ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ... “ΚΟΥΦΑΡΙΑ”-ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ “ΝΑΡΚΩΜΕΝΟ” ΤΟ ΝΑΡΚΩ-ΚΟΝΤΡΟΛ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΤΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ ΤΗΣ “ΕΣΤΙΑΣ”

ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ... “ΚΟΥΦΑΡΙΑ”-ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ “ΝΑΡΚΩΜΕΝΟ” ΤΟ ΝΑΡΚΩ-ΚΟΝΤΡΟΛ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΤΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ ΤΗΣ “ΕΣΤΙΑΣ”.

ΤΑ γράψαμε, τα ξανά γράφουμε με την ελπίδα αυτή τη φορά οι ελπίδες μας να μη αποδειχθούν φρούδες και πως κάποιος αρμόδιος τοπικός παράγοντας, που ασκεί εξουσία σε Τοπικό αλλά και Κεντρικό κυρίως επίπεδο, θα ευαισθητοποιηθεί και θα ασχοληθεί με αυτά.

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ σήμερα λοιπόν και δημοσιοποιούμε για μια ακόμη φορά χωρίς πολλά λόγια, με τίτλους και επιγραμματικά, δύο (2) μείζονος σημασίας διαχρονικά προβλήματα αφορώντα την πόλη της Ηγουμενίτσας αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΙ αφενός για μια ακόμη φορά αν τελικά οι όποιες αξιόποινες πράξεις με φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς αυτών έχουν παραγραφεί, συνεπώς… «ούτε γάτα ούτε ζημιά» για κανένα πλέον και αφετέρου αν επιτέλους, έστω και σήμερα, είκοσι (20) και πλέον χρόνια μετά, ασχοληθεί κάποιος με αυτά.

Ο λόγος για το περίφημο ΝΑΡΚΩ-ΚΟΝΤΡΟΛ το οποίο αντί να ελέγχει τη διακίνηση ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ παραμένει μέχρι και σήμερα… ΝΑΡΚΩΜΕΝΟ και ανενεργό, χρησιμοποιούμενο ως χώρος αποθήκευσης κατασχεμένων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων από το τελωνείο και το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας (Βλέπετε σχετική ΦΩΤΟ). ΤΙ μέλλει γενέσθαι τελικά με αυτό; ΘΑ συνεχίσει να λειτουργεί ως αποθήκη στέγασης κατασχόμενων λαθραίων τσιγάρων, με τους διακινητές ναρκωτικών από και στην περιοχή να κάνουν… ΠΑΡΤΥ; ΘΑ ασχοληθεί κανείς με αυτό;

ΚΑΙ για το ημιτελές «κτίριο» το οποίο… προοριζόταν !! να γίνει φοιτητική εστία. ΑΥΤΟ, για το οποίο δαπανήθηκαν «τω καιρώ εκείνω» επί Αιρετής Νομαρχιακής
Αυτοδιοίκησης και Αιρετό Νομάρχη  τον κ. Τσώνη, ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ (1.000.000.000) ΔΡΑΧΜΕΣ, ήτοι… ΤΡΙΑ (3) περ. ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!!

 

ΛΕΦΤΑ πεταμένα δηλαδή… στο βουνό! ΔΙΚΑ μας λεφτά, για να αναρωτιόμαστε σήμερα πως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. ΜΕ το κτίριο να μη περατωθεί ποτέ και μέχρι σήμερα να παραμένει ως ΗΜΙΤΕΛΕΣ ΚΤΙΡΙΟ «ΦΑΝΤΑΣΜΑ», ανενεργό και αναξιοποίητο…

ΚΑΙ καλά, για Φοιτητική Εστία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί γιατί δεν πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας έστω και αν αυτό διαπιστώθηκε όταν… δαπανήθηκαν ήδη τα λεφτά, χωρίς να πληρώσει ΚΑΝΕΙΣ γι αυτά.

 

ΓΙΑ καμία όμως άλλη χρήση και αξιοποίηση τελικά ως Δημόσιο κτίριο δεν κάνει; Αν ναι, γιατί επιτέλους δεν το αξιοποιεί κάποιος τοπικός φορέας; Αν όχι, ας ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΙ, τουλάχιστον για να μη προκαλεί…

 

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια