ΠΑΘΩΝ-ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ... "ΜΑΙΜΟΥ" ΤΟ 2009!

ΠΑΘΩΝ-ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ... "ΜΑΙΜΟΥ" ΤΟ 2009!.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΜΕ προσφάτως σχετικό ρεπορτάζ στη «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ» όσον αφορά την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα εν έτει 2018, δηλαδή είκοσι (20) περ. χρόνια από την οριοθέτηση του και την έναρξη εργασιών κατασκευής του, το ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ. (ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ). ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΣ συγχρόνως και ΦΩΤΟ από τη σημερινή εικόνα που παρουσιάζει αυτό και ως γνωστόν (μια φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις) κατά τη γνωστή κινέζικη παροιμία, οι οποίες… «μιλούσαν» από μόνες τους. ΔΕΝ χρειαζόταν καν να γράψουμε ούτε… λέξη παραπάνω εμείς, για να αποτυπώσουμε και να «μεταφέρουμε» στο χαρτί, το ΧΑΛΙ στην κυριολεξία που επικρατεί στο χώρο. ΓΙΑ το ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ., ισχύει το γνωστό «ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΑ ΒΙΟΛΙΑ» από το 2009, να συμπληρώσουμε εμείς.

ΑΦΟΥ τόσα χρόνια τώρα, με τις ευθύνες να βαραίνουν κυρίως προηγούμενες Διοικήσεις του, ΚΑΜΙΑ ουσιαστική παρέμβαση, δεν έγινε στο χώρο.

ΜΕ αποτέλεσμα να υπάρχουν σε αυτόν, τον οριοθετημένο και προοριζόμενο  υποτίθεται για την εγκατάσταση Βιοτεχνικών κυρίως μονάδων αλλά και επιχειρήσεων επενδυτικού χαρακτήρα εν γένει, συμπολιτών  επιχειρηματιών – επενδυτών, ελάχιστες και ημιτελείς κατασκευές, οι οποίες προοριζόταν να εγκατασταθούν σε αυτές.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ, εκτός των άλλων απίθανων που συνέβησαν και εξακολουθούν να συμβαίνουν και να ισχύουν στο χώρο αυτό, το ότι η σημερινή Διοίκηση του, δεν νομιμοποιείται να… αποβάλει αυτούς στους οποίους διετέθησαν εκτάσεις για την κατασκευή κτιριακών υποδομών που υποτίθεται θα φιλοξενούσαν τις μονάδες τους. ΑΦΟΥ ο ισχύων νόμος, αν είναι δυνατόν, προβλέπει ότι για να γίνει αυτό, αυτή, η… έξωση δηλαδή, αν και παρήλθε ο αρχικός προβλεπόμενος χρόνος κατά τη διάθεση του οικοπέδου με την υποχρέωση ο ιδιώτης – επενδυτής να έχει κατασκευάσει έστω και ημιτελή κατασκευή, ακόμη και στα θεμέλια ευρισκόμενη σε αυτόν, πρέπει να αποζημιωθεί(!!) από τον φορέα διαχείρισης του ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ. προκειμένου να υποχρεωθεί να αποχωρήσει!

ΣΤΟ σημείο ΜΗΔΕΝ λοιπόν το ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ. για δύο (2) περ. δεκαετίες από της συστάσεως του, χωρίς αυτό μέχρι σήμερα να λειτουργήσει.

ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ επιχείρηση, την χαρακτήρισε ο Αντιπεριφερειάρχης και Διευθύνων Σύμβουλος αυτού Θωμάς Πιτούλης σε συνέντευξη του στον γράφοντα. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ την χαρακτήρισε η και πρόεδρος αυτού, Δήμαρχος Σουλίου κ. Σταυρούλα Μπραΐμη.

ΕΝΩ λοιπόν αυτή η κατάσταση που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης επικρατεί όσον αφορά το ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ. ΚΑΙ εν αναμονή, ενδεχομένως να έχει αφιχθεί ήδη, ειδικού κλιμακίου ελεγκτών – επιθεωρητών εξ Αθηνών για δεύτερη αν δεν κάνουμε λάθος φορά, προκειμένου να καταγράψουν προβλήματα, ελλείψεις και ευθύνες θέλουμε να πιστεύουμε και να δρομολογηθούν επιτέλους ουσιαστικά αυτή τη φορά οι διαδικασίες ολοκλήρωσης και παράδοσης προς χρήση του έργου, τι… θυμηθήκαμε; ΟΤΙ στο ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ. και ειδικότερα στο «ΣΤΑΘΜΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ «ΔΩΔΩΝΗ», η μοναδική σημειωτέον τότε εν έτει 2009 μονάδα που λειτουργούσε σε αυτό, έγιναν… εγκαίνια!! ΝΑΙ, εγκαίνια κανονικά, «κόπηκε» και κορδέλα (βλέπε σχετική ΦΩΤΟ), παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου! ΤΗΝ κορδέλα «έκοψε» ο τότε Βουλευτής Θεσπρωτίας και Υφυπουργός Αντώνης Μπέζας! ΕΓΚΑΙΝΙΑ σε μια υπομονάδα έργου ημιτελούς, του οποίου οι εργασίες ήταν τότε και είναι ακόμη και σήμερα εν εξελίξει ,χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του και η πλήρης παράδοση προς χρήση; KAI όμως, έγιναν… εγκαίνια!

ΘΑ μπορούσε κάποιος να το παραβλέψει αυτό, αποδίδοντας την όλη φιέστα εν γένει σε λόγους πολιτικής σκοπιμότητας που σε ένα βαθμό είναι κατανοητοί για αυτούς που πολιτεύονται. ΕΚΕΙΝΟ το οποίο προκαλεί όμως, είναι η δήλωση μεταξύ άλλων μετά τα… «εγκαίνια» του τότε Υφυπουργού ότι: «ως Κυβέρνηση, σε συνεργασία με το Φορέα Υλοποίησης, εργαστήκαμε για την ολοκλήρωση των έργων του ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ.»! (το πλήρες κείμενο δηλώσεων στη σελ…)
ΔΗΛΑΔΗ ο τότε Υφυπουργός δήλωνε πως… «ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ» οι εργασίες του ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ., χάριν της Κυβερνητικής πολιτικής και κατόπιν ενεργειών του προφανώς.

ΤΕΛΙΚΑ ολοκληρώθηκαν τότε ή ακόμη σήμερα το έργο είναι ημιτελές κ. τ.Υφυπουργέ; ΠΟΙΟΣ-ΠΟΙΟΙ κορόιδευε-αν, ΠΟΙΟΝ-ΠΟΙΟΥΣ τότε;

ΤΟΥΣ συμπολίτες ψηφοφόρους  σας, «αγέλη» κατά την άποψη σας;

ΤΟΥΣ ενδιαφερόμενους μήπως να «μεταφέρουν» τις επιχειρήσεις ή Βιοτεχνικές μονάδες τους στο ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ.; ΑΛΗΘΕΙΑ ποιούς; ΠΟΣΟ κάφρους μας θεωρούσατε τελικά; ΤΕΤΟΙΑ και τόση πολιτική υποκρισία και εμπαιγμός; α;

ΣΗΜΕΙΩΤΕOΝ ότι τότε, Νομάρχης και Διευθύνων Σύμβουλος του ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ., ήταν ο νυν Βουλευτής της Ν.Δ Γιόγακας, σήμερα… άσπονδος φίλος του τότε Βουλευτή και Υφυπουργού, που μαζί έκαναν τα… «εγκαίνια»!

 

ΔΗΛΑΔΗ ήταν ο κυρίως αρμόδιος για το ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ. ΣΕ αυτή, την τότε ιδιότητα του υποθέτουμε πρέπει να «χρεώσουμε», την… εκκωφαντική σιωπή σήμερα ως Βουλευτή για το πρόβλημα αυτό. ΑΥΤΟΣ που ως αντιπολιτευόμενος Βουλευτής, καταθέτει σωρηδόν ερωτήσεις και επερωτήσεις, ακόμη και για την… υπογονιμότητα των σαλιγκαριών της περιοχής! ΓΙΑ το ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ. όμως κυρ-Βουλευτή, «Άκρα του τάφου κοινοβουλευτική σιωπή»!! ΑΛΗΘΕΙΑ γιατί;

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια