ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΟ "ΤΣΑΜΙΚΟ" Ο ΜΠΕΖΑΣ - ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΗ REAL NEWS ΤΗ... ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΟ "ΤΣΑΜΙΚΟ" Ο ΜΠΕΖΑΣ - ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΗ REAL NEWS ΤΗ... ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ σήμερα, υποθέτουμε με την άδεια του, άρθρο για το «ΤΣΑΜΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ»  του τ. Βουλευτή και Υφυπουργού Αντώνη Μπέζα, δημοσιευθέν στην έγκριτη Αθηναϊκή εφημερίδα REAL NEWS της Κυριακής 12 Μαρτίου, με ιδιοκτήτη – εκδότη αυτής, τον επίσης έγκριτο, γνωστό Πανελλαδικά δημοσιογράφο κ. Νίκο Χατζηνικολάου. ΜΕ την επισήμανση, ότι ο κύριος  τ. Υφυπουργός όταν ήταν εν τη… βασιλεία του και ασκούσε εξουσία, δεν θυμόμαστε να είχε επιδείξει όχι ιδιαίτερη αλλά καμία ευαισθησία  για αυτό το όντως ευαίσθητο κυρίως για την περιοχή μας αυτό εθνικό ζήτημα.

ΔΕΝ θυμόμαστε καμία δημόσια δήλωση – παρέμβαση του τότε ως Βουλευτή Θεσπρωτίας, την οποία και τότε… «διεκδικούσαν» οι Τσάμηδες, όταν  π.χ αυτοί συγκεντρώνονταν  κατά χιλιάδες, λίγες δεκάδες μέτρα από το Ελληνικό Έδαφος στο Τελωνείο «ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ», στο ετήσιο καθιερωμένο συλλαλητήριο τους τέλη Ιουνίου, για να διατρανώσουν την άποψη τους περί υποτιθέμενης  Εθνοκάθαρσης σε βάρος τους από την Ελλάδα, διεκδικώντας όχι μόνο περιουσίες προγόνων τους στη Θεσπρωτία κυρίως αλλά και εδάφη...

ΑΛΗΘΕΙΑ  γιατί τόσα χρόνια Βουλευτής και Υφυπουργός ο κ. Μπέζας τηρούσε γι’ αυτό το ζήτημα που απασχολούσε και απασχολεί την περιοχή, αιδήμονα σιγή;

ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ γιατί τότε ως Κυβερνητικός Βουλευτής και μάλιστα Υφυπουργός δεν ήθελε να θεωρηθεί ότι παρεμβαίνει ενδεχομένως και… ενοχλητικά γι’ αυτούς  που την ασκούσαν, στην εξωτερική πολιτική.

ΚΑΙ κατ’ επέκταση  να ενοχληθεί, το… μεγάλο αφεντικό με  τις όποιες δημόσιες παρεμβάσεις και δηλώσεις του για το ζήτημα αυτό, διακυβεύοντας έτσι το πολιτικό του μέλλον ή το Υπουργικό αξίωμα.

ΕΡΧΕΤΑΙ λοιπόν ευαισθητοποιημένος για το ΤΣΑΜΙΚΟ σήμερα, πριν της εκλογές δηλαδή, τότε που όλοι οι υποψήφιοι θα…  «χορέψουν» θέλουν δεν θέλουν, τσάμικο, Καλαματιανό, γενικώς θα «χορέψουν»! ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ επίσης  να επισημάνουμευπενθυμίσουμε στους συμπολίτες με την υποχρεωτική για μια ακόμη φορά αλλά είναι DOCUMENTO  πώς να το κάνουμε, αναδημοσίευση σχετικών με τον τότε Υφυπουργό ΜΠΕΖΑ ρεπορτάζ, της εν λόγω έγκριτης εφημερίδας.

ΤΑ οποία  «ΜΙΛΟΥΝ» από μόνα τους, χωρίς να χρειάζεται να σχολιάσουμε οτιδήποτε εμείς για το τι του ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΟΥΣΕ και του  ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕ τότε, η εν λόγω  εφημερίς…

ΤΗΝ οποία σημειωτέον, επίσης ξανά - υπενθυμίζουμε για όσους έχουν  ασθενή μνήμη, άλλωστε ως γνωστόν «Η επανάληψις μήτηρ εστι της μαθήσεως», είχε μηνύσει ο τότε Υφυπουργός, για συκοφαντική δυσφήμηση. ΓΙΑ να μηνύσει με την σειρά του αυτόν, ο Εκδότης αυτής Χατζηνικολάου.             

ΚΑΙ… αίφνης, να ανακληθούν  αμφότερες (οι υποβληθείσες ένθεν και ένθεν μηνύσεις) για λόγους που οι μηνύοντες και μόνο γνωρίζουν. ΚΑΙ τελικά να τα «βρούν» οι δύο πλευρές και όχι μόνο να τα «βρούν», αλλά για ικανό χρονικό διάστημα, ο τότε  Υφυπουργός να είναι τακτικός αρθογράφος  της έγκριτης εφημερίδας, αυτής που  μέχρι χθες δημοσιοποιούσε σε βάρος του και του καταλόγιζε ευθύνες πρωτοφανείς για τα πολιτικά πράγματα. ΚΑΙ σήμερα, να επιλέγει επίσης αυτή για μια ακόμη φορά, προκειμένου να δημοσιευτεί το… βαθυστόχαστο  άρθρο – ανάλυση του, περί «ΤΣΑΜΙΚΟΥ».

ΤΟ οποίο  όπως προαναφέρουμε, με την άδεια της εφημερίδας και τη δική του αναδημοσιεύουμε σήμερα εμείς, στη δική μας, μικρή και ταπεινή με Θεσπρωτική και όχι πανελλαδική εμβέλεια εφημερίδα.

Σ.Σ

 

ΕΠΕΙΔΗ πολύς λόγος εγένετο στο πρόσφατο παρελθόν, για σύσταση τοπικά «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ» στη Θεσπρωτία με πρωτοβουλία του τ. Υφυπουργού ο οποίος μάλιστα αριθμεί εκατό είκοσι (120) και πλέον μέλη, αναρωτιόμαστε σήμερα δημοσίως αν όντως συνεστήθη και υφίσταται ο σύλλογος αυτός. ΑΝ είναι και από ποιόν δημόσιο φορέα, πρωτοδικείο κ.λ.π αναγνωρισμένος. ΑΝ έχει δηλαδή νομική υπόσταση και ισχύ ή αν πρόκειται για ένα σύλλογο… «στα χαρτιά» έτσι για την «τιμή των όπλων» ή για να κυριολεκτούμε για λόγους επικοινωνιακής τακτικής του φερόμενου ως… ιδρυτή αυτού. ΚΑΙ ειδικότερα για λόγους ψηφοθηρικούς. ΑΠΛΩΣ αναρωτιόμαστε…

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια