Ανακοίνωση ΛΑ-ΑΑΣ Θεσπρωτίας για ¨ΣΚΟΠΙΑΝΟ¨

Ανακοίνωση ΛΑ-ΑΑΣ Θεσπρωτίας για ¨ΣΚΟΠΙΑΝΟ¨.

Παρά τα όσα προσπαθούν να μας πείσουν, η «ξαφνική» επανέναρξη των επίσημων συνομιλιών, η ένταση γύρω από το λεγόμενο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και οι κίνδυνοι για τους λαούς μας, είναι κυρίως αποτέλεσμα των ισχυρών πιέσεων του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

 

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ βιάζονται να εντάξουν την ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ (όπως έκαναν και με το Μαυροβούνιο) και όλα τα Δυτικά Βαλκάνια στην ΕΕ, επειδή βλέπουν τον κύριο στρατηγικό τους αντίπαλο (Ρωσία), να αυξάνει την επιρροή της στην περιοχή αλλά και ευρύτερα (Σερβία, Συρία κλπ.). Πρόκειται λοιπόν για αποτέλεσμα των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και για το λόγο αυτό η υπόθεση αφορά συμφέροντα άκρως αντίθετα και ξένα από εκείνα των δύο λαών και όλων των λαών της περιοχής.   

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στο πάγιο  δόγμα της ελληνικής αστικής τάξης, «ανήκομεν εις την δύση», συνεχίζει την ευθυγράμμιση στα Αμερικανονατοϊκά φονικά σχέδια.   

Ανανέωσε και επέκτεινε την αμερικάνικη στρατιωτική παρουσία στην Κρήτη, υποσχέθηκε νέες διευκολύνσεις και αγορές πολεμικού εξοπλισμού, παίρνει δραστήρια μέρος σε σχέδια και άξονες με φιλοαμερικάνικα αντιδραστικά καθεστώτα στην ανατολική Μεσόγειο, με χαρακτη-ριστικότερη περίπτωση τις στενές σχέσεις με το ισραηλινό κράτος-τρομοκράτη. Η κυβέρνηση, με την συναίνεση της ΝΔ, της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, μπλέκει ολοένα και πιο βαθιά τη χώρα σε επικίνδυνα γεωπολιτικά παιγνίδια. Διεκδικεί να της αναθέσει ευρύτερους ρόλους ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, προετοιμάζει ένα νέο γύρο πολεμικών εξοπλισμών, πατώντας πάνω σε μια καταδυνάστευση και λεηλασία του ίδιου της του λαού.

 

      Όμως οι λαοί ούτε ανάγκη έχουν από «προστάτες», ούτε και έχουν να χωρίσουν τίποτα!

 

Τα Βαλκάνια έχουν πληρώσει με ποτάμια αίματος τους ενδοϊμπεραλιστικούς ανταγωνισμούς και ο Γιουγκοσλαβικός όλεθρος που έσπειραν είναι πολύ νωπός, με ολάνοιχτες ακόμα τις πληγές του, αλλά και με ξεκάθαρα συμπεράσματα για το που μπορούν να οδηγήσουν τους λαούς οι μεγάλες δυνάμεις, με την πάγια τακτική «διέρρεε και βασίλευε».   

Σε αντίθεση με την αληθινή διάθεση των βαλκανικών λαών για ειρήνη, φιλία και συνεργασία, μιας και πολλά ιστορικά παθήματα είναι κοινά, βλέπουμε ότι για πολλά χρόνια επικράτησαν και στις δύο πλευρές οι κραυγές του μίσους, που αναπαρήγαν συστηματικά οι αντιδραστικοί και οι εθνικιστές.

  Όμως οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι λαοί συνολικά, των Βαλκανίων πρέπει να αναζητήσουν μια ειρηνική προοπτική και ένα ασφαλές μέλλον.

 

Θεμέλιοι λίθοι γ’ αυτό είναι  η εναντίωση στον αλυτρωτισμό και τις επεκτατικές βλέψεις, ο σεβασμός της αρχής του απαραβίαστου των συνόρων και της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας των χωρών. Είναι η κοινή πάλη  κατά της ιμπεριαλιστικής «προστασίας». 

Το μεγάλο ζητούμενο δεν είναι η ονοματολογία αλλά η ανάπτυξη ενός σταθερού, ρωμαλέου και μαζικού αντιιμπεριαλιστικού-αντιπολεμικού-διεθνιστικού κινήματος, που θα αποτελέσει τη γέφυρα για την φιλία και τη συνεργασία των λαών!   

 

Η νέα, καθοδηγούμενη από συγκεκριμένα αντιδραστικά κέντρα, εθνικιστική υστερία αποτελεί πρόσχημα και αποπροσανατολισμό για να κρυφτεί η Νατοϊκή λύση που ετοιμάζεται και θα φέρει άλλα μεγαλύτερα μπλεξίματα. Η πάλη ενάντια στον πολεμικό συνασπισμό του ΝΑΤΟ στην προκειμένη περίπτωση αποτελεί άμεσο και ζωτικό καθήκον! 

 

Εφημερίδα Θεσπρωτών Διαβουλευση.
Σχολιάζοντας την Θεσπρώτία και την επικαιρότητα της.
Ολα τα νεα και οι ειδήσεις απο Ηγουμενιτσα, Φιλιάτι, Θεσπρωτία και όλη την Ήπειρο. Οτι συμβάινει στην Θεσπρωτία ανεβαίνει πρωτα εδώ.

Σχόλια