ΤΟ Κ.Ψ.Υ. ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ ΣΤΟ Π.Ε.Δ.Υ ΤΕΛΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η ΜΙΣΘΩΣΗ-ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΥΤΗ;

ΤΟ Κ.Ψ.Υ. ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ ΣΤΟ Π.Ε.Δ.Υ ΤΕΛΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η ΜΙΣΘΩΣΗ-ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΥΤΗ;.

«ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ» προσεχώς  το Κ.Ψ.Υ (Κέντρο Ψυχικής Υγείας) Ηγουμενίτσας  από το μισθωμένο μέχρι σήμερα κτήριο, ιδιοκτησίας και συμφερόντων μελών της οικογένειας του Βουλευτή της Ν.Δ Βασίλη Γιόγιακα στα «απελευθερωθέντα» ήδη κτήρια, που φιλοξενούσαν αρχικά τα πρώην Ιατρεία του Ι.Κ.Α και ακολούθως του Π.Ε.Δ.Υ. στο Λαδοχώρι.

ΝΑ σημειωθεί αφενός ότι τα μέχρι χθες λειτουργούντα εκεί Ιατρεία του Π.Ε.Δ.Υ, έχουν «μεταφερθεί» ήδη στο Τ.Ε.Π (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) Ηγουμενίτσας  και αφετέρου ότι αυτά τα κενά σήμερα κτήρια, ανήκουν στο Δημόσιο. ΣΥΝΕΠΩΣ  αυτό, το Δημόσιο δηλαδή και κατ’επέκταση όλοι εμείς οι φορολογούμενοι θα ωφεληθούμε από την μη καταβολή υψηλού μισθώματος μέχρι σήμερα σε ιδιώτη, για την ενοικίαση του χώρου όπου λειτουργεί το Κ.Ψ.Υ.

ΝΑ αναφερθεί επίσης ότι και το νέο κτήριο που αυτό θα στεγαστεί, του πρώην Π.Ε.Δ.Υ δηλαδή, είναι στην ίδια περιοχή  (Λαδοχώρι) και απόσταση.

ΜΕ αφορμή αυτή την «μετεγκατάσταση» του Κ.Ψ.Υ από το κτήριο ιδιοκτησίας  της οικογένειας του νυν Βουλευτή Θεσπρωτίας της Ν.Δ και την απώλεια εσόδων  για αυτήν  που συνεπάγεται  αυτή, η μετεγκατάσταση  δηλαδή, «μεταφερόμαστε» και εμείς σήμερα, δέκα (10) περ. χρόνια πριν, για να θυμηθούμε και να υπενθυμίσουμε  την… «διαδρομή» του εν λόγω κτηρίου.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ  ο νυν Βουλευτής της Ν.Δ,  ήταν υπενθυμίζουμε Νομάρχης όταν προκλήθηκε θόρυβος, αρκετοί τότε χαρακτήρισαν, θεωρούσαν και εξακολουθούν να θεωρούν σκάνδαλο την υπογραφή μίσθωσης του περι ου ο λόγος κτηρίου, μεταξύ της τότε Διοίκησης του Νοσοκομείου Φιλιατών και των φερόμενων ως ιδιοκτητών  του κτιρίου, μελών  της οικογένειας του τότε Νομάρχη, και νυν Βουλευτή.

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ κατά την άποψη πολλών και ειδικών, συνίστατο στο γεγονός ότι  σύμφωνα με όσα ορισμένοι ισχυρίζονταν τότε και κατήγγειλαν ενώ η συναφθείσα σύμβαση μίσθωσης του κτηρίου, προέβλεπε αυτό να αποπερατωθεί, γιατί  ακόμη ήταν στη φάση της κατασκευής με χρήματα των ιδιοκτητών και η καταβολή  του μισθώματος, να αρχίσει από την στέγαση  και λειτουργία σε αυτό, το κτήριο δηλαδή, του Κ.Ψ.Υ δεν έγινε τελικά έτσι. ΑΛΛΑ τι έγινε;

ΣΥΜΦΩΝΑ πάντα με τα καταγγελλόμενα  τότε, η μελέτη του κτηρίου εκπονήθηκε  από τις ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  της Νομαρχίας, των οποίων προίσταντο πολιτικά ως Νομάρχης, ο Γιόγιακας.

ΕΝΩ η χρηματοδότηση  του έργου ύψους ΕΚΑΤΟΝ ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΩΝ (115.000) €,  εντάχθηκε από το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ! ΤΟ άλλο επίσης εξωφρενικό και αδιανόητο πολιτικά, ηθικά αλλά και ποινικά, αφορά τον χρόνο έναρξης καταβολής των μισθωμάτων από το Ελληνικό Δημόσιο. ΕΝΩ δηλαδή  το κτήριο  περατώθηκε και δόθηκε προς χρήση τον Νοέμβριο του 2008, που σημαίνει ότι από τον μήνα αυτόν έπρεπε να αρχίσουν να καταβάλλονται τα ενοίκια, αυτά καταβάλλονταν ήδη από την… υπογραφή της Σύμβασης μίσθωσης του με το Νοσοκομείο Φιλιατών και ειδικότερα από τον Ιούνιο του 2006.

ΓΙΑ τα καταγγελλόμενα αυτά πραγματοποιήθηκε τότε, εισαγγελική έρευνα. ΕΜΕΙΣ μέχρι εκεί έχουμε πληροφόρηση.

ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ σήμερα λοιπόν, τι κατάληξη είχε τελικά αυτή; ΟΠΟΙΟΣ θεωρεί εαυτόν αρμόδιον  ας απαντήσει στους φορολογούμενους συμπολίτες.

ΝΑ σημειωθεί ότι τα  εγκαίνια του Κέντρου Ψυχικής Υγείας στο εν λόγω οίκημα, έγιναν παρουσία του τότε Υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου, τον Ιανουάριο του 2009!

ΤΕΛΙΚΑ  συνήφθη όντως τέτοια σύμβαση μεταξύ της τότε Διοίκησης του Νοσοκομείου και μελών της Οικογένειας του τότε Νομάρχη και νυν Βουλευτή;

ΤΑ μισθώματα από πότε άρχισαν να καταβάλλονται και από ποία παραστατικά στοιχεία μη επιδεχόμενα αμφισβήτησης, διαπιστώνεται αυτό; Η ολοκλήρωση εργασιών του κτηρίου εντάχθηκε  και χρηματοδοτήθηκε ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ τότε, του Υπουργείου Υγείας;  ΔΗΛΑΔΗ επιβάρυνε αφενός τον  φορολογούμενο πολίτη και αφετέρου έκανε κάποιους… «Τσάμπα μάγκες»; ΑΝ όχι, επίσης πως αποδεικνύεται αυτό; ΑΣ το αποδείξει έστω και… ετεροχρονισμένα αυτή τη φορά αν το απέδειξε τότε, «φρεσκάροντας» την μνήμη των συμπολιτών, με την ιδιότητα του Βουλευτή σήμερα.

ΕΚΤΟΣ αν επικαλείται ως επιχείρημα ότι… «το κτήριο δεν είναι ιδιοκτησίας του»!

 

ΚΑΙ όντως δεν είναι. ΑΣ απαντήσει όπως θέλει και ο κάθε ένας από εμάς ας… εξάγει τα συμπεράσματα του. ΚΑΙ σε κάθε περίπτωση επειδή είναι πολιτικός, του υπενθυμίζουμε το γνωστό ότι δηλαδή: «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια»…

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια