Στις εκλογές της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ" Βορείου Ηπείρου το μεγάλο ζητούμενο η ενότητα...

Στις εκλογές της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ" Βορείου Ηπείρου το μεγάλο ζητούμενο η ενότητα....

Στις εκλογές της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ" Βορείου Ηπείρου, που θα διεξαχθούν το Σάββατο 9 Ιουνίου,  το μεγάλο ζητούμενο είναι η ενότητα. Η οργάνωση προέρχεται από μια παρατεταμένη κρίση με πολλές εσωτερικές τριβές, αλλά και αποτυχίες εκλογικές στις βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές στην Αλβανία, γεγονότα, που οδήγησαν σε παραίτηση το Γενικό Πρόεδρό της Λεωνίδα Παππά. Μάλιστα ο κ. Παππάς, άφησε αιχμές, χωρίς να τον κατονομάσει, κατά του προέδρου του ΚΕΑΔ και βουλευτή Βαγγέλη Ντούλε και των περί αυτού. Είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: "Δεν μπορώ να κρύψω την πικρία μου για τη συμπεριφορά κάποιων στελεχών, που έβλεπαν και συνεχίζουν να βλέπουν την "Ομόνοια" ως το μαγαζάκι τους, δαιμονοποιώντας όποιον δεν το υπηρετεί, υπολογίζοντας μόνο στα προσωπικά οφέλη. Εκφράζω επίσης την ανησυχία μου για το μέλλον της οργάνωσης αφού οι εγωισμοί και τα άλλα πάθη πνίγουν την κοινή λογική και την ουσιαστική αποστολή της οργάνωσης". Ωστόσο όσον αφορά την Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία κυρίαρχος είναι ο κ. Ντούλες, αφού και το αλβανικό πολιτικό σύστημα και το ελληνικό του αναγνωρίζουν  ηγετικό ρόλο, καθώς και χαρίσματα, όπως και πολλοί Βορειοηπειρώτες. Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστοποιηθεί ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι γενικοί πρόεδροι. Πάντως ο πρώην γενικός πρόεδρος Λεωνίδας Παππάς δε φαίνεται να δραστηριοποιείται, αφού, μετά την απομάκρυνσή του, δεν έχει κάνει κάποια δημόσια παρέμβαση.

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΟΤΗΤΑ;

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις προκύπτει το ερώτημα, αν μετά τις εκλογές του Σαββάτου στην "Ομόνοια", διασφαλιστεί η ενότητα. Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι θα υπάρξει στο προσκήνιο αναγκαστική "ανακωχή" για ένα διάστημα, αφού η επικράτηση της πλευράς Ντούλε φαίνεται ολοκληρωτική, ωστόσο στο παρασκήνιο οι αντιδράσεις θα υποφώσκουν. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο μεμονωμένοι παράγοντες της "Ομόνοιας", ιδρυτικά της στελέχη, αλλά και το άλλο ελληνικό κόμμα στην Αλβανία το "ΜΕGA" , που δεν εμφανίζει εκλογική δυναμική, ζητούν "να μη γίνουν  οι αρχαιρεσίες  χωρίς διαφάνεια και χωρίς τη συμμετοχή όλων των Ελλήνων, να συζητηθεί σε στρογγυλή τράπεζα, με την ευρύτερη αντιπροσώπευση όλου του πολιτικού και στελεχιακού φάσματος της μειονότητας, η εφαρμογή της δημοκρατικής αρχής των εκλογών της ηγεσίας της "Ομόνοιας" από τη βάση, αλλά και  η ευρύτερη συνεννόηση".

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ

Πρόσφατα αναδείχθηκαν οι πρόεδροι των παραρτημάτων της "Ομόνοιας" σ' ολόκληροι την Αλβανία, οι οποίοι έχουν την υποστήριξη του Βαγγέλη Ντούλε. Ο Στέφανος Κώτσιας στο παράρτημα Αργυροκάστρου, ο Βασίλης Κάγιος στο παράρτημα των Αγίων Σαράντα, ο Γρηγόρης Καραμέλος στο παράρτημα Κορυτσάς, ο Βαγγέλης Σταύρου στο παράρτημα Τιράνων, ενώ παρέμεινε επικεφαλής του παραρτήματος Χειμμάρας ο Φρέντης Μπελέρης.

ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΡΕΣ

Αν ισχύσουν οι διαδικασίες της 9ης Γενικής Συνδιάσκεψης, που έγινε στις 8 Δεκεμβρίου του 2014, οι εκλέκτορες στις αρχαιρεσίες του Σαββάτου θα είναι 420.  Ειδικότερα: 100 από το παράρτημα Αργυροκάστρου, 90 από το παράρτημα Αγίων Σαράντα, 50 από το παράρτημα Δελβίνου, 45 από το παράρτημα Χειμμάρας, 35 από το παράρτημα Τιράνων και Αυλώνας, 20 από το παράρτημα Κορυτσάς και 80 από τις τοπικές οργανώσεις της Ελλάδας. 

ΠΗΓΗ:http://katoci.blogspot.com

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια