ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΘΩΜΑ ΔΗΜΑ

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΘΩΜΑ ΔΗΜΑ.

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ απο το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ), προσφυγή που είχε υποβάλλει σε αυτό ο, τ. Αντινομάρχης κ. Θωμάς Δήμας κατά του βουλευτή της Ν.Δ Βασίλη Γιόγιακα για παραβίαση του άρθρου 57 του Συντάγματος. Που προβλέπει ότι «τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με την παροχή υπηρεσιών προς το Δημόσιο και τη σύναψη συμβάσεων με αυτό» και ότι «οκτώ ημέρες μετά την οριστικοποίηση της εκλογής του οφείλει να επιλέξει μεταξύ βουλευτικού αξιώματος και...
της σύμβασης με το Δημόσιο». Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρχε ασυμβίβαστο  μεταξύ βουλευτικού αξιώματος και
σύμβασης του Βουλευτή με την επαγγελματική ιδιότητα του ιατρού με το Ελληνικό Δημόσιο. Συνεπώς δεν θεωρεί ότι συντρέχουν οι προβλεπόμενοι λόγοι παραβίασης του άρθρου 57 του Συντάγματος. Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που η προσφυγή γίνονταν  αποδεκτή, σύμφωνα με το προαναφερόμενο άρθρο του Συντάγματος, ο Βουλευτής θα εξέπιπτε του βουλευτικού αξίωματος και τη θέση του θα καταλάμβανε ο Α΄ επιλαχών υποψήφιος Βουλευτής, Αντώνης Μπέζας.

 

 

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια