ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ «ΣΑΠΑΚΙ» ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ - ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΕΛΙΚΑ

ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ «ΣΑΠΑΚΙ» ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ - ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΕΛΙΚΑ.

ΠΡΙΝ δύο (2) περ. χρόνια, είχε εξαγγελθεί  πομπωδώς και δικαιολογημένα από την Περιφέρεια Ηπείρου, η ενίσχυση του «ΣΤΟΛΟΥ» των Ασθενοφόρων της, με ΕΝΔΕΚΑ (11) καινούργια, σύγχρονα και προηγμένης τεχνολογίας, ικανά να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών, προμηθευθέντα μέσω ΕΣΠΑ.

ΑΠΟ της αρχικής εξαγγελίας προμήθειας τους, μέχρι την οριστικοποίηση της τελικής κατανομής-διάθεσης του αριθμού αυτών ανά Νομό, πέρασε κατ’ εμάς αδικαιολόγητα μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά επί τέλους ανακοινώθηκε αυτή. ΣΥΜΦΩΝΑ με την οποία, στον δικό μας, της Θεσπρωτίας «ΣΤΟΛΟ», των ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ, των περισσότερων παρωχημένης τεχνολογίας και με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιομέτρων στο ενεργητικό τους με πολλά από αυτά να χρήζουν συνεχών  επισκευών αλλά και να ακινητοποιούνται ενίοτε ακόμη και καθ’ οδόν μεταφοράς περιστατικού, θα διετίθετο ΔΥΟ (2) καινουργή  Ασθενοφόρα.

ΣΗΜΕΡΑ, δύο (2) περ. χρόνια μετά, διετέθη τελικά, ουσιαστικά μόνο ΕΝΑ (1)!

ΤΟ άλλο, ο Διοικητής του Ε.Κ.Α.Β Ηπείρου κ. Παπαδιώτης, επικαλούμενος περισσότερες ανάγκες στα Γιάννινα λόγω… προσφυγικού!! ΑΝ είναι δυνατόν, το κράτησε εκεί. ΔΙΑΘΕΤΟΝΤΑΣ στο δικό μας, Ε.Κ.Α.Β Θεσπρωτίας, αντί του υπερσύγχρονου με ΜΗΔΕΝ χιλιόμετρα ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ, ένα ασθενοφόρο… «ΣΑΠΙΟ», τύπου CITROEN (βλέπε σχετ. φωτό) με ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ (15) χρόνια κυκλοφορίας στις «πλάτες» του! ΣΤΟ οποίο, ως απολύτως αναξιόπιστο, που έχει «ΦΑΕΙ ΤΑ ΨΩΜΙΑ» του, προσφάτως, κατά τη διάρκεια διακομιδής με αυτό συμπολίτη ασθενούς, υπέρβαρου, ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΦΟΡΕΙΟ!!

ΠΟΥ επίσης είναι σάπιο, με αποτέλεσμα αυτό να πέσει κάτω μαζί με τον διακομιζόμενο ασθενή και ευτυχώς δεν συνέβη κάτι χειρότερο, ενδεχομένως και μοιραίο, για την ζωή του…

ΤΟ συμβάν αυτό, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει γιατί υπάρχουν τα ανάλογα αποδεικτικά στοιχεία. Ο κ. Διοικητής του Ε.Κ.Α.Β. Ηπείρου, ο οποίος, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, επισκέφθηκε προσφάτως το Ε.Κ.Α.Β Ηγουμενίτσας, σε διάλογο που είχε με εργαζόμενους σε αυτό οδηγούς και διασώστες, οι οποίοι σημειωτέον απολαμβάνουν της εκτίμησης και της αγάπης όλης της Τοπικής Κοινωνίας για την πέραν του συμβατικού υπηρεσιακού καθήκοντος προσφοράς τους, σε ερώτηση σχετικά με τη μη διάθεση του «ΔΙΚΟΥ» μας ασθενοφόρου, απάντησε αν οι πληροφορίες μας είναι αξιόπιστες ότι: «ΕΓΩ κάνω κουμάντο και είναι δική μου δουλειά που θα δουλεύει το κάθε ασθενοφόρο».

ΑΝ απαντήσατε έτσι κ. Παπαδιώτη και δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε τις «πηγές», μας τότε απαράδεκτα απαντήσατε. ΠΟΙΟΣ είσαστε εσείς που κάνετε κουμάντο αν θα διατεθούν εκεί που προοριζόταν τα καινούργια ασθενοφόρα;

ΜΕ ποιό δικαίωμα αλλά και σκεπτικό αποφαίνεστε ετσιθελικά ότι η Θεσπρωτία θα έχει ένα (1) λιγότερο; ΕΚΤΟΣ αν θεωρείτε το ΣΑΡΑΒΑΛΟ που διαθέσατε… Ασθενοφόρο!! ΟΤΑΝ οι ανάγκες της περιοχής, ειδικότερα εφεξής με την έναρξη της τουριστικής περιόδου είναι κατά κοινή διαπίστωση μεγάλες σε Ασθενοφόρα; ΟΤΑΝ χάνονται ζωές στην άσφαλτο από καθυστερημένη άφιξη Ασθενοφόρου για να παραλάβει θύμα τροχαίου, με τα Σύβοτα και τα άλλα Θέρετρα της περιοχής να «βουλιάζουν» από κόσμο, ντόπιους και ξένους; ΚΑΙ εσείς να κρατάτε το Ασθενοφόρο στα Γιάννινα, επικαλούμενος τις… προσφυγικές ροές; ΠΟΥ; ΣΤΑ Γιάννινα! ΕΛΕΟΣ!

 

ΣΕ κάθε περίπτωση, επειδή όπως έχουμε ενημερωθεί, έχει ενημερωθεί ήδη για το πρόβλημα και ο τοπικός Κυβερνητικός Βουλευτής, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα δοθεί λύση από αυτόν ΑΜΕΣΑ. ΓΙΑΤΙ τα ασθενοφόρα δεν είναι ιδιοκτησία ΚΑΝΕΝΟΣ για να κάνετε εσείς κουμάντο στο πώς αυτά θα διατεθούν όταν μάλιστα υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις κ. διορισμένε Διοικητή του Ε.Κ.Α.Β Ηπείρου. Αντιλαβού; Α;

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια