ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ!.

Η απεργία όπλο των εργαζομένων για την υπεράσπιση

των δικαιωμάτων τους ενάντια σε εργοδοσία και κυβέρνηση

Απεργιακή συγκέντρωση στον ΟΤΕ-Προσυγκέντρωση ΛΑ-ΑΑΣ στον Πεζόδρομο

 

         Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ την στιγμή που υπογράφει το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης με πάνω από 88 νέα μέτρα, διατυμπανίζει ότι βγαίνουμε απ’ τα μνημόνια! Πρόκειται για μια ακόμα απάτη, που προσπαθεί να κοροϊδέψει ξανά εργαζόμενους και ανέργους. Δεν μπορεί να μιλάει κάποιος για έξοδο απ’ τα μνημόνια όταν έχει επιβάλει δύο, και ταυτόχρονα διατηρεί όλους τους νόμους που έχουν ψηφιστεί τα  8 αυτά χρόνια της βαρβαρότητας, που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, που πετσοκόβουν το μισθό, τη σύνταξη, την ασφάλιση και τη περίθαλψη, που ξεπουλάνε το δημόσιο πλούτο (ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ-λιμάνια, αεροδρόμια) και τον υποθηκεύουν για 99 χρόνια! Δεν μπορεί να μιλάει κάποιος για έξοδο απ’ τα μνημόνια όταν περνά νέα αντιλαϊκά μέτρα ενόψει της λεγόμενης «αξιολόγησης». Αυτή λοιπόν η πολιτική είναι βάρβαρη, είναι βαθιά αντιλαϊκή και αντεργατική και οι εργαζόμενοι οφείλουν να την ανατρέψουν!

Εργαζόμενοι, άνεργοι,

Την ώρα λοιπόν που οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη να συγκροτήσουν τους αγώνες τους και να υπερασπιστούν τα ταξικά τους συμφέροντα, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ προωθούν την ταξική υποταγή στο κεφάλαιο και την εργοδοσία, μέσα από τη λεγόμενη «Κοινωνική Συμμαχία» που συγκρότησαν με εργοδοτικούς και τεχνοκρατικούς φορείς (ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΤΕΕ και άλλοι). Το «μέτωπο» αυτό (που δεν είναι καινούριας έμπνευσης), σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των εργαζομένων. Αλλά και πότε οι ξεπουλημένες και συμβιβασμένες αυτές ηγεσίες υπερασπίστηκαν τα συμφέροντα των εργαζομένων; Πάντα οι διακηρύξεις τους ήταν προσαρμοσμένες στις κυβερνητικές πολιτικές, στις επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου και των ξένων ιμπεριαλιστικών αφεντικών τους.

Παράλληλα, η απεργία πραγματοποιείται μέσα σε μια κατάσταση όπου δίπλα στην άγρια αντεργατική επίθεση ξετυλίγονται τα αμερικανοΝΑΤΟικά πολεμικά σχέδια στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, στο πλαίσιο του οξυμμένου ανταγωνισμού ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας. Ούτε τα Βαλκάνια, ούτε η Κύπρος και τα ελληνοτουρκικά είναι «έξω απ΄το κάδρο». Πόσο μάλλον όταν η κυβέρνηση δίνει «γη και ύδωρ» στους αμερικανούς φονιάδες και εμπλέκει τη χώρα και το λαό μας, στα σχέδια τους και σε σοβαρούς κινδύνους. 

Οι εργαζόμενοι πρέπει να αξιοποιήσουν την απεργία της 30 του Μάη, για να προβάλουν τα δικά τους αιτήματα, τη δική τους ανεξάρτητη πολιτική! Οι δυνάμεις που χρησιμοποιούν επιλεκτικά τη στάση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας για να δικαιολογήσουν το δικό τους αναχωρητισμό απ’ τα συνδικάτα, δεν είναι μια ταξική, αριστερή πολιτική. Είναι στην πραγματικότητα μια πρόταση απεργοσπασίας με δήθεν αριστερό πρόσημο και σαν τέτοια πρέπει να απομονωθεί. Ούτε όμως η λογική και  η πρακτική του ΠΑΜΕ, με τις προτάσεις νόμου στη βουλή, τις κομματικοκεντρικές συγκεντρώσεις, τις «συμβολικές ενέργειες» και την άρνηση ανάπτυξης μαζικών αγώνων αντίστασης στην επίθεση, αποτελεί έκφραση των εργατολαϊκών αναγκών και συμφερόντων.

Στις 30 του Μάη οι εργαζόμενοι με τη μαχητική τους συμμετοχή στην απεργία να παλέψουν για:

  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους! Πραγματικές συλλογικές συμβάσεις!

  • Για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων που επιβάλουν η ντόπια μεγαλοαστική τάξη

και τα  ξένα ιμπεριαλιστικά αφεντικά!

  • Για τη προστασία της λαϊκής κατοικίας και την αποτροπή των κατασχέσεων!

  • Ειρήνη και φιλία των λαών, ενάντια στα φιλοπόλεμα σχέδια των ιμπεριαλιστών!

         Μόνο με τους μαζικούς, μαχητικούς παλλαϊκούς αγώνες, στην κατεύθυνση ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος, μπορούν οι εργαζόμενοι να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ

 

  • ΟΧΙ  ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΝΕΑ  ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ! - ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ  ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!

  • ΣΩΜΑΤΕΙΑ  ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΚΙ ΟΧΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ

  • ΚΑΤΩ  Η ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ - ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ - ΕΕ - ΔΝΤ!

  • Η  ΜΑΖΙΚΗ  ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ  ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ!

  • ΕΞΩ  ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΒΑΣΕΙΣ - ΕΕ - ΔΝΤ!

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια