"ΠΑΓΟΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΖΑΨΑ- ΜΠΑΣΟΥΚΑ...

"ΠΑΓΟΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΖΑΨΑ- ΜΠΑΣΟΥΚΑ....

Αποστάσεις και μάλιστα μεγάλες από την πρωτοβουλία των παρατάξεων "Συμμαχία Ηπειρωτών" και "Ήπειρος Ανατροπής" και από το ενδεχόμενο συνεργασίας για κοινή κάθοδο στις περιφερειακές εκλογές παίρνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής.

Με μία σαφή ανακοίνωση, έρχεται ουσιαστικά να βάλει τέλος στην συζήτηση που άνοιξαν την προηγούμενη βδομάδα Γιώργος Ζάψας και Κώστας Μπασούκας.

Σημειώνεται ότι η παράταξη "Συμμαχία Ηπειρωτών" με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα ήταν αυτή που είχε στηριχθεί το 2014 από το ΠΑΣΟΚ, την ΔΗΜΑΡ και άλλες κινήσεις. Οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο προγραμματίζουν κοινή εκδήλωση για τον "Κλεισθένη" στις 11 Ιουνίου. Με αφορμή αυτή, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο κοινής καθόδου στις εκλογές του 2019, φαίνεται όμως ότι αυτό αποτελούσε προσωπική άποψη.

Εκ μέρους τουλάχιστον του κ. Ζάψα, καθώς το Κίνημα Αλλαγής στο Νομό Ιωαννίνων σπεύδει να βάλει τέλος στα σενάρια και ουσιαστικά να κόψει κάθε γέφυρα συνεργασίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ. "Τα σενάρια περί συνεργασιών και χρίσματος υποψηφίων δεν ανήκουν ούτε στη «σφαίρα» της απλής αναλογικής ούτε της κοινής λογικής", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, ενώ η Νομαρχιακή Επιτροπή παίρνει αποστάσεις και από την ίδια την εκδήλωση για το νέο εκλογικό νόμο. Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται:

Ο πολιτικός κόσμος οφείλει, να αφουγκράζεται συνεχεία τον «σφυγμό» της κοινωνίας. Από το δημόσιο διάλογο και τη διαβούλευση μπορούν να προκύψουν συνθέσεις, συγκλίσεις για τις μικρές και μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Οι συναινέσεις αποτελούν το θεμέλιο λίθο για να οικοδομηθεί μια Ελλάδα ισχυρή, με ανάπτυξη, παραγωγή, ευημερία, κοινωνική δικαιοσύνη και να αφήσει πίσω της τα πέτρινα χρόνια της κρίσης.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει κάνει πράξη στο κοινοβούλιο τη συναίνεση και συνεργασία, προτάσσοντας όχι το κομματικό συμφέρον αλλά το καλό της χώρας.

Στην εκδήλωση για τον «Κλεισθένη Ι» και την απλή αναλογική, στις 11 Ιουνίου στις 19.00 στο Du Lac, που διοργανώνεται από κοινού από τις περιφερειακές παρατάξεις «Ήπειρος της Ανατροπής» και «Συμμαχία Ηπειρωτών», το Κινήματος Αλλαγής ξεκαθαρίζει πως είναι ουτοπικό να βρεθούν κοινά σημεία με ανθρώπους που πολιτεύτηκαν με αυταπάτες τα τελευταία χρόνια.

Τα σενάρια περί συνεργασιών και χρίσματος υποψηφίων δεν ανήκουν ούτε στη «σφαίρα» της απλής αναλογικής ούτε της κοινής λογικής. Στη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο που αφορά και την αυτοδιοίκηση, το Κίνημα Αλλαγής έχει τη δική του «ατζέντα» και μια ολοκληρωμένη πρόταση να καταθέσει.

Απο το epiruspost.gr

 

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια