αυτό και στο Νοσοκομείο. ΟΥΤΕ τον Περιφερειάρχη ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ ακούσαμε να την καταγγέλλει, ούτε τον ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ούτε Δήμαρχους προσκείμενους στη Ν.Δ.

ΜΟΝΟ ο τέως, είπαμε για να… δηλώσει πολιτικά ΠΑΡΟΝ, διεκδικώντας τα ελάχιστα λεπτά δημοσιότητας που και αυτός δικαιούται! ΕΙΝΑΙ όμως ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ή ο ΜΟΝΟΣ που δεν δικαιούται να ασκεί κριτική για το Τ.Ε.Π. ΓΙΑΤΙ διετέλεσε αρμόδιος ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ που τότε θα μπορούσε να το λειτουργήσει και να κάνει αυτός τα εγκαίνια του. ΟΜΩΣ εμετρήθη-εζυγίσθη  και ευρέθη ελλιπής! ΤΟΣΑ χρόνια πρίν και επί Υπουργίας του στο αρμόδιο Υπουργείο Υγείας από όσα γνωρίζουμε, συστήθηκε ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του Τ.Ε.Π. Ο οποίος όμως παρέμενε ανενεργός έτη και έτη στα συρτάρια των εκάστοτε Υπουργών. ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ απλούστατα εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε αυτός να υλοποιηθεί γιατί απλούστατα ο αριθμός των θέσεων προσωπικού (επιστημονικού, νοσηλευτικού, διοικητικού κ.λπ) που προέβλεπε ήταν για Νοσοκομείο προδιαγραφών… «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ»! ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ όλοι εμείς έχουμε ή αν θέλετε σίγουρα  θα μας δοθεί η αφορμή να έχουμε το δικαίωμα, να ασκήσουμε την όποια κριτική μας στην λειτουργία του Τ.Ε.Π.

 

ΟΧΙ όμως πολιτική σπέκουλα, από αυτόν που όφειλε να ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ σήμερα, γιατί το Τ.Ε.Π τόσα χρόνια ήταν ένα ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟ και … λεηλατημένο κτήριο, με πρόσβαση σε αυτόν από οποιονδήποτε και με επισφαλές τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που υπήρχε σε αυτό, μέχρι η Περιφέρεια να διασφαλίσει το χώρο. (ΒΛΕΠΕ ΣΧΕΤ. ΦΩΤΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ της «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ» εν έτει 2014 τον καιρό της «ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ» του δηλαδή) ΚΑΙ να γνωρίζει ότι οι συμπολίτες ακριβώς επειδή «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ» όπως απάντησε μέσω των SOCIAL MEDIA στον Υπουργό Πολλάκη, ο οποίος πρώτος τον προκάλεσε μετά τις δηλώσεις του για τα εγκαίνια του Τ.Ε.Π «να μη ξύνεται στην γκλίτσα του τσομπάνη» έχουν και κρίση και μνήμη και αλάνθαστο πολιτικό ένστικτο και αισθητήριο…

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια